Welke kookspullen?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Raymond Koome
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Raymond Koome

Guest
Hoi,

Ik wil mijn uitrusting uitbreiden met nieuwe kookspullen (pannen, kookset, etc.). Wie kan iets aanraden?
Ik heb al een goede brander dus die hoeft niet vervangen te worden.

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik zelf heb vorig jaar voor het eerst 2 wkn op mijn Tefal pannenset gekookt. Deze set kostte 70,- en bestaat uit een grote en kleine pot, een pannetje en een deksel. Natuurlijk zit er ook zo'n peter pan bij. (dat dingetje waar je je pannen mee vast kunt houden) Het fijne aan het deksel is dat er op een derde gaatjes in zitten om je gekookte spul af te gieten. ER ZIT ZELFS EEN ANTI AANBAKLAAG IN!!! Kijk maar op www.tefal.co.uk onder products > other products > outdoor cooking. Het is die groene trekkingset van 500gr. Zeer goede ervaringen mee. Je moet alleen een plastic spatel (MSR heeft een opvouwbare spatel die precies in de set erbij past) of een houten roerdingetje meenemen ter bescherming van die anti-aanbaklaag.

grtz
 
Dat is inderdaad een goeie tip. Een vriendin van mij heeft die kookset ook en is er zeer over te spreken!
 
Tefal en zijn peters

sorry,

maar niet iedereen staat te jubelen over de Tefal set. Zelf heb ik er ook één in mijn rugzak zitten.
Ok, een prachtige anti-aanbaklaag (en dus gedaan met aluminium eten of 10 min schrobben) maar het setje heeft één zwak punt en dat is nu juist dat handvat.
Het is uit plastic en daardoor niet echt warmtebestendig. Bij mij hangt er al een zwarte plek op de rand van mijn pan en nog panneermeel wat in het handvat.
Kwestie van herinneringen bij te houden zeker...
de vraag is alleen maar hoe lang dit speeltje zal meegaan.
Betere alternatieven ben ik echter nog niet tegengekomen en ik kan dus ook niet anders dan deze set naar voor schuiven (vroeger gaf men ze zelfs gratis bij een op pad abbonement)
 
RE: Tefal en zijn peters

Heb zelf sinds kort de MSR Blacklite Cookset. Ben daar erg tevreden over omdat de ribbels op de onderkant voorkomen dat je pan gaat glijden op de brander. Alleen de anti-aanbaklaag verdwijnt op het punt waar je de (overigens goede) handgreep plaatst. MRN
 
Triangia...ook mooi

Iets duurder maar van prachtige kwaliteit zijn de alu pannetjes van triangia. Met anti-aanbaklaag ook per stuk te koop. Kun je je eigen setje samenstellen.
 
RE: Triangia...ook mooi

Zijn de kookspullen van MSR niet ontzettend zwaar voor trektochten e.d.? Ik vroeg me af of die Titanium pannen niet handig zijn...
 
Titanium...ook mooi

prietpraat over pannentjens.....

het grootste bezwaar van aluminium was dat je je pan langzaam opeet..want schilfers
met de steeds beter wordende anti-aanbaklagen ( ze zitten niet stil ) eet je niet je pan en wel je eten
àl je eten..want anti-aanbaklaag
aluminium is niet echt zwaar
aluminium is niet echt duur
dus waarom titanium??

De pannen van MSR zijn een tikkie zwaarder dan alu of titanium. Maar ze zijn onverwoestbaar en toch betaalbaar. Prima voor een trainingsweekendje in de Ardennen...
Voor het solowerk of het ultralichtgewicht kun je net zo goed 1 mooi alu-anti-aanbak-pannetje meenemen..Daar doe je alles mee.
toch? En die van Trangia zijn erg goed en per stuk te koop..

Waarom nou weer titanium?? ... al die zooi kost al zo veel

Groet....
 
RE: Tefal en zijn peters

We hebben ook getwijfeld of we de set van Tefal zouden kopen, maar de krassen die je thuis al vaak in die anti-aanbaklaag krijgt, gaven de doorslag. De MSR-pannenset (alpine cookset) was meer dan ruim voldoende voor ons tweetjes, weegt nu ook weer niet zo veel en je hoeft er niet zo voorzichtig mee te doen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan