welke (internet) winkel


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb regelmatig ergens een nood pakketje gezien, waarbij een folie reddingsdeken en een chemische warmte geval zat. plaatje van iemand in een slaapzak
Nu ik zoiets eens wil bestellen om uit te proberen of het iets is om iemand in een rolstoel warm te houden tijdens winterse wandelingen kan ik natuurlijk niet meer gevonden krijgen bij welek internet store dit was. Het was niet eens zo duur. Wie weet wat ik bedoel en geeft met de juiste naam? Als iemand nog andere handige tips heeft zoals iets met dons of zo ook welkom.

Alvast mijn dank,

ali
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

@Boelo, Heb ik gekeken en ik vond die koolstaaf verwarming ook wel wat, maar ik denk niet dat ik mijn dementerende vader in een bivak zak krijg. Wat ik bedoel is zo'n chemisch iets dat dan 24 uur warm zou blijven. Het komt vast wel weer eens langs.

Bedankt voor het meedenken,

Ali
 
Hallo Ali,
ik denk dat je iets te snel gekeken hebt. Anders dan de bekende koolstof staafjes, wekt de peacock op de katalytische omzetting van benzine. Maar ik ben geen chemicus en ik kan dat dus niet echt uitleggen!
Groeten,
Boelo
 
wat dacht je van een goede deken? Folie dekens isoleren namenlijk niet. Ze reflecteren hitte straling, wat slechts een klein onderdeel is van de hitte verlies. De grote winst zit in het wind en waterdichte gedeelte van de folie deken.

Voor normaal gebruik is een stevige deken, denk ik een betere optie. Een folie deken maakt veel lawaai en is niet bepaald duurzaam.
 
Nogmaals @Boelo, Datgeval met aanstekerbrandstof had ik ook bekeken, dus mijn opmerking t.a.v. die koolstof staafjes was niet daarvoor bedoeld. Maar ik heb geen idee waar ik dan zo'n doosje zou moeten laten. Mijn vader zal dat zeker niet vasthouden. Ik heb de indruk gekregen van dat 'noodpakket dat je die folie om iemand wikkelt en dan die warmte bron, ongetwijfeld een exotherme chemische reactie, erbij in stopt. Ik hoop eigenlijk dat ik dat pakketje kan 'vastplakken' aan de folie.

@PC2K
Dekens, fleece of wat dan ook, worden toch koud, we hebben een soort dek dat gebruikt kan/zal worden, maar dan nog is de achterkant open.
Dat folie niet isoleert lijkt mij niet geheel terecht, immers waarom wordt het dan gebruikt om slachtoffers juist warm te houden. Ik ga er vanuit dat juist die warmte reflectie tesamen met de exotherme reactie een goede temp houdt gedurende enige uren.
Daarnaast over de folie nog iets anders, bijv het dek of een donzen deken als extra isolatie
 
google maar eens op gel handwarmers dan kom je ze tegen.
Twijfelachtig of je er bv een heel onderlichaam mee kan warmhouden.
Veel massa hebben ze niet en zullen daarom snel afkoelen.
Je kan wel 'bijvullen' natuurlijk
Koolstofhandwarmers: ze komen traag op gang maar blijven heel lang gloeien.
Een goede ouderwetse warmwaterkruik?

Ivo
 
Weet niet of dit exact is wat je bedoelt maar ik heb hier zo'n chemische warmtezak van het amerikaans leger. Is zo'n 10x20cm. Je doet er 2 à 3 soeplepels water bij en het geeft warmte af voor ongeveer 6 uur. Bij de eerste paar keer dat je 't gebruikt kan je het 't eerste uur wel moeilijk in je handen blijven vasthouden want dat ding wordt tijdelijk zo'n 60°. Na 100x gebruik zou het echt op moeten zijn. Gekocht in een american army store hier ergens in België, ik geloof voor 5€.
 
Ali,

Hoe je het dan precies zou moeten gebruiken weet ik nog niet, maar ik bedacht dat de systemen van motorrijders voor handschoen- en laarsverwarming in principe ook moeten kunnen werken. Als je maar iets van een accu zou hebben.

Marla
 
Hallo Ali!
Intussen ben ik eens wat verder aan het zoeken en en denken gegaan. Er zijn dus z.g. hot/cold packs te krijgen in verschillende maten Deze bevatten een speciale kristallijne zoutoplossing met een kleine katalysator. Als je een pack 5-10 min in kokend water legt en dan de katalysator inschakelt, geeft het pack een temperatuur af van 55 graden gedurende 0,5 - 2 uur (afhankelijk van soort en grootte pack). Die temperatuur is, met wat textiel ertussen , goed te verdragen.(zie ook www.cristalheat.com) Vervolgens het isolatieprobleem: op www.exped.com zie je dat Exped een lange poncho heeft ontwikkeld met een polyester binnenvoering erbij. Die kosten 69,90 resp. 49,90 euro,ik kan ze hier over de grens waarschijnlijk wel goedkoper krijgen.
Dan een andere mogelijkheid: het bedrijf Warmitup heeft voor zieke paarden een dek/jas ontwikkeld waarin een aantal van die heatpacks kunnen worden opgenomen. Zoiets zou je ook voor een mens kunnen maken of laten maken.
Mogelijk is het zelfs een gaatje in de markt!
Tenslotte het idee van Marla (de la Cordillera): dat is ook niet slecht, zeker als niet uitgaat van handwarmers, maar van een complete stoelverwarming zoals van Conrad.nl (39,90 euro) die op aanstekeraansluiting gaat en als je de accu ergens in de rolstoel kunt plaatsen.
Tja, ik zit met een griepje thuis en moet toch wat te doen hebben..
Groeten,
Boelo
 
Aan allemaal,
het is hart verwarmend ;) zoals jullie meedenken.
Inmiddels heb ik een paar body heaters besteld en wat handverwarmers.
@boelo, een poncho is denk ik geen optie, het is al een gedoe om een jas aan te krijgen. Mijn vader kan zelf nie meer meewerken, en transfers vanuit de rolstoel worden gedaan met een tillift.
En ook de tip van Marla niet uitvoerbaar. Ik heb geen idee waar een accu geplaatst zou kunnen worden. Aangezien ik nogal eens enigsinds óff road'ga zou het tamelijk schokvast moeten zitten, en daar is absoluut geen plek voor.plus dat het geheel weer een paar kilo zwaarder wordt.
Ik zit zelf te denken aan een soort van grote voetenzak zoals je ook wel voor wandelwagens ziet waarin ik dan die twee body heaterpacks stop. dat zou dan een lekkere warmte moeten geven.
Ik kan mijn zus wel gebruiken als proef konijn.

Nogmaals, dank voor het meedenken en zoeken.

Ali
 
Hallo Ali,
Zo een grote voetenzak is natuurlijk allang eerder bedacht! Zet maar eens "ansitzsack" op Google en je ziet wat ik bedoel. Blijkbaar is jagen voor onze Oosterburen het toppunt van buitensport.. Het is ook wel na te maken door een oude slaapzak o.i.d. van schouderbanden te voorzien. En nu dat proefkonijn maar laten zweten!
Succes gewenst,
Boelo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan