Water paalkampeerplaats: zwavel!?


Status
Niet open voor verdere reacties.
F

fro

Guest
Hallo,

Ik was vorig weekend voor het eerst op zo'n paalkampeerterrein van Staatsbosbeheer. Waar alleen een waterpomp staat en je verder feitelijk legaal mag wildkamperen. Het water uit de waterpomp had een lichtbruine tint en rook vreselijk naar zwavel (lucifers, rioollucht, dat werk...). Na het koken van het water was het beter, ik denk dat de meeste zwavel was afgekookt, maar nog steeds zat er een luchtje aan. Nadat we er sterke koffie van hadden gemaakt, merkte je er niets meer van, maar ik vraag me toch af of dit gebruikelijk is voor opgepompt grondwater.

Wie heeft meer informatie hierover?

Groeten,

Frank
 
kuuroord? Spa Hollandaise?

Hallo,

In de folder van staatsbosbeheer die ik heb staat duidelijk aangegeven dat het water uit de kraan op de paal NIET direct als drinkwater geschikt is. Stond er op de paal geen bordje? Water wat naar zwavel ruikt en smaakt is best gezond voor je, veel mineraaltjes enzo. Kwalijk is het natuurlijk wel als de pijp verrot is, dan krijg je allemaal rare koperverbindingen binnen. Even melden bij sbb zou ik zeggen. Welke paalkampeerplek is het? Misschien bouwen ze er dankzij jouw ontdekking wel een kuuroord overheen ;)

Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan