welk type foto toestel mee?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter terhorst
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

terhorst

Guest
Op zoek naar een fototoestel voor bergwandelingen. Dus niet te zwaar, handig en snel in bedieningsgemnak.
Wie heeft tips?
 
Hola..

Waar ik zeker op zou letten is de weerbestendigheid. Druipwaterdicht lijkt me geen overbodige luxe. Tevens zou ik letten op de duurzaamheid..Ist ie wel stevig. Laten vallen moet je een camera overigens nooit laten doen, maar meer van, houdt ie 't vol weggestopt in een volgepropte rugzak. Je hebt 'm immers niet altijd aan je heup of borstriem hangen. Ook kijken of de batterijen snel en eenvoudig te wisselen zijn. Als 't een beetje koud wordt begeven ze het al snel, en zul je vaak moeten wisselen. 1 batterij zit altijd lekker warm in je broekzak. Een zoom-lens van zo'n 35-105mm of een 28-85mm biedt je de grootste veelzijdigheid. Een macro-optie is ook niet verkeerd. Ik zou geen APS-systeem kiezen aangezien daar geen zwart-wit of dia-films voor te krijgen zijn. Een automatische flitser (die je ook uit moet kunnen zetten!!) is een voorwaarde. Vooral in de bergen levert de invul-flits prachtige portretten op. Hij moet wat mij betreft in je jaszak passen & hij moet 50-asa aankunnen (de mooiste outdoorfilm ter wereld...de Fuji Velvia). Belichtingscorrectie (sneeuw). en meer weet ik niet.
Ik heb een mju-1 van Olympus..bevalt me prima, hoewel er inmiddels veel betere modellen zijn.

succes dan..
:7
 
Wat voor foto's maak je? Hoe koud is het daarboven? Is er gauw kans op beschadigingen? Dit soort vragen heb ik me een paar jaar geleden gesteld. Na m'n eerdere fotowerk te hebben bekeken, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het voor 80% met een klassieke reportagelens afkon (35 mm) en dat het accent voor m'n camerakeuze verschoof naar weers- en temperatuurbestendigheid. Sinds die tijd laat ik m'n groot materiaal thuis en wandel ik nog het meest de berg op met een Nikonos V onderwatercamera. Die is niet heel erg licht, en je moet handmatig focussen, maar of je nu 50 meter onder water zit of op Everest staat, hij doet 't. En het ding is gebouwd als een tank. Je kan schakelen tussen automatische en handmatige belichting en veel luxe zit er verder niet op, maar ik ga hierbij uit van het principe dat de best geoutilleerde camera dood gewicht is als hij het niet doet. De pest is dat de meeste moderne camera's geheel afhankelijk zijn van batterijen die bij een graad of +5 C. al dienst beginnen te weigeren.
Als je hogere beeldkwaliteit wil tegen een (weliswaar veel) hogere prijs, dan zou je eens naar de Mamiya 7-II 6x7 camera kunnen kijken.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan