weekje naar de zon

Ik wil graag in het voorjaar (+/-)april een week een hike doen in een wat warmer gebied. Ivm met reistijd wil ik er het liefst vliegend heen, en dan zo goedkoop mogelijk. Op de plaats van bestemming kan ik dan eventueel nog een eindje met de bus. Ter plekke wil ik dan een wandeling doen van tussen de 80 en 100 km in 5 dagen. Met veel hoogteverschil wellicht minder km'ers.
Dus in totaal 2 dagen reizen en 5 dagen lopen.

Ik zoek me suf op budget airlines in combinatie met leuke wandelingen. Heeft iemand een suggestie hierop???
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Waar niemand waarschijnlijk mee komt, maar erg mooi: de GR 221 op Mallorca.
Zie o.a.
http://www.hiking-info.net/verslagen/id/mallorca

Erg mooi is ook Parque Natural Els Ports waar je de vijfdaagse route Estels del Sud kunt lopen.
http://senderisme.turismedecatalunya.com/en/lasrutas.php?c=2&p=12

Beide in april niet gegarandeerd zonnig en droog (vanaf mei is de neerslagkans statistisch veel kleiner), maar je kan het in april ook erg treffen.

En in Catalonië zijn zo nog wat mooie rondwandelingen te bedenken, hoewel je in de Pre-Pyreneeën in april wel meer kans op sneeuw hebt.

Als het je interesse heeft kan ik meer vertellen.

Marla
 
L

lika

Guest
Misschien ook een idee ( wat ik volgende winter van plan ben uit om te voeren).
De GR130 of/en GR131 op La palma.

Lika
 
Ik heb al geboekt voor mexico, schijnt goed te zijn!

Ik weet niet of ik je mexico kan aanraden, dit is mijn eerste keer.

Wel kan ik je Corsica aanraden, echt top daar!
 
Ik heb al geboekt voor mexico, schijnt goed te zijn!

Als advies voor een vijfdaagse wandeltocht en twee dagen reizen? Ben benieuwd ;)
Vluchtprijs valt waarschijnlijk ook niet onder € 150.

Anton,
Als dit je limiet is denk ik dat je het beste kunt vliegen op Barcelona en daar op tijd voor gaat boeken.

Marla
 
Ik dacht airberlin. De dagen waarop de vluchten waren waren echter niet goed voor ons dus uiteindelijk ergens anders heen geweest.

Heb het toen gewoon gevonden via cheaptickets, door andersom te zoeken (dus vanaf corsica en dan kijken waar je vanaf daar goedkoop heen kon zodat ik wist welke luchthaven ik hier in de buurt kon nemen)
 
Een heel handige site voor het vinden van goedkope vluchten is:
www.lowcostairlines.nl

April lijkt me nog wat aan de vroege kant voor Corsica. Het centrale gebergte is toch vrij hoog en daar zal zeker nog sneeuw liggen. Misschien dat de mare e mare sud al wel goed te doen is.

Eén eilandje zuidelijker lijkt me ook een uitstekende keuze voor April : Sardinië
 
naar de zon in april

En heb je al kunnen kiezen? Als het niet erg is dat het 's avonds kouder wordt is het Atlas gebergte in Marokko ook een hele goede optie. Met Ryanair kun je goedkoop vanaf Düsseldorf/Weeze direct naar Marrakech vliegen. Met Transavia soms ook vanaf Schiphol. Ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Marrakech kun je diverse trektochten maken. Slapen in eenvoudige Berber-guesthouses en er zijn enkele berghutten. Toubkal beklimmen (4.167m.) kan ook.
 
Ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik vind hel toch wel lastig om een goedkope ticket (bestemming) te vinden in combinatie met een mooie route die dan nota bene ook nog te bereizen is met openbaar vervoer.

Marokko ga ik even bekijken

Misschien heeft er iemand nog meer voorstellen.
Op een of andere manier trekt Spanje me heel erg.
 
Op een of andere manier trekt Spanje me heel erg.

Scroll eens een tijdje door dit blog, gewoon foto's kijken om een idee te krijgen:
http://pelport.blogspot.com/
Deze man is verliefd op Els Ports en ik kan me zijn liefde voorstellen. Hij heeft mij ook aangestoken; ik ben er de afgelopen twee winters geweest.
In dit natuurpark kun je de rondwandeling Estels del Sud maken. Prachtig en goed te doen in deze tijd van het jaar. En als je dat ook leuk vindt kun je slapen in een grot!

Vliegen op Barcelona of Reus, bus naar Tortosa/Pauls. Afhankelijk van de vluchttijden red je dat trouwens misschien net niet in een dag.
Mocht het je belangstelling hebben dan kan ik je meer praktische info geven.

Maar je kunt ook vanuit Barcelona naar Montseny of Montserrat gaan. Als je lang wacht kun je trouwens voor Barcelona geen goedkoop ticket meer vinden.

Ook mooi is de Sierra de Grazalema of de Alpujarras in Andalucía, maar de tickets naar Malaga zijn duurder dan naar Barcelona.

Marla
 

Bijlagen

 • IMG_5431 k.jpg
  IMG_5431 k.jpg
  31,3 KB · Weergaven: 50
 • IMG_5437k.jpg
  IMG_5437k.jpg
  36,5 KB · Weergaven: 46
 • IMG_5440k.jpg
  IMG_5440k.jpg
  22,4 KB · Weergaven: 41
Allerbeste marla....Estels del Sud is denk ik de gouden tip. Wat een mooi gebied inderdaad.:)

Ik ben even gaan zoeken in de tickets en kan van Eindhoven vliegen voor 160euro. Vertrek zondagmiddag en terug 8 dagen later op maandagmiddag. Zo kan ik nog een dagje boodschappen doen en tijdens de hike eventueel nog een rustdagje nemen als ik dat wil.

Vraagje: Ze hebben het op de site over een passcard? Weet jij wat dat inhoud? Weet jij wat de mogelijkheden zijn om in de omgeving van de lodges te (wild)kamperen?
 
Hoi Anton,

Leuk dat ik je enthousiast gemaakt heb. Over de tocht zelf zal ik je graag nadere info geven.

Maar eerst je vlucht ...

Vanuit Eindhoven vlieg je op Girona. Dat ligt ten noorden van Barcelona en is qua transport niet handig als je naar Tarragona en zuidelijker moet.
Je kunt echt beter boeken voor BCN, Barcelona zelf dus.

Reus was nog beter geweest, maar daar heeft Ryan Air ruzie gemaakt en daar mogen ze niet meer komen.

Effe zoeken en dan lukt Barcelona echt voor die prijs.
Liefst een vlucht die daar nog in de ochtend aankomt.

En dan wil ik je wel helpen met het uitzoeken van aanvullend transport.

Marla

PS Twee jaar geleden was er rond deze tijd dikke sneeuw! Zie foto.
 

Bijlagen

 • IMG_0716k.jpg
  IMG_0716k.jpg
  46 KB · Weergaven: 52
Laatst bewerkt:
Hallo Anton,

Samen met drie vrienden ga ik ook (eind) April een weekje weg voor een 5-daagse hike. Daarom hou ik deze discussie goed in de gaten! Als tip kan ik de Lycian Way in Turkije geven. Naar Antalya vliegen goedkope charters. Zelf hebben wij een paar jaar terug ook in April een gedeelte van deze tocht gelopen (ca. 5 dagen, 100 km+). (Wild)kamperen is goed mogelijk en er is ook (goedkoop) openbaar vervoer. Met deze bussen is het alleen lastig om snel een grote afstand te overbruggen dus moet je er wel de tijd voor nemen.
Dit jaar kiezen wij ervoor om met de auto te gaan. We zijn ons nu aan het orienteren op verschillende gebieden in Europa op rijafstand (max. 1000-1200 km vanaf Utrecht) en hopen dat het tegen die tijd ergens mooi weer is. (anders alsnog nog een last-minute!) Opties zijn Noord-Engeland (evt. Zuid-Schotland); Zuid-Franrijk; Zweden of Oost-Europa (?!) (Tsjechie, Slovenie). Via het draadje: http://www.hiking-site.nl/prikbord/showthread.php?t=3024 heb ik al wat goede opties voor April gevonden. Ik heb gezien dat het dan ook redelijk weer kan zijn in de UK en heb al eens in Mei onder een waterig zonnetje de WHW gelopen. Nog iemand een goede optie?

Groet, edzer.
 
Laatst bewerkt:
met ryanair naar Tenerife. Goedkoop, goed wandelen en warm.
Zoals al iemand anders zei: la palma (de boot op van tenerife naar LP)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
St Paul trail

De SPT in Turkije is ook leuk, vooral vanwege het contact met de plaatselijke bevolking. Je kan er vanuit Antalya meteen aan beginnen. Je moet wel wildkamperen (wat soms best een avontuur is) en op sommige stukken een pak eten meenemen, dus zware rugzak. Een gps is ook noodzakelijk, want met de kaart en de markeringen alleen kom je er niet.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan