Welke kaarten Zweden

Hoi,

Komende zomer wil ik o.a. gaan lopen in Noord Zweden, omgeving Abisko en Noorse grens.
Welke kaarten kan ik het beste gebruiken.?
Die van Lantmateriet, Calazo of Outdoorkartan? en 1:50.000 / 1:75.000 of 1:100.000
Wat zijn jullie ervaringen met deze merken w.b. leesbaarheid, info, duurzaamheid etc.

Grt. Peter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ga altijd voor de meeste detail. Dat maakt het navigeren en inschatten van het terrein een stuk makkelijker. Ergo 1:50000 uiteraard!

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 

Holgersson

Lid Club Hiking-site.nl
Dag Peter,

Ik zou gaan voor de Calazo, deze zijn gemaakt van Tyvek en zijn hierdoor wat steviger dan de Lantmateriet kaarten. Qua inhoud zijn ze miz vergelijkbaar.

Schaal is persoonlijk maar zolang je op de paden blijft is de schaal van 100.000 ruim voldoende.

Mvg,

Niels
 
Nadat ik een paar Lantmaterietkaarten had gebruikt vond ik Calazo minder duidelijk vegetatie weergeven: het groen voor bos is veel vager. Maar dat probleem kan ook aan m'n kleurenblindheid liggen, op zich staat het er gewoon op.
Verder sluit ik me bij Niels aan dat 1:100.000 in dit gebied goed genoeg is als je paden volgt. Ik zou het denk ik laten afhangen van de kaartgrenzen en het merk kiezen wat het beste aansluit bij je plannen.
 
Ik gebruik in het gebergte de Lantmäteriet 1:100.000 kaarten en voor de rest van het land 1:50.000. Vind ze iets beter dan Calazo, ze zijn ook beter verkrijgbaar en vaak goedkoper. En dat laatste tikt snel aan als je veel kaarten moet kopen. Vier kaarten van 100kr of 150kr per stuk, dat betekent twee kaarten gratis.

Heb ook hun app in de smartphone, ben daar heel blij mee. Erg gedetailleerd (meer nog dan de kaarten) en ook offline te gebruiken. En je ziet een rode stip waar je bent dus ben nu bijna nooit meer verdwaald, bijna want op veel plaatsen heb ik vaak geen GPSsignaal en dan houdt het op.
Maar ik weet niet zeker of je die app kunt krijgen met een nederlandse mobiel, het lukte iig twee van m'n nederlandse vrienden niet (zelf woon ik in zweden).

Lantmäteriet gaat trouwens 1 juli stoppen met papieren kaarten. Ze hebben al een tijd een online kaartservice waar je zelf je kaarten kunt uitprinten/downloaden.

Er is ook een app van Norgeskart, dus voor Noorwegen, ook erg fijn.

Mss allemaal al bekend hier maar ik ben nieuw op het forum en heb totaal geen weet wat men hier weet :)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan