waterfilter

  • Onderwerp starter geertencarol
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

geertencarol

Guest
hallo,

onlangs een waterfilter gekocht (MSR), en nog altijd een beetje ongerust. kunnen we nu de Schelde zuiveren? of blijft het raadzaam heldere bergbeekjes op te zoeken?
Ondertussen wel liters water gefilterd uit een eerder grotere rivier (Célé), en ééntje van ons heeft 48 uren later behoorlijk misselijk geweest. Lag dat aan het water, of toeval? de rest van het gezelschap bleef kiplekker, en het bleef bij die ene keer.
Is er iemand die ons kan gerust stellen of waarschuwen?

dank

geertencarol
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 22-07-01 om 03:50AM (GMT 1)[/font][p]Hallo Geerd en Carol.

Met filters ken ik me niet goed uit.
Ik weet er niets van.
Maar dat een van jullie 48 uur na het drinken van gefilterd water ziek word, lijkt me sterk dat dat van het water afkomt.
Normaal ontstaan de eerste symptomen 2-8 uur na inname van verontreinigd water en zeker binnen de eerste 24 uur.
Daarnaast zou de kans groot zijn geweest dat jullie allemaal ziek waren geworden.

Zelf een keer meegemaakt dat er eentje ziek was geworden in Schotland maar dat was waarschijnlijk omdat ik en de ander whisky dronken en de boel daarmee onsmette en diegen die ziek werd dus niets dronk behalve dat onzuivere water.

Ik vermoed dat het een toevalstreffer is geweest, maar ja, ik heb de wijsheid ook niet in pacht.
Groetjes.

Peter.
 
O.K.

Bedankt, zal wel toeval geweest zijn.
Ik vergeet in ieder geval de whisky niet meer.

gegroet,

geert
 
Hoi,

Je kunt op 2 manieren voedselvergiftiging krijgen: in je maag, door de gifstoffen die de microben hebben gemaakt. De symtpomen ontstaan dan na zo'n 3 uur. Of in je darmen, doordat de microben daar lekker aan het vermenigvuldigen zijn. De symptomen kunnen dan zo'n 2 a 3 dagen na de inname van het verkeerde voedsel optreden...

Groeten,

Frank
 
Hallo Frank.

Je hebt gelijk.
Je kunt voedselvergifteging door microbiele toxinen waarbij de incubatie tijd varieert van enkele minuten tot zelfs 7 dagen.
Het ligt aan de verschillende verwekkers die evt. door omstandigheden zijn ingenomen.

Bedankt voor je correktie.
Groeten.

Peter.
 
hoi,
wij hebben ook een msr filter en zijn hier zeer positief over. in afrika was de hele groep ziek behalve wij dus, lag inderdaad aan het water dat ze dronken. wat wij wel doen is eerst chloor in een literfles met 'vies' water, even laten staan zolang nodig en dan pas filteren. alles is dan door of eruitgefilterd en de chloor proef je niet meer!!!!!
de msr is een dieptefilter van 0.3 micron. om alle siyt te filteren heb je 0.2 nodig, maar vergelijk dat met een tennisbal door een dikke heg slaan, dat lukt je ook niet.....dus in principe moet 0.3 genoeg zijn, maar wij zijn nogal zeikerds en 'chloren' dus ook nog. tot nu toe dus echt heel erg goed gegaan. wij filteren echt uit van alles en nog wat, zelf zwaar verontreinigd water gaat goed met de msr!
succes ermee!
petra
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan