Welke goggle voor sneeuwschoenlopen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben me aan het orienteren op een allround goggle voor in de sneeuw.
Geschikt voor oa. sneeuwschoenlopen en eventueel skien/boarden.
Hij moet dus goed ventileren en goed zitten.

Wie heeft ervaring met goggles en kan iets nuttigs toevoegen?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Cubeman,

Ik heb slechts ervaring met één paar goggle, de Julbo Enak Exce(http://www.hiking-site.nl/indekijker_julboenakexcel.php). Mijn ervaringen daarmee zijn zeer positief, maar twee zaken zijn voor mij van extra belang daarbij:
- ventilatie: ik zweet heel snel en dus is het voor mij zeer belangrijk dat het ding niet direct helemaal beslaat. De Enak heeft een hele goede ventilatie.
- comfort: ik heb in de winkel wel eens enkele andere modellen geprobeerd, maar daarbij viel me vaak op dat ze niet echt comfortabel zitten. En dan heb je dus echt een probleem als je het ding een halve dag op je hoofd hebt zitten.

Leuk detail: de nieuwe Enak Excel heeft twee soorten lenzen, namelijk ook high contrast lenze die dus extra handig zijn als je in de mist loopt of als je snel wilt boarden over een niet al te vlak oppervlak.

Afgelopen weekend had iemand van Club Hiking-site.nl overigens een Sinner bij zich die je zo over je gewone bril kon dragen. Da's misschien ook wel handig om te weten voor hen die afhankelijk zijn van een bril...

Raymond
 
Ik heb geen ervaring met sneewschoenlopen, maar met boarden des te meer:D Heb niet echt concrete info voor je over een bepaalt type bril, maar wel wat algemene dingen die handig zijn om te weten bij de aanschaf van een bril

Zelf heb ik een goggle met een dubbele lens. hierdoor beslaat de lens een stuk minder snel. Eerst een enkellaags gehad, maar bij beetje zweet wat bevroor zag ik gelijk helemaal niets meer (bovendien krijg je krassen als je het ijslaagje weg wilt vegen), wat erg vervelend is als je een redelijke snelheid hebt... Goed kunnen ventileren is dus erg belangrijk. Zet iig niet je goggle op je voorhoofd, dit resulteerd zeker in een belagen bril.
Heb voor m'n zonnebril en goggle ook flesje 'op drops' van McNett. (gekocht bij buitensport zaak) Werkt super en zorgt dat je lens niet beslaat.

Wat Raymond ook al aangaf; de kleur van je lens helpt indd bij diepte. Het gaat dan om gele lenzen, hiermee kan je beter de diepte zien, vooral met wat minder weer. Zelf heb ik oranje/rode achtige lens. 't is een soort van compromie tussen de 'zonwerende' en 'diepte' lenzen.

hoop dat je er wat aan hebt bij je keuze.

groetjes,
timo
 
Hoi,

Niet zozeer een goggle, maar ook zeer bruikbaar is de Jasper van Adidas. Ik gebruik hem bij al mijn activiteiten waarbij de zon schijnt. Zowel in de zomer als ik klim, hike of bike, maar ook in de winter tijdens skiën en sneeuwschoenwandelen. Het is zoals gezegd geen echte goggle, maar voldoet ruim voldoende onder alle omstandigheden. Eigenlijk is hij door zijn uiterlijk veel meer allround dan een goggle. Het is meer een zonebril die zeer gecshikt is voor winterse omstandigheden, ook bij minder goed weer. De glazen (je krijgt twee verschillende typen) zijn zeer goed en zorgen voor een scherp beeld. Groot nadeeel is de prijsx( .

groet,
Richard
 
voor normaal zonnig weer gebruik ik eigenlijk altijd m'n Oakley Romeo X Metal met black iridium spiegellenzen.
Deze sluit ook erg goed af maar voor veel kou en stuifsneeuw voldoet hij eigenlijk niet.

Aangezien ik redelijk merk-vast ben zit ik te kijken naar goggles van Oakley, maar helaas zit daar doorgaans een behoorlijk prijskaartje aan vast.
Misschien eens zoeken op internet of ze ergens goedkoper te krijgen zijn!

Heb ook zitten kijken naar een Adidas Yodai maar daar schijnt de ventilatie niet zo goed te zijn...:(
 
Hoi Kuupman,

De Jasper heeft een schuimrand welke je kan vastmaken aan de rand van de bril bij erge kou of stuifsneeuw. Deze sluit de bril goed af. Anyway, het is jouw keuze.

Een kameraad van me had trouwens een minder prettige ervaring met de Oakley mannen. Zijn dure bril ging na anderhalf jaar kapot, afgebroken neusbrug. "Veroudering door UV straling, sorry geen garantie", was het antwoord. Sindsdien is hij een trouw Adidas-fan. Hoe de service van Adidas is weet ik niet, heb er tot toe nog geen gebruik van hoeven maken.;-)

groet,
Richard

- zo weer aan het werkx(
 
Hi,

Ik heb nu de Julbo Nomad een jaartje in gebruik. Bevalt errug goed moet ik zeggen.
Vooral de veelzijdigheid van de bril:
-cat.3 <-> cat.4 glazen. Hij kleurt dus mee naarmate er meer licht is en dat werkt met klimmen erg fijn.
-zijklepjes van plepstik, gemakkelijk drop en draf te halen.

Zonder die kleppen ziet ie eruit als een hele mooie gewone zonnebril, dus ook buiten de gletsjer goed te gebruiken zonder dat je meteen voor :+ loopt....

Mijn cat.3 Julbo is al een heel oud beestje, gaat nu al 8 jaar mee ofzo. Toen de coating van de glazen losliet, zijn deze heel keurig en soepeltjes door Julbo vervangen.

Succes!
Petra
 
Ik gebruik een evil eye van Adidas. Voor op het water, in de sneeuw (met ernstig goede glazen) en gewoon in de zon (met normale zonnebril glazen) of 's nachts in de auto (met contrast glazen).

Ook dit model is een klik-klak model. Een schuimrand voor zweet, een hoofdband voor extreem sporten. In de meeste adidas brillen kan je er lichtgewicht inzet glazen inzetten voor als je een oogcorrectie nodig hebt. En dat is wat mij betreft de belangrijkste pro van adidas brillen.

Oakleys, julbo's kunnen (inzetbril op sterkte)dat niet. Een ander voordeel van een inzetbril boven zonnebril glazen op sterkte is dat je goedkoop nieuwe glazen kunt krijgen als je sterkte is gewijzigd
 
Na wat passen en proberen in winkels is het uiteindelijk toch een volledige goggle geworden.
't is de Oakley Wisdom geworden met een vervangbare contrastverhogende lens.
Met de ventilatie zit het wel snor.
Heb hem uiteindelijk via Ebay gekocht in USA want dat scheelt meer als 50% met NL!
Hij paste perfect en sloot goed af, eventueel kan er nog een spiegellens in mocht ik de behoefte hebben:)
 
>Heb hem uiteindelijk via Ebay gekocht in USA want dat scheelt
>meer als 50% met NL!

Nu maar hopen dat je géén naheffing van de douane krijgt, zowel dan ben je je voordeel aanzienlijk kwijt...
 
Valt wel mee hoor.
Met de prijs die je in NL betaald voor dezelfde bril en wat ik er nu in USA voor gelapt heb moet de douane wel heel gek gaan doen wil ik geen fors voordeel houden.
Als ik een aanslag krijg zal dat incl. de kosten aan TPG ongeveer € 27,- zijn.
Heb ik altijd nog een voordeel over van ongeveer € 66,-

Ik heb al redelijk wat meer via Ebay gekocht in USA maar de pratijk leert dat je 90% van de tijd geen naheffing krijgt!
 
Heb hem inmiddels binnen en geen invoerrechten oid hoeven betalen!
De verkoper had een waarde van $9.99 op de douaneverklaring gezet.
Eigenlijk fraude, maar mij hoor je niet klagen:)
Nu dus eigenlijk een bril waar je in NL € 165,- voor lapt uit de USA laten komen voor € 72,- incl. verzending en verzekering.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan