Welke inlegzooltjes

ik heb altijd op North Face schoenen gelopen met de standaard inlegzolen van TNF. Nu heb ik nieuwe wandelschoenen. De Lowa Camino GTX. Ik heb ook orthopedische zolen, maar die zitten niet zo fijn.

Dus ik ben op korte termijn op zoek naar fijne inlegzooltjes. Alleen er zijn er zooooooooooooveel....

Welke inlegzolen gebruik jij??
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Om welke reden heb je orthopedische zolen, en wie of wat heeft ze voorgeschreven?
Dat ze niet zo lekker zitten kan zijn omdat ze je corrigeren, vanwege een verkeerde loophouding. Ik zou ze om reden van "niet lekker zitten" niet zomaar wegdoen.
Zelf heb ik de Hike900 van Quechua en de Outdoor 3D van Sidas. Met beide blij.
 
Ik heb ook zooltjes in mijn dagelijkse schoenen. Ik vind deze echter ook niet fijn in mijn wandelschoen, omdat ze vrij hard zijn. In combinatie met de stijve zool van de wandelschoen is de hele demping weg. Ik gebruik ze daarom ook niet. Ik heb zelf een medium voetboog en gebruik daarom de zooltjes van sidas (superfeet is vergelijkbaar) voor de extra ondersteuning. Helemaal top.
 
Ik vind dit vreemd, want ik heb podotherapeutische zolen en die zitten prima in alle schoenen. Demping waar het moet, en toch geven ze steun.


MIrjam
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Ik gebruik ook al jaren naar volle tevredenheid Superfeet Green zooltjes...

Groetz,
 
Ik kreeg na gebruik van de superfeets enorme problemen in mijn voeten/benen. Ik adviseer je hier dus voorzichtig mee om te gaan. Bij voorkeur alleen na advies van een podotherapeut. Misschien heb je speciale zooltjes helemaal niet nodig.

Normale platte inlegzooltjes heb je verschillende in. Afhankelijk van gewenste warmte, demping enz.
 
Ik heb op maat gemaakte zooltjes. Die lopen tijdens mn werk etc fijn. Maar tijdens het wandelen vind ik ze niet zo fijn. Die orthopedische dingen zijn zo hard. Heb liever iets met demping of iets wat zacht is. Maar dat kunnen ze orthopedisch niet maken. Vandaar dat ik voor mn wandelschoenen op vakantie iets fijners zoek
 
Die orthopedische dingen zijn zo hard. Heb liever iets met demping of iets wat zacht is. Maar dat kunnen ze orthopedisch niet maken.

Ik kan jouw zolen en jouw soort correctie niet beoordelen, maar ik heb zolen op maat en die zijn niet hard.

Daarbij heb ik juist het idee dat als je al iets van correctie nodig hebt, dit juist belangrijk wordt als je flink kilometers maakt.

En ik sluit me aan bij @hyz dat zomaar gevormde zooltjes kopen je ook in problemen kan brengen.

Marla
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan