welke route meest geschikt?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Eind april begin mei zijn er een paar vrije dagen, dus ik dacht maar eens een poging te doen wat te lopen.
Eerst wilde ik iets in de pyreneeen (in de buurt van Perpignan, maar ik vind het te lastig om uit te vinden hoe het zit met openbaar vervoer).
Dus ik ben eens dichterbij gaan kijken en stuitte daarbij op deze site http://users.pandora.be/trekkings

Deze heeft o.a GR5 maar ook transgaumaise en te berijden met de auto vanuit nederland. Van de laatste wil ik graag weten of ik daar ook met mijn honden mag /kan lopen.

Wie heeft ervaring of mogelijk zelfs betere opties?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Mail Luc zelf eens, hij zal met plezier willen antwoorden.
Met de hond aan de lijn kan hier in België heel veel.
Mocht je toch nog de Pyreneeen overwegen.
Paar dagen: hoeveel zijn er dat?
Openbaar vervoer, daar wil ik wel mee helpen.
Heb je mogelijkheid om er 6 wandeldagen voor uit te trekken zou ik
"sentier Cathare" willen voorstellen.
bv van Porte la nouvelle tot quillan. Beide plaatsen zijn vlot bereikbaar. Iets hierover in het nederlands
http://home.scarlet.be/~tsd62459/carcasso/inleiding.htm
Ton Joosten geeft er ook een lezing over in de Rai tijdens de fiets en wandelbeurs in februari
http://www.fietsenwandelbeurs.nl/fbzaaln.htm

Ivo
 
Dat is leuk bedacht van Ivo maar nogal "Belgo-centrisch". Die tocht op de/het Sentier Cathare is namelijk gebaseerd op de goedkope vlucht van Brussel naar Carcassonne(met Ryanair). En dat is alleen aantrekkelijk als je nogal aan de zuidkant van Nederland woont, lijkt me. Overigens verdient Ivo natuurlijk wel een pluim voor zijn originele voorstellen.
Groeten,
Boelo
 
Nu woont Ali redelijk zuidelijk, dus dat komt mooi uit.

Overigens kun je ook gewoon naar Barcelona vliegen en dan de bus naar Berga nemen en van daaraf naar het noorden lopen via de Camí dels Bons Homes (http://www.hiking-site.nl/themas/route_2003-09-01.php). Hier is redelijk wat informatie van te vinden op het net (ook in het Engels) en volgens mij staan de promotors van deze route ook op de beurs :)

Raymond
 
Boelo,
Ik dacht erg europees
;-)
Vanuit elk station in Nederland/Belgie met de tgv/nachttrein naar perpignan. 'savonds de deur uit. 's morgens ter plaatse.
Beetje planning in het boeken.
Een simulatieoefening voor begin april kwam op 140 euro heen/terug vanaf amsterdam voor het goedkoopste tarief. Voor boekingen eind april is het nog even wachten.
Iets korter bij is deze goeie oude van eigen hand.
http://www.hiking-site.nl/schrijfblok_20030601-1.php
->"pluim voor zijn originele voorstellen"->? ik smijt altijd dezelfde suggesties de ether in. misschien valt het niet op binnen dit vluchtig medium.
Ivo
 
Ivo, excuses voor de provocatie, terwijl ik natuurlijk wel weet dat Ali in Noord-Brabant woont. Het is inderdaad het meest geschikt om per trein/TGV naar die streken te reizen!
Verder zie ik een grote begrips-verwarring: Ivo doelt op het Sentier Cathare, dat loopt van Port la Nouvelle aan de Middellandse Zee naar Foix (Montsegur). Raymond heeft het over de GR 107, Cami dels bons homes, die loopt tussen Foix en Berga /Spanje).
Beide routes staan dus ongeveer haaks op elkaar. Maar om de verwarring compleet te maken, gebruiken de mensen die de GR 107 willen promoten, ook de ondertitel "Sentier Cathare"!
Groeten,
Boelo
 
Heren, hartelijk dank voor jullie bijdrage.

Inmiddels is het zo dat vanaf 21 tot en met 25 april ik een midweek op vakantie ben met mijn ouders en een zus. Hierdoor vervalt eigenlijk een beetje de mogelijkheid om de laatste week van april /begin mei (koniginne dag en hemelvaart) vol te maken, ik zou dan al 14 dagen van mijn werk zijn terwijl het nog geen eens zomer vakantie is. En ik heb alle mogelijke aanreis routes onder de loupe genomen en vind het dus ook wel prijzig om voor dergelijk korte periode zoveel aan reisgeld te spenderen. Dus ik ga me eens concentreren op het belgishce, de etappes zijn ook van een leuke lengte om met mijn honden te lopen.

Maar je weet maar nooit hoe een balletje kan rollen, en niets veranderlijker dan een mens, toch:p

Ali
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan