Welke brander mee op vakantie?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Renata

Guest
Ik ga binnenkort naar Canada. Ik ga kamperen en wil een brandertje meenemen.

Ik heb voorkeur voor een brander waar ik niet afhankelijk ben van een bepaalde brandstof, zeker omdat dit niet het laatste land is waar ik hem mee naar toe zal nemen. Welke brander raden jullie mij aan?

Ik weet ook dat ze bij de luchthaven heel lastig doen als het gaat om branders mee te nemen. Wat hebben jullie hier voor een tips bij?

Groetjes,
Renata :+
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Renata,

Als je in het prikbord zoekt naar de woorden "brander vliegtuig" vind je een stuk of 4 postings over je brander meenemen in het vliegtuig.

Succes,

Jurgen.
 
Toevallig dat ik ook naar een brander op zoek ben;ik zag laats de Optimus Omni Fuel staan in de catalog van Bever.
Deze brander werkt op gewoon alles wat je aan brandstof kunt vinden, en dan bedoel ik ook écht álles. Van kerosine tot gas, en alles wat daar tussenin ligt.
Ik raad je aan om hierbij zo veel mogelijk gas te gebruiken, tot zover je dat kunt verkrijgen. Gas laat geen roet achter en de vlam is goed te regelen, maar dat weet je misschien wel.
Het gewicht is hetzelfde als de meeste gewone benzine- en petroleumbranders (iets meer dan een halve kg, zonder brandstof), en hetzelfde geldt voor de prijs: voor zo'n €150 heb je 'm ...

Veel plezier!
 
Was laatst bij de Zwerfkei, daar hebben ze het oude model Whisperlite nu voor E85 (normaal 105 ofzo), enkel de pomp is vernieuwd geloof ik.

voor het geval iemand geinteresseerd is...

grtz
Henk
 
Hoi,

Vorig jaar in Canada geweest.
Ik had een MSR Pocket Rocket (butaan/propaan) bij me en als reserve een MSR Whisperlite (benzine). Voor de Pocket Rocket was probleemloos brandstof te krijgen.

Ze doen lullig bij de grens inderdaad. Nadat ik in de USA een pocket rocket verloren ben heb ik een list gebruikt. Toen er gevraagd werd of ik een brander bij me had heb ik braaf mijn ongebruikte brander laten inspecteren en mijn gebruikte diep onderin mijn rugzak opgeborgen. Het wordt namelijk niet bij de bagage scan gevraagd, maar bij het inchecken al en bij de scan gaan ze er vanuit dat het bij de incheck al gecontroleerd is. (of het verstandig is laat ik in het midden, het werkt wel).

Heel goed schoonmaken zou ook moeten werken. In dat geval kan is de pocket rocket een stuk handiger dan een whisperlite. En goedkoper mochten ze hem toch afpakken.

succes,

Nico
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan