Welke cameratas?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Sinds kort ben ik in het bezit van een digitale spiegelreflexcamera. Een Nikon D50. Ik wil deze voornamelijk gebruiken om mooie foto's te maken tijdens tochten in de bergen. Voorheen had ik een compacte camera en die kon ik mooi in een hoesje aan de heupgordel van de rugzak hangen.

Deze is echter wat groter en ik wil er toch een mooie plek voor hebben. Welke tas kan ik het beste kopen. Ik wil snel mijn camera kunnen pakken en me tijdens rotsklimmen bijna niet belemmerd voelen in mijn bewegingen. Ik neem maar 1 allround objectief mee. Formaat is voor mij belangrijk. Wie kan mij adviseren? Alvast bedankt voor elke tip.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb een digitale spiegelreflex van Canon (10D). Die past precies in een LowePro TLZ Mini. Ik had eerst een een maat grotere tas van LowePro, maar compacter vind ik fijner. De band draaiu ik om de zoomlens heen. In het voorvak kan je dan nog de zonnekap en accus doen. In het binnenvak de schijfjes.
Ik hang hem ook aan de heupband en ik heb er op die manier alleen bij hele steile klimmen met hoge stappen last van.
 
Hoi Marla, bedankt voor je reactie. Ziet er goed uit. Waar hang je die aan je heupband en wat zijn de buitenmaten ongeveer van die tas?
 
Ik hang hem gewoon voor mijn buik iets links van het midden. Soms als ie in de weg zit voor mijn benen bij klimtrajecten schuif ik hem naar het midden. Let wel: ik ben geen rotsklimmer, maar een bergwandelaar die er zo nu en dan bij klautert. Ik voel het gewicht van de camera daar ook nooit, pas als ik hem in de rugzak stop merk ik pas hoe zwaar ie is.
De TLZ Mini is ca 20 cm lang en bovenop (zoekerzijde camera) ca. 10 x 17,5 cm, maar met een gevuld voorvak is ie dan 15 cm diep. Je kunt de tas beter even bekijken bij de buitensport- of fotozaak.
Ik heb overigens een dikke zoom (tot 300 mm) dus misschien kun je nog wel kleiner (als het bestaat.)
 
Hoi Tommie,

Mijn oude Nikon analoog ging sinds een jaartje of 7-8 al mee in een Zing-hoes tijdens hikes en rotsklimgepruts. Nooit enig probleem gehad. Vooral aan een materiaallus achteraan op je gordel hangen.
Bij ons so far so good.

De Zing doe je ook met een bandje om je middel, waardoor hij niet zo slingert tijdens het lopen. Verder gebruik je gewoon de band die al op je camera zit. t is een kwestie van flapje open en schieten maar.

Inmiddels zit dezelfde Zing om een Nikon D70s met 18-70mm objectief. Het past netaan.

We hadden ook zo'n tas vergelijkbaar met Lowe (weet het merk niet meer), beviel ook goed. Maar die is gejat (met camera erin helaas) en we hebben eigenlijk nooi de moeite genomen een nieuwe vergelijkbare tas te kopen voor de nieuwe camera, deze zit gewoon altijd in de Zing.

Succes!
Petra
 
Bedankt voor de reacties. Ik ben weer wat wijzer. Ik denk dat het inderdaad het slimst is om eens in de winkel te gaan kijken wat er te koop is.
 
een tas? gewoon zonder tas in de mesh opzij. aan de kant waar je m het makkelijkst tevoorschijn haalt.
wanneer je nat weer verwacht een gesiliconeerd ripstop-nylon stouwzakje eromheen. die wegen niks. (12 gram)

vr gr kees
 
Hmm, lijkt me geen veilig idee. Zeker niet in de bergen waarbij de rugzak nog wel eens langs de rotsen wil schuren, mesh beschermt dan natuurlijk voor geen meter.

Een chestpack of gewoon in de rugzak is dan een beter idee.

Voor de hele snelle handsfree bv een lenskoker van Lowe Pro aan de heupband bevestigen waar je de camera dus voor de helft instopt en de draagriem losjes om de nek als safety mocht hij er uit vallen, tijdens het klimmen de set wel even weer in de rugzak stoppen natuurlijk.
 
Hai,

ik heb m'n dslr in een MROCK tas (gekocht bij Focus).
Deze kan met de bijgeleverde banden als en soort "borstzak" opgehangen worden.
Ga deze zomer proberen of dit handig is, heb al een rugzak om vandaar.
 
Ik heb een soortgelijke constructie gebruikt met m'n cameratas, gewoon met 2 mini carabinertjes aan de banden van m'n rugzak vastgemaakt.

Met bv wadlopen was dit een ideale setup, de camera bleef ook op de diepe stukken hoog en droog (wel een extra drybag gebruikt voor het geval dat). Dit was zo goed bevallen dat ik het de hike erop weer ben gaan, toen was het echter ietsje warmer en laat dat stukje borstkast nu net de meeste warmte produceren. Zweten, zweten, zweten en toen jeuken, jeuken...heb de tas uiteindelijk maar weer aan de broekriem gedaan.

Ik hoop voor je dat het niet te warm.....
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan