Wat zijn de beste haringen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bij buitensport winkels hebben ze vele soorten en maten haringen, heb zelf alleen ervaring met rotspennen (op de fiets ach gewicht) en licgtgewicht koolstof haringen (voor het wandelen) nadeel daarvan zijn dat de dopjes er soms afvliegen en je ze dan met geen mogelijkheid uit de grond krijgt..

Wie heeft de perfecte haring gevonden??

M.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb de perfecte haring gevonden! Van aluminium, vierkant, uit 1 stuk gemaakt en heel moeilijk te buigen.
In 2001 vlak voor ik naar IJsland ging bij Bever Rotterdam een stuk of 10 gekocht voor 3 gulden per stuk om te experimenteren. Maar nou komt 'ut: toen ik terug kwam van vakantie wilde ik er meer hebben en bleek dat dat niet kon. Ze waren verkeerd geleverd aan Bever R'dam en ze hadden ze terug gestuurd naar de importeur. Helaas wisten ze niet meer wie de fabrikant was en zo..
Heb al wat zaken afgelopen of iemand ze herkent, maar noppes.
Ik zal vanavond eens een foto maken van zo'n haring en hier plaatsen, misschien kan iemand me vertellen wie die dingen maakt...

Groetz,
Dennis
 
Tsja... Daar vraag je zowat...

Ik heb zelf bij de tent geleverd gekegen aluminium pennen. Licht, maar kunnen buigen. Prima voor in het bos overigens.
Tijdens een trip door wat heuvels in Spanje ;-) had Richard speciale sneeuwharingen. Ik heb ze hier in de omgeving nog niet gevonden maar die zijn er dus ook.
Zelf heb ik, voor in de sneeuw de oerdegelijke, zeer zware, metalen Defensie-haring waarvan morgen in de Vogezen moet blijken of dat echt werkt...

Ik denk dus dat er geen ideale haring bestaat. Elke omgeving en ondergrong kan een andere haring vereisen...

Duncan.
 
The Miniman

De haringen die standaard bij TNF zitten zijn erg oke! Alleen in hele harde grond en je ze met een steen erin moet meppen gaan ze soms krom.

suc-6-
 
Duncan.

Als je dan toch al mijn sneeuwschep en sneeuwschoenen hebt geleend.
Waarom komen we dan niet allebei op de gedachten dat je ook mijn sneeuwharingen hebt kunnen lenen???????????

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken en fantaseren over sneeuwharingen).
 
D'r zijn verschillende modellen die goed scoren, nou ja twee stuks heb ik ervaring mee.

De eerste is de ronde, lichtgewicht aluminium. Deze is er in meerdere kwaliteiten waarvan die van de Bever redelijk is. Soms vliegt het hoedje er af (x( ), maar da's tot nu toe twee maal gebeurd. In de meeste terreinen doet hij zijn werk goed, hoewel in rotsig terrein hij nog wel eens krom gaat. Mijn orginele, 5 jaar oud!, zijn tot nu toe nog het beste.

De tweede is een Y-vormige. Deze is vele malen sterker als de ronde, maar is ook iets zwaarder. Doet het goed in zwaar terrein.

Succes met je speurtocht.
groet
Richard
 
Als ik me niet vergis heeft er enkele maanden gelden een test in de Op Pad gestaan over haringen. Wat ik me herinner is ongeveer dezelfde conclusie die Duncan ook al trok. Voor verschillende ondergronden zijn er verschillende "ideale" haringen.

Zelf bevallen de haringen die ik bij de Bever kocht me erg goed. Ze zijn V-vormig met een extra versteviging waar de pootjes van de V bij elkaar komen en kosten volgens mij iets van een Euro. Van de zomer toen we op tientallen plaatsen de tent hebben proberen vasst te prikken op de verdroogde Nederlandse en Duitse bodem is er niet een zo'n haring verbogen of gebroken. Dit in tegenstelling tot de aluminium pennetjes en aluminium u-vormige haringen waarvan we er door deze uitputtingsslag nog maar enkele hebben. Het enige nadeel van de boven genoemde V-vormige haringen vind ik dat de manier waarop ze een tentlusje vasthouden niet goed is. Dit is enkel een uitsparing in de beide poten van de V aan de bovenkant van de haring. Om de haring te laten "pakken" op de ringen die aan de stellusjes van onze lowland tent zitten gebruikten we de haringen meestal achterstevoren. (dwz. met de punt van de V naar de tent toe) Misschien werkt het allemaal makkelijker als je de haringen schuiner in de grond zet, maar als je stevig aan het rammen bent geweest met een kei (>1 kg) ben je al lang blij dat ze in de grond zitten. (Je krijgt trouwens wel bramen aan je haringen als je op volle kracht een keer of 15 moet meppen om ze een behoorlijk eind in de grond te krijgen.) :-)
Met scheerlijnen pakken ze trouwens wel uitstekend.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groeten,

Vingilot
 
Beste Dennis,

Beschrijf de haringen of mail een foto.
Misschien kunnen we je helpen.

Groetjes,
BIRDLAND HOLLAND B.V.
Marcel Besemer
 
Ik heb al een mailtje gestuurd met foto, maar misschien zijn er hier nog wel mensen die deze haring herkennen.
Hij's van aluminium, vierkant met half oog en uit 1 stuk. Met stip de beste haring die ik ooit heb gehad. Erg stevig, door mij met de blote handen niet te buigen (nou ben ik niet bepaald een bodybuilder :-))

Groetz,
Dennis

http://www.aq-cycling.net/images/haring_s.jpg
 
dit type haringen wordt standaard bij de tentjes van lightwave geleverd. zelf hebben wij een artic tentje van lighwave en deze heerlijke maatjes, sorry haringen
 
Inderdaad, dat lijkt 'em wel te zijn!
Toch frapant dat als je met zo'n haring naar een aantal bekende buitensportzaken gaat niemand dat ding herkend. Ik heb wel gezocht op internet, maar niet bij MSR aangezien ik niet eens wist dat ze haringen maakten...

Nou alleen nog een winkel vinden waar ze ze verkopen....

Groetz,
Dennis
 
Tja, ze zijn dan wel herkent en blijkbaar stevig, maar heeft er iemand ervaring met deze haringen in een sneeuw omgeving? het kan zijn dat we binnen 3 weken deze haringen met ons lightwave tentje in de sneeuw moetnen gebruiken, daar we dan lustig van geneve naar de jura gaan wandelen.....

groetjes

geertje d
 
er zijn half ronde haringen.. tevens ook van msr. deze hebben meer druk op sneeuw. in losse sneeuw en in op elkaar gedrukte sneeuw. kijk op http://www.msrcorp.com/tents/images/tent_stakes.jpg en dan de bovenste soort. bij deze kan je trouwens wel dat model gebruiken waar we het eerder over hadden om die er uit te trekken.. `s morgens. want koude handen zijn dan niet lekker.. hihi. in rotsachtige grond zijn die sneeuw haringen weer geen succes.. weet niet of er nog andere zijn met andere ervaringen? en of alternatieven?
 
In het algemeen gebruik je voor harde stevige ondergrond dunne haringen omdat die het makkelijkst de grond in te krijgen zijn maar voor zachte grond (sneeuw, los zand, slappe klei) kan je beter haringen gebruiken met een groot oppervlak om meer weerstand te hebben. Dun harinkjes trek dan namelijk als een mes door de boter de grond weer uit...

Groetz,
Dennis

- Staat zelden in de sneeuw, maar vaak op rotsige grond -
 
Ik heb het zelfde model sneeuwharingen maar dan van Lowland (bij Bever gekocht). Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengten. De gaatjes die er in zitten zijn bedoeld om enerzijds wat gewicht te besparen en anderzijds (eigenlijke reden) om de sneeuw die aan de voorzijde van de haring zit, in contact te laten komen met de sneeuw aan de andere zijde. De sneeuw zal aan elkaar vriezen waardoor de haring stevig(er) verankert zit.

Er zijn veel soorten sneeuw, dus dit zal niet altijd werken. Als je met het aansnoeren van de scheerlijn de haring er weer uittrekt kun je ook een ander trucje toepassen. Bind een touwtje van voldoende lengte aan het middelste gat van de haring. Graaf nu een sleuf van zo'n 30 tot 50 cm diep, loodrecht op de richting van de scheerlijn. Stop de sneeuwharing nu plat in de sleuf en laat het touwtje net boven de sneeuw uitkomen. Er ontstaat nu een soort van "T". Gooi de sleuf vol sneeuw en trap het stevig aan. Door nu de scheerlijn door het lusje van het touwtje te doen kun je de tent weer strakspannen. De sneeuwharing zit dus stevig verankerd in de sneeuw en werkt volgens het 'tote-mann' principe, een methode die gebruikt wordt in de bergsport om iemand te zekeren. Dit kun je ook doen met een wandelstok, pickel of boomtak.

veel plezier!

groet
Richard
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan