Welke fabrikanten Paclite met XCR verstevegingen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Op aanraden van vele dus nieuwe topic. Welke fabrikanten buiten Arc'Teryx (want dit is nogal prijzig) hebben ook Paclite met XCR verstevegingen want heb mijn twijfels of paclite sterk genoeg is om zware rugzak van om de bij 20 kg te kunnen weerstaan.

Shoot :)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Haglöfs Fusion jacket. Erg mooie jas, en minder duur dan Arc'Teryx Verder heeft Mammut een soort verstevigde paclite jas, maar ik weet ff niet hoe die heet.

Groeten,
Joris
 
Eider maakt ook een erg mooie jas die verstevigt is op schouders en ellebogen met 3 laags XCR, de rest uiteraard paclite, Dit is de Eider tiksey, en kost nog geen 200 euries, erg mooi spul.
Groetjes
Toon
 
Hi,

ik gebruik al jaren mijn Berghaus Paclite (III) met rugzakgewichten tussen de 20 en 25 kilo. Ik ondervind daar geen problemen mee. Sterker nog, nu na 4 jaar, ook dagelijks gebruik, is de jas nog als nieuw en heeft aan funkionaliteit nog niets ingeboet.

De sterkte van paclite is vooral afhankelijk van de gebruikte buitenstof en de funkionaliteit van regelmatig onderhoud.


MVG

Rolf
 
The nerd face heeft het lightspeed jacket met xcr schouders en armen.
 
Met andere woorden: Geeneen fabrikant.

De buitenstoffen zijn stevig genoeg voor een rugzak met 30 kilo (heb ik al diverse malen "getest"...).

Het enige waar het om gaat is de binnenzijde. Dat is bij geen van de genoemde jacks verstevigd... En ja, ondanks het "super"carbon kan dat nog vrij kwetsbaar zijn.
 
Oow ja, je kunt als je toch een steviger jack wilt eens kijken naar eenlichtgewicht 3-laags jack. Heel mooi zijn dan ook de VauDe Attitude Strecht, en zeer, zeer mooi is het Casella Jack van VauDe van 3-laags eVent-materiaal! Eigenlijk een fietsjack, maar een regenhoedje gebruik je toch al gauw in regenachtige gebieden. De capuchon mis je dus niet.
 
HI RJ, zoals je zelf al aangeeft zijn alleen echte combi jacks een oplossing. Er zijn een heleboel merken die deze combi aanbieden, oa de fusion van haglofs is erg goed.

Maar wat is het verschil in zowel gewicht, ademend vermogen ed tussen een gedeeltelijke paclite-xcr of een volledig 3 laags jack/ eVent?

Das misschien ook een interessante..

Bas

-apropos litertje water op sprit was 20 min...-
 
Heej B@se,

Wat ik aangeef is dat combi- of puur PacLite-jack dus niet (veel)uitmaakt in duurzaamheid. De buitenstoffen zijn op zich stevig genoeg en die behoeven dus niet echt veel extra's. Kijk maar naar het verschil tussen gewone en verstevigde 3-laags jacks. De gewone jacks gaan al gauw 5 jaar mee, de verstevigde nog langer. Maar de vraag is of de mensen die nóg grotere duurzaamheid ook echt willen...?

Het verschil #..........tromgeroffel..........#:
PacLite: GoLite Rage Jacket 200 gram
3-laags: VauDe Casella Jack 235 gram

Denk wat je erover denken wilt, maar ik weet het voor mezelf wel!;)
eVent ademt namelijk veel beter dan Gore-Tex...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan