weerstationnetje (weatherpod)

Ik ben op zoek naar een soort mini weerstationnetje voor tijdens het hiken: temperatuur, barometer en eventueel hoogtemeter.

Nu kan ik natuurlijk een mooi horloge kopen met deze functies maar ik vraag me af of er voor bovenstaande functies niet een goedkoper alternatief is voor aan mijn rugzak....
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Er is vast iets digitaals voor. Ik doe het analoog:

112039_a_reisethermometer_tfa.jpg


107080_a_hoehenmesser_bkt_381_sunartis.jpg
 
https://www.kickstarter.com/projects/jonatherton/stormtag-a-bluetooth-weather-station-on-your-keyri

Leek me aanvankelijk wel interessant, maar bij de reeds vrij hoge aanschafprijs komen nog eens absurd hoge verzendingskosten (meer dan dat die 'Stormtag' zelf kost). Dus niet echt een valabele optie :(

https://www.kickstarter.com/project...s-smallest-weather-stati?ref=category_popular

Deze lijkt dus iets interessanter, maar dan moet je nog wel wat geduld hebben tot oktober (en zoals het nogal regelmatig eens gaat bij Kickstarter-projecten zou het nog wel eens een stuk later kunnen zijn).

http://www.ti.com/ww/en/wireless_co...Match=sensortag&tisearch=Search-EN-Everything

Deze is zo te zien nu al te bestellen, maar gezien verzending (vermoedelijk) vanuit USA gebeurt, kom je toch ook al gauw op een $50. De bijbehorende app lijkt nogal basic, en het lijkt er op dat die 'SensorTag' meer gemaakt is voor mensen die er zelf apps voor willen schrijven. Desalniettemin krijg je hier precies wel het meeste 'sensors voor je geld' ;)

Ik hou het zelf bij de ingebouwde sensoren (barometer, hygrometer) van mijn Samsung Galaxy S4, in combinatie met een externe 'Garmin Tempe' (temperatuur). Werkt allemaal perfect in een app zoals bvb Oruxmaps.
 
Laatst bewerkt:
De Suunto Vector kost op z'n goedkoopst E149. Bij Bever was er een actie maar daar heb ik zo'n beetje voor mijn ogen de laatste verkocht zien worden afgelopen weekend. De Silva is een mooi ding idd bijna net zo duur als de Vector. Kickstarter heeft mooie initiatieven en is veelbelovend.
 
Laatst bewerkt:
50 euro voor een goed werkende Vector lijkt me niet veel. De thermometer die erop zit vind ik niet nuttig, want hij meet de temperatuur waar hij zit: om de pols. En als je hem af doet heb je misschien wel de goede temperatuur maar bij lage temperaturen doet de batterij het een stuk korter. Bovendien heb je het risico dat je hem kwijt raakt. Voor de rest een mooi ding.

SOms kun je voor een habbekrats een thermometer met windchill-schaal krijgen. Ergens heb ik zo'n ding maar die heeft een schaal in Fahrenheit en mijlen... maar het goede nieuws ze bestaan ook in de normale schalen.

Een hoogtemeter is meestal gecombineerd met een barometer. Omdat de luchtdruk verandert, moet je hem ijken op punten waarvan je de hoogte weet.
 
Ik heb mijn Suunto Vector ook gewoon voor een paar tientjes van marktplaats. Ik zie er nu een aantal die zelfs nog minder kosten. Aanrader :)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan