Wees gewaarschuwd!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bruine beer uitgezet in Franse Pyreneeën


Onder luid protest van de lokale bevolking is begin deze week een kleine bruine beer afkomstig uit Slovenië uitgezet in de Franse Pyreneeën. In de komende weken zullen nog eens vier andere beren uitgezet worden. Een en ander maakt deel uit van een poging om de vroegere berenpopulatie weer op peil te krijgen. De beer stierf in de jaren 80 uit in de Pyreneeën.

Het is niet de eerste keer dat er beren uitgezet worden. In 1996 werder al eens drie beren losgelaten om de soort weer terug te krijgen in de Pyreneeën. Toen at één van hen maar liefst 165 schapen op. De lokale bevolking is doodsbang voor een herhaling van deze gebeurtenissen en heeft luidkeels geprotesteerd tegen de gang van zaken.
Door het protest werd de beer niet bij de plaats Arbas werd uitgezet, zoals aanvankelijk voorzien, maar op een andere plek, ver van camera's en demonstranten.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het grote voordeel van de kleine bruine beer is dat deze soort van nature erg schuw is, ik ken een verhaal van een kennis van mij dat deze bij het zien van een kleine bruine beer in Canada beide van schrik de andere kant oprenden. Dus voor de mensch valt er niet heel veel te vrezen, alleen wel oppassen met etenswaar denk ik.

Hetzelfde gaat eigelijk ook op voor andere grote jagers in west europa, zowel de wolf als de lynx worden vaak beticht van on aangename zaken richting de mensch er is helaas geen enkel bewijs dat deze soorten ooit iemand hebben opgepeuzeld, sterker nog ze zijn erg schuw.

En ja wilde beesten, daar moet je altijd een beetje omzichtig mee omgaan. Je loopt denk ik meer risico om door een oud nederlands landschaap te worden aangevallen of door een limoen koe dan door een roof dier.

Bas

- en ja voor een limoen koe ga je hard lopen, ook met een bosmaaier rond je nek.... -
 
>- en ja voor een limoen koe ga je hard lopen, ook met een
>bosmaaier rond je nek.... -

Tsjonge een leer kans: Hoe herken je een limoen koe? Nog nooit van zo'n beest gehoord of gezien.
 
Dat zijn koeien die iets kleiner zijn dan roodbont, zover k weet is het een frans ras. "geel" van kleur.
 
Limoenkoe, is dit een belgenmop?
Ik neem aan dat je een Limousin koe bedoelt? Genoemd naar de franse regio Limousin...?
Overigens, limoenen (het fruit) zijn groen, niet geel (dat heet een citroen).

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan