weekje naar de zon

Willem_sr

Lid Club Hiking-site.nl
Ik wil graag in het voorjaar (+/-)april een week een hike doen in een wat warmer gebied. Ivm met reistijd wil ik er het liefst vliegend heen, en dan zo goedkoop mogelijk. Op de plaats van bestemming kan ik dan eventueel nog een eindje met de bus. Ter plekke wil ik dan een wandeling doen van tussen de 80 en 100 km in 5 dagen. Met veel hoogteverschil wellicht minder km'ers.
Dus in totaal 2 dagen reizen en 5 dagen lopen.

Ik zoek me suf op budget airlines in combinatie met leuke wandelingen. Heeft iemand een suggestie hierop???

't laatste stukje Sultans Trail Gumuspinar - Istanbul, vliegen naar Istanbul, met de bus naar Gumuspinar en terug naar Istanbul lopen....
Meer info over dit stukje en de vlucht kun je vinden/ vragen op / aan Sedat Cakir http://www.sultanstrail.nl/ >> mailto:info@sultanstrail.com
 
Het is, dankzij de tip van marla, estels del Sud geworden. Een 800 à 1000 meter hoog berggebied in Catalonië vlakbij Barcelona. We vliegen met Transavia voor 160 euro op Barcelona. De planning is als volgt:

Zondag avond vliegen op Barcelona. Overnachting in hostel. (vanaf 17 euro).
Maandag laatste boodschappen doen en aan het eind van de middag een directe busverbinding naar paüls. Het beginpunt van de tocht.
Dinsdag t/m maandag lopen.
Dinsdag 7 uur weer op de bus richting Barcelona. Aan het eind van de middag terug op schiphol.

Estels del Sud is 108 km met in totaal 4600 hoogtemeters te overbruggen. De route is verdeeld in 5 etappes van gem. 20 km met aan het eind van iedere etappe de optie in een bemande hut te slapen. Wij gaan echter wildkamperen. Onderweg is de mogelijkheid om eten te kopen in dorpjes.
Omdat het een zeer pittige wandeling is en we onszelf qua conditie niet voor de gek willen houden, gaan wij er 7 dagen over doen.
 
Estels del Sud is 108 km met in totaal 4600 hoogtemeters te overbruggen. De route is verdeeld in 5 etappes van gem. 20 km met aan het eind van iedere etappe de optie in een bemande hut te slapen. Wij gaan echter wildkamperen. Onderweg is de mogelijkheid om eten te kopen in dorpjes.

Kleine aanvulling voor wie ook geïnteresseerd mocht zijn...

Er zijn maar twee bemande hutten en de andere etappes eindigen in een dorpje net buiten het natuurpark, waar hotelletjes zijn. Daar is ook te foerageren. De berghutten liggen aan het einde van de 3e en 4e etappe en ook al slaap je daar niet, je kunt er wel eten (maar nauwelijks foerageren).

Het gebied waar de route ligt heet (Parque Natural) Els Ports en leent zich met een goede kaart ook uitstekend voor andere (kris-kras) meerdaagse tochten. Wat ik zelf zo mooi vind zijn de diverse smalle rivierkloven en buiten dat je kunt (wild)kamperen zijn er ook wat schattige onbemande hutjes met slaapvloer en vuurplaats. En een grot!

Marla
 
Laatst bewerkt:
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan