Welke rugzak, slaapzak en tent voor kleine mensen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga voor de 1e keer in mijn 30-jarige leven 'serieus' op vakantie en dan ook nog eens fietsend en kamperend, met mijn vriend en 2 peuterbelhamels van 2 en 3 jaar :O
Hoewel de verleiding heel heel groot is om de duurste high-tech survivaluitrusting te kopen, wil ik toch maar even jullie tips om mijn welverdiende vakantie zo aangenaam en goedkoop mogelijk te maken. Waar kun je op besparen, wat is door improvisatie beter?

Dit wordt mijn 2e reis OOIT (mijn 1e duurde maar 4 dagen en was puur op mijn droge kont zitten en een heel klein beetje kanoen), omdat ik altijd alleen maar werk en studeer. Ik wil nu een beetje meer Leven.

We zijn wat je noemt prototype aziatisch:) kort en tenger.
Ik ben 1m59 en weeg 53kg, mijn vriend is 1m61 en weegt 60kg. Het woord 'grammenjager' is sinds mijn bezoek aan deze site in mijn geheugen gegrift.:)

Wie helpt mij?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Een misschien wel voor de hand liggende tip. Als je een 3-persoons tent neemt van b.v. 1m65 of 1m70 breed en je gaat in de breedte liggen i.p.v. in de lengte, dan blijken er opeens 4 korte personen in te kunnen!
Zo kun je b.v. kijken bij www.outdoor-discount. com bij de 3-pers. tenten. Met dit bedrijf heb ik goede ervaringen. Ook heb ik een 3-pers tent gezien in de "Clearance" aanbiedingen van www. terra-nova.co.uk
Groetjes,
Boelo
 
Nu nog een tip op het gebied van slaapzakken. Ik beb net terug uit Noord-Noorwegen waar ik een slaapzak van www.alpkit.com heb kunnen testen. Een uitstekend produkt voor de lage prijs die bereikt wordt door directe levering aan de klant en strakke logistiek. Je kunt dan denken aan model SkyeHigh in Small, bedoeld voor ong. 1m65 .
Op marktplaats.nl staan regelmatig (donzen) kinderslaapzakken te koop.
Groetjes,
Boelo
 
Ik heb geen flauw idee waar je heen wilt, hoe lang en wat je budget is.
Maar als je niet op zoek bent naar Ar'cterix kleding, Hilleberg meuk om in te slapen en titanium Snowpeak pannetjes om in te koken kan de Declathon iets voor je zijn.
Daar heb je leuke basic kampeer en hike spullen voor een aangename prijs.
Ga er heen met een wat meer ervaren persoon die je helpt 't kaf van het koren te scheiden en je hebt voor misschien 1/3 van het bedrag wat je aan de echte A-merken kwijt bent een prima basic uitrusting.

In Nederland doen we vaak wat lacherig over Declathon en hun Outdoormerk Quencha maar ga de Pyreneëen eens in en de helft van de Fransen en 90% van de Spanjaarden daar loopt, slaapt en kookt met Quencha spullen.

Je vindt een Declathon in Amsterdam geloof ik en er is een grote in Antwerpen Merksem bij de (uitstekende) Cinepolis Bioscoop.


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Helemaal met Rob eens alleen wat wil je met een rugzak, als je op de fiets gaat??????
Daarnaast, als jullie het nog nooit gedaan hebben, probeer het eerst even een weekendje.

Klinkt misschien vreemd maar ik werk om te leven, ik leef niet om te werken.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, past ook in een fietstas).
 
Ook helemaal met Rob eens. Heb aardig wat outdoor kleding van de Decahtlon en ben er zeer tevreden mee. In nederland zit er een bij de Arena in Amsterdam en er zit er een in Kerkrade.
 
Idd het gaat hier om fietsen met kinderen. Laat daar nu een hele website daar speciaal aan gewijd zijn: www.fietsenmetkinderen.info

Kijk qua kamperen blijven zaken hetzelfde, kamperen is kamperen ook als je fietst. Alleen het bewegen en het vervoeren van de materialen èn kinderen gaat toch echt wel anders.

mvg. Sander
 
Géén rugzak als je moet fietsen hooguit een klein dag zakje. Zorg voor fietstassen om de boel te vervoeren. Zie ook mijn verwijzing naar de website over fietsen met kinderen.

Qua slaapzak, als je zomers gaat en laag blijft heb je niet zoveel nodig. Met een lichaamslengte van 1,60 zou je zelfs een junior slaapzak kunnen overwegen.

Qua tent moet je overwegen met z'n allen in een slaaptent of gepslitst in twee slaaptenten. Met z'n allen in een tent -> 4 persoons tent. Gesplitst -> een vis a vis tent of twee losse tentjes.

In welke seizoenen wil je kamperen? Zolang je buiten de winter en late herfst, vroege lente blijft heb je aan 3-seizopens tent voldoende. Tunnels zijn per definitie lichter en ruimer. Merken zat maar als je een beetje kwaliteit wil moet je toch wel beginnen te zoeken in de catalogi van bekende buiten sportzaken naar de budget tenten. Dan weet je de merken die wat goedkoper spul leveren en kan via internet verder kijken wat het gamma van die merken is.
 
En waar willen jullie naartoe fietsen????
Nog noo8it gefietst, dus gelijk door naar Spanje lijkt me wat overdreven.

De Ardennen zijn mooi, maar die heuveltjes kunnen wel gelijk pittig zijn, als jullie het nogt nooit gedaan hebben.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Iets van Veluwe of zo of Drenthe.
Is ook mooi en een boel mooie kleine campings.

Vraagje, hoe willen jullie de kinderen vervoeren????

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Je zou kunnen overwegen om een fietskar voor de kinderen te kopen/huren. Op Nederlandse (vlakke) wegen moet dat goed te trekken zijn. Dan heb je achterop plek voor je fietstassen. De kinderen die ik zie in een fietskar lijken het altijd erg naar hun zin te hebben. Check wel of ze er de goede leeftijd voor hebben. Voor het lopen heb je haast ook een kar nodig voor de kleintjes, want je kunt toch niet een kind en je bagage op je rug vervoeren. Ook dat moet op Nederlandse paden wel te doen te zijn. Je zult dus je routekeuze een beetje moeten aanpassen aan kar-vriendelijkheid.

Ik denk dat je nog het meest kunt besparen op kleding. Veel mensen zijn geneigd om teveel kleren mee te nemen. Neem 1 setje mee om in te zweten overdag en een fris setje voor 's avonds. En verder geen ekstra schone spullen. Zorg wel voor iets warms, zoals muts en hardschoenen en 1 warme trui, vooral voor de kinderen. Die ene warme trui kun je zowel overdag gebruiken in extreem weer en 's avonds.

Alternatief is wachten tot er een weekend echt mooi weer wordt gemeld en dan met een minimum aan kleding een weekendje gaan proberen. Zowiezo lijkt het me het leukst voor de kinderen om hun eerste tocht op pad te gaan met mooi weer.

Als je op fietsvakantie bent, hoef je minder eten mee te nemen onderweg dan lopend, omdat je relatief grote afstanden aflegt en altijd wel door een dorpje komt. Met wandelen is een reservemaaltijd in de zak altijd wel handig. Verder zou ik proberen zoveel mogelijk eten (ontbijt, lunch, avondeten) onderweg te kopen om gewicht te besparen.

Als het hele wandelkamperen met kinderen teveel gedoe lijkt voor een eerste keer, kun je ook best met de auto naar een kleine camping gaan en daar vanuit met dagtochten beginnen. Dan kun je toch je nieuw aangeschafte tent, slaapzakken en rugzakken en kinderkar testen.

Succes.

Linda
 
>Als het hele wandelkamperen met kinderen teveel gedoe lijkt
>voor een eerste keer, kun je ook best met de auto naar een
>kleine camping gaan en daar vanuit met dagtochten beginnen.
>Dan kun je toch je nieuw aangeschafte tent, slaapzakken en
>rugzakken en kinderkar testen.
>
>Succes.

Ze gingen fietsen dus ik neem dat je met wandelkamperen bedoelt licht gewicht kamperen (dat doe je namelijk ook als je fietsend trekt)
 
>Ze gingen fietsen dus ik neem dat je met wandelkamperen
>bedoelt licht gewicht kamperen (dat doe je namelijk ook als je
>fietsend trekt)

Je hebt helemaal gelijk. Ik had de eerste zin "fietsen en kamperen" gelezen als fietsen en wandelen.
 
Voordat ik van wal steek even het volgende.
Grammenjagen, superlightweight etc gaat altijd ten koste van iets. Iets is dan met name confort en veiligheid. Men neemt deze ongemakken en risico's en compenseert deze deels door een hoop kennis, en veel ervaring. De vraag is in hoeverre je zonder ervaring deze risico's met een 2 en 3 jarige wilt nemen. Aan kennis kun je, en ben je al, door hier vragen te stellen, veel doen. Maar kennis betekent ook weten welk weer het gaat worden, door welk terrein je gaat en materiaalkennis.
Dus mijn advies is om voor iets zwaarder maar veiliger te kiezen en veel lol te hebben om zo zelf ervaring op te doen.

Ik ben in het verleden en ook nu nog met mijn dochter gaan kamperen met de fiets. Nu fiets ze inmiddels zelf maar het kan makkelijk en goed ook samen op 1 fiets.
Het kan High Tech, met een Koga, titanium, en ortliebtassen, maar kan ook wat ouderwetser en eigenlijk best leuker, met de oude herenfiets zonder versnelling, de optimus brander, en n oude esvo tent.

Men neme:
* Een herenfiets, voor de twee jarige is een bobike of stuurstoeltje met rugleuning nog wel raadzaam voor de 3 jarige is dit beter.
koop bij de fietsenmaker een
* zadeltje voor de liggende buis. Met een
* voetsteun die schuine buis gemonteerd wordt. Hierdoor heb je achterop en achter aan de zijkanten plek voor baggage. Een klein nep stuurtje kan helpen onverwachte stuuraspiraties te voorkomen. De kleine zit mooi voorop en dat is toch echt wel de beste plek om alles goed te zien en wat bij te praten met Papa. Mijn dochter is nu 8 en nog steeds maak ik wel eens gebruik van dit zadeltje. Fiets super want ze zit in het midden en ik kan normaal op en afstappen.
Een
* stuurwindscherm, is bij een bui wel erg fijn. Voor tegenwind wat minder.
* Een plastic poncho voor de kleine die lang genoeg is om goed over de benen heen te vallen. de rest vouw je onder de billen.
* Fietstassen, Fastrider heeft grote van bisomiel gemaakte tassen en zijn redelijk waterdicht. Die heb je standaard ook nodig als je naar Appie voor boodschappen gaat, Als ze maar groot zijn.
* 1 grote tas voor bovenop. Dit kan gewoon een sporttas zijn, waar je later twee vuilniszakken overheen doet. Een van de ene zijde, en een van de andere zijde. Goedkoop licht en water en stofdicht.
* een spanband om deze tas op je drager vast te zetten.
* banden en fiets reparatie set. Met alles erop is de fiets flink zwaar en rij je eerder lek. Zorg voor goede wat hardere banden, en goede spaakspanning.

Kampeerspullen.
Marktplaats is hier je grote vriend zou ik denken.
* tent
Alle 4 persoonstenten die goedkoop zijn ook zwaar. tussen de 8 en 10 kilo.
Bij de 2 persoon tentjes is er een hoop meer keus, ouderwets maar ook recente modellen. van rond de 3 kilo.
( net nog gezien een Rambler Orge Tumb voor 70 Euro van 2,7 kilo.) Esvo bivak 3 kilo voo 40 Euro.
Koop een Zeil en rol metselkoord.(gamma of zoiets) Dit zeil is heerlijk om op te zitten en te spelen in de pauzes, en kun je opspannen tussen de tentjes als een tarp. Wel extra harinkjes meenemen.
Een iets duurdere optie zijn 2 poncho's voor de Papa's van de dump die je aan elkaar kan maken.

*Alu pannenset. 2 pannen en 1 klem is zat.
*Brandertjes zat te koop. De bluet 206 van Campingaz met prikblikjes kosten bijna niets 5 euro max. Wel wat zwaarder maar erg zuinig met gas.
Iets hipper, net nog gezien de coleman f1 spirit brander voor 19,95.
* Light My Fire "Spork", Bij de dump en kampeerzaken te koop een plastic lepen met aan de andere kant een vork. En ja hoor lichter dan titanium!

Eten
Koop zeker een paar zakken van die "met water erbij even koken en klaar is je pasta. Elke super heeft ze.
Een duurdere optie is het soort adventure food, (kampeerzaken)Dat meer keuze heeft maar water vaak alleen aan de kook gebracht hoeft te worden en 8 minuten hoeft te staan.
Verder vergeet niet de frietjes, pannekoeken, chinees, en pizzeria etc. Wel iets duurder maar voor de grammenjager ideaal en voor de kidz een feest! Tip: veel pizzeria's bezorgen ook gewoon op campings:) Even googlen voor vertrek dus.

Slapen
voor de 2 jarige zeker maar misschien ook voor de driejarige zou ik een
*tatteljee bedje kopen. Dit is een opvouw/rolbare hoes waar met een selfinflating matje van 180 cm een bedje van te maken is. Deze zijn erg duur maar worden ook 2e hand aangeboden. Waarom. Veiligheid! Omdat je in een tent lang niet altijd vlak ligt kun je gemakkelijk gaan schuiven. Schuif jij of je kind met slaapzak en al tegen je kind aan kan het stikken. Zeker voor de 2 jarige is een trappelzak met een los dekentje of dekbedje aan te bevelen. Zo kan het niet onderin de slaapzak verdwijnen. Is voor de driejarige een slaapzak te lang. Knoop deze dan met een touwtje op lengte (Max tot de schouders) onderaan dicht.
Koop als je het 2e hands kunt vinden dons voor de kidz. Dit heeft een groter temperatuurbereik dan syntetisch dus bij meer temperaturen comfortabel. Tja en kwijlen betekent gewoon wassen. Net gezien Tatteljee Benjamin donzen kinderslaapzak 60 euro.


Als ze in zo'n bedje liggen hebben ze al een slaapmatje, anders is een halve of 3/4 ideaal. Matjes van schuim zijn wel groot in volume maar licht. Knip er 1 in tweeën. Therma Rest heeft ook een Short versie van zijn lichte inflatables. Zijn ook 2e hands te krijgen. Ik heb voor mijn dochter een TR Prolite 3 small aangeschaft en ze groeit er nu pas bijna van af. Voor mijzelf heb ik een TR Prolight4 Regular, die je net als de 3 makkelijk plat op kunt vouwen. ipv rollen wat onhandig is in een fietstas.

kleding
Je eigen kleding zoek je maar uit maar voor de kidz nog even dit. Jij fiets je helemaal wezenloos maar de kleine zit stil. Heb jij het warm wil niet zeggen dat je kind het warm genoeg heeft. Warme sokken, warme broek, warme trui en n mutsje niet vergeten.
Dikke jas. voor smorgens en savonds.

Drinken en knuffel
Kijk of je een drinkbeker of bidon met wat ijzerdraad en touw kunt vastmaken aan het stuur. Zo kan je kind zelf drinken pakken als het wil. En drinkt het dus meer. Het touwtje voorkomt dat je om de 100 meter moet afstappen om een gevallen beker op te rapen. Het zelfde geld voor de Tut of knuffel. Aan een touwtje lekker voorop. Kan hij ook alles goed zien :)
Deze knuffel is trouwens heilig! Het maakt dat wat het meest vertrouwd is meegaat en dus goed. Maar vergeten is n lange weg terug.


Zaklampjes, Ledlampje op de fiets scheelt er alweer 1.
1 zakmes
Geen borden, eten uit de pan
4 vouwbekertjes bij de dump ( kun je ook uit eten)

Ehbo
Spreekt vanzelf, maar vergeet niet het antimuggenspul, paracetamol zetpillen, een goed pincet en naald voor splinters. Aan te bevelen is Octenisept, Een wonddesinfectiemiddel in sprayflacon dat niet bijt of prikt en kleurloos is waardoor vervuiling zichtbaar blijft. Sinds ik dit gebruik nooit meer gedonder bij een geschaafde knie of elleboog! Het is niet te krijgen in de apotheek maar kijk op http://www.eerstehulpshop.nl
Daar staat ook de desinfecterende antibacteriele handgel, dat water overbodig maakt voor het eten.
En het telnr van de Mama's die jullie op kunnen komen halen mocht er iets is gaan.
Ga niet in het weekend, dan heb je elke dag vers brood, en ga met goed weer, dat scheelt een hoop.

Veel plezier, zal vast erg leuk worden!
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan