Welke backpack kiezen?


Beste, ik ben nieuw hier dus eerst even kort voorstellen. Mark uit het noorden des lands, voornemens om minstens 1 a 2 maal per jaar een meerdaagse solo wandeltocht te maken. Vooralsnog blijft dat zeker binnen europa. Het enige wat ik nodig heb is een goede backpack. Ik twijfel over de volgende modellen:

Northface Terra 55
Northface Banchee 50
Fjallraven Kaipak 58

De banchee is het meest positief qua gewicht,de fjallraven is...tsja, fjallraven. Dan weet ik zeker dat ik over 10 jaar nog steeds een goede tas heb. De Terra heeft als grote voordeel (vind ik) dat de gehele zijkant geopend kan worden.
Doel is dus meerdaagse (max 5 a 7) wandeltocht met tent etc in de zomer/ lente.
Ik heb nu nog geen idee wat daadwerkelijk handig en praktisch is omdat ik er nog gewn ervaring mee heb.

Hopende op jullie advies.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ken de drie betreffende tassen niet, maar ik zou je sowieso willen aanraden naar een fysieke te gaan en tassen gewoon te testen; en dan vooral kijken/voelen hoe het zit op je lichaam. Sommige winkels hebben hier pittenzakken voor beschikbaar, zodat je enig gewicht aan de tas kan toevoegen.

Niks is tijdens een meerdaagse zo humeur bedervend als een tas met 15kg die niet goed zit.
 
Ik zou eerst het volume van je materiaal bepalen.
Tenzij je goed uitgerust bent met licht materiaal past het mogelijk wel in je rugzak.
Ik vind ze aan de kleine kant. zeker als er nog eten in moet.
Niets zo vervelend dat je materiaal langs de buitenkant moet hangen omdat binnen geen plaats is
 
Gewoon op een doordeweekse dag naar een stenen winkel gaan( ik vind Zwerfkei goed, maar er zijn nog vele andere) en passen, passen, passen. Alleen dan kun je een rugzak vinden die aan al jouw eisen voldoet.

Mirjam
 
Bedankt voor de reacties. Ben reeds langs enkele winkels geweest en deze drie kwamen er uit. Ik twijfel over praktische zaken.

Is het echt makkelijk dat je een tas vanaf de zijkant kunt openen?
Maakt die 300gram gewicht veel verschil op een 25km wandeling?
Etc
 
Een tas die je vanaf de zijkant kan openen vind ik zelf van weinig toegevoegde waarde omdat het in en uitpakken toch niet zo gemakkelijk kan verlopen dan wanneer je vanaf 'boven' de rugzak zo ergonomisch mogelijk kan vullen. Ik heb er iets over geschreven in:
https://hikingadvisor.be/2018/07/12/een-rugzak-kiezen/
Een vuilzak of ander manier van droog houden van de inhoud is niet mogelijk. Focus je niet op het gewicht maar op het draagkomfort. Daar is meer winst te maken met lichtere schoenen maar dat is een andere discussie.
Tent, slaapzak en mat zijn over het algemeen grote verbruikers van ruimte
 
Is het echt makkelijk dat je een tas vanaf de zijkant kunt openen?
Maakt die 300gram gewicht veel verschil op een 25km wandeling?
Etc
300 gram is fijn als je draagcomfort er beter door is , dan neem je mogelijk2-3 kg extra makkelijker mee .
Persoonlijke overweging is dat ik zijwaarts iets kunnen pakken onderweg wel fijn is, je tas inpakken zal denk inderdaad altijd van boven inpakken zal altijd wel de weg zijn ,al hoewel ik gefaseerd mijn zijjritsen omhoog dicht doe.
 
Bedankt allen. Het is de fjallraven kaipak geworden. Deze zat me het best van allemaal, ondanks het wat hogere gewicht. Bedankt voor de adviezen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan