Wegers


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Ben jij iemand die zijn spullen weegt? Ik ben op zoek naar een weegschaal die tussen de 0 en 5 kg kan wegen en ook nog best wel nauwkeurig is. Hang je je spullen er aan of leg je ze erop? Ben benieuwd naar je ervaringen!

Roel

--Die zijn post nog eens na leest en denkt: Het lijkt wel een contactadvertentie!

=======================================
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Roel!
Ik ben zo'n gewichtsgek en ik weeg als volgt:
1. op de digitale keukenweegschaal(Hema oid.) leg ik een bakje of schaal, reset op nul en plaats het te wegen voorwerp in het bakje(kan tot 3 kg)
2. als het om grotere en zwaardere spullen gaat, b.v. tent of rugzak, dan stap ik op de personenweegschaal, eerst met en dan zonder het te wegen objekt. Het verschil van beide wegingen is het gevraagde gewicht!
Er zijn natuurlijk betere en nauwkeurigere methoden te bedenken. Maar in dit geval gebruik ik alleen weegschalen die al in huis aanwezig waren en hoef ik dus niets nieuws te kopen!(=echt Nederlandse krenterigheid of juist creativiteit?)
Groeten,
Boelo
 
Hallo Roel,

Ik ben een weegschaal van 2,5 kg en mijn hobbies zijn genieten van de spullen die op mij liggen. Lijkt het je leuk om een keer samen te gaan wegen, laat het mij weten!:+

Groeten Weegschaal

Ps. Ik weeg alleen mijn spullen als ik ga vliegen...
 
Ik gebruik alleen voor tochten van meer dan een dag of 4 de keuken weegschaal om dingen af te wegen. Vooral om het eten netjes te verdelen tussen mijn vrouw en mij.

Daarnaast gebruiken we als we vrijwel ingepakt zijn een unster ( veerweegding ) om de ingepakte rugzakken te wegen.
Soms verwisselen we zo nog e.a. van rugzak.

Unster gaat soms ook mee in de auto naar het vertrekpunt
Is nl. ook leuk om na afloop van de tocht je rugzak nog eens te wegen. Denk altijd dat ie nog even zwaar is als aan het begin.....

Personenweegschaal gebruiken we om na lange tocht thuis je zelf weer eens te wegen om dan te ontdekken dat je geen SonjaBakkerdieet hoefde te volgen om toch af te vallen:p
 
Hoi Roel,

Ik heb ook mijn paklijst met behulp van de weegschaal samengesteld.

Ik heb een Inventum Timeless die tot 5 kg gaat en op de gram nauwkeurig weegt.

Marla
 
Ik heb een weegschaal met digitale uitlezing van Philips die tot 5 kg kan wegen, en tot op de gram nauwkeurig. Op de MTS heb ik ooit geleerd dat een weegschaal het nauwkeurigste weegt voorbij de tweede helft van de schaal (dus dan zijn de toleranties het kleinst). Dus bij mijn weegschaal in het gebied van 2,5 tot 5 kg. En soms weeg ik dingen van enkele grammen om te bepalen wat het lichtste is... Én dat is dus ook de reden waarom je eerst met rugzak op de personenweegschaal gaat staan en dan zonder en het verschil berekent. Dat is nauwkeuriger dan de rugzak op de weegschaal zetten.
Zo'n veerunster lijkt mij wel gemakkelijk. Weet iemand of die niet al te duur zijn?

Huib
 
Ik heb een digitale keuken weegschaal die per gram weegt. En daar weeg ik alles op. Ook een tent van bv 3kg want die weeg ik niet in zijn geheel, maar de stokken, haringen, binnen en buitentent allemaal appart. Meestal weeg ik alles in de schaal, maar grote dingen gaan ook znder de schaal. Het uiteindelijke totaal gewicht is de algbraische som die Excel voor mij uitrekent.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan