Welke C1 cursus??


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Mijn vriend en ik gingen jaren met onze ouders op zomervakantie in Oostenrijk. Veel de bergen in en lekker wandelen, te gek!

Nu een aantal jaren niet te zijn geweest, is het enthousiastme weer opgelaaid. We willen graag een C1 cursus gaan volgen via de NKBV.

Nu zijn hier twee soorten C1 cursussen te vinden...
C1 rots en C1 ijs en sneeuw. Nu heb op hun site de techniekenlijst wel ingezien(wat je leert bij welke cursus) en daar begrijp ik uit dat C1 ijs en sneeuw dezelfde technieken behandeld dan C1 rots en ook nog extra ijstechnieken. Dan zeg ik op mijn beurt die C1 ijs en sneeuw cursus volgen?? toch....

Wat is nu wijsheid?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Edgar,

Kun je naast het verwijzen naar een alternatief wellicht ook een antwoord geven op de vraag? Volgens mij gaat het namelijk niet om de aanbieder van de cursus, maar meer of deze aansluit op hun eventuele toekomstplannen.;)

groet,
Richard

- heeft een leuke cursus gedaan bij Alpintref:p
 
Als je alleen maar wilt wandelen en gebruik wilt maken van hoogtepaden met af en toe een oversteek over een scharte en een bezoek en overnachting in een hut, dan zou ik hooguit een cursus EHBO of weer in de bergen volgen.

Wil je meer in de richting van klimmen (klimmuur in nederland, rots in belgie en wandje/bergje in de alpen) dan is de C1 rots een goede opstap.

Wil je meer in de richting van gletscher stampen, simpele touren naar 3000 en 4000érs, zwaardere toeren van hut naar hut met moeilijkere routes, dan is de C1 sneeuw en ijs een goede keuze.

Weet je nog niet precies wat je wilt, dan zou ik inderdaad voor de sneeuw en ijs gaan. Die is wat algemener en kan je eventueel daarna een C2 rots of C2/C3 sneeuw en ijs doen.
Een goed alternatief is een prive cursus cq een cursus in een kleiner verband. Je hebt dan meer flexibiliteit tijdens de cursus om die dingen verder uit te bouwen die je leuk vindt en je pikt over het algemeen meer en sneller dingen op, omdat men alleen met jou rekening hoeft te houden. Nadeel is meestal wel dat het duurder is en je geen nieuwe kennissen opdoet.

groetjes, Jaap
 
The Miniman

Welke C1 cursus? Ik vindt het persoonlijk een beetje raar dat NKBV rots/sneeuw en ijs appart houden. Het is namelijk allemaal heel goed te combineren in 1 week en indien je lichte beklimmingen wilt doen heb je beide nodig. Gaat het je echt alleen puur om het oversteken van gletsjers kun je volstaan met sneeuw/ijs. Overigens is dan 1 week wel erg veel, je leert het namelijk makkelijk in een dag of 2-3. Zoals ik eerder zei kun je het beste Martijn Schell of Michiel Engelsman bellen en afspreken wat je precies wilt leren. Zij geven dan wel aan of je een week (cursus) nodig hebt of dat een dag of 3 genoeg is. Maatwerk dus!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan