welke rugzak?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Marlous

Guest
Ik ben sinds kort een actief wandelaar.
Toen ik begon met wandelen heb ik een hele goedkope rugzak gekocht om te kijken of ik het wat vond. Ja dus, maar door verkeerd advies heb ik totaal de verkeerde maat rugzak mee gekregen, veels te kort, zelfs al hij op zijn langst staat afgesteld. Dus deze rugzak gebruik ik niet meer.
Maar ik wil nu een nieuwe rugzak kopen van een iets betere kwaliteit.
Het zit namelijk zo, vanwege een zenuwaandoening heb ik een vergroeide rug en zijn mijn spieren van mijn benen en voeten langzaam aan het verlammen, ik kan er nu nog goed mee lopen, maar ik wil natuurlijk geen extra schade toebrengen door verkeerd materiaal te kopen.
Kan iemand mij advies geven over wat voor soort rugzak en met welk draagsysteem ik het beste kan aanschaffen.
De belangrijkste punten zijn:
-stabiliteit
-er gaat niet meer dan 10 tot 15 kilo in
-lange rug (ik ben 1,81 m)
-zeer stevige heupband

Ik hoop dat iemand hier mij advies kan geven.

Groetjes Marlous
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik ben jaren tevreden geweest met een Lowe rugzak, maar sinds twee jaar heb ik een Bach rugzak en die bevalt mij nog beter.
Het beste advies is waarschijnlijk dat je naar een goede bergsportzaak gaat met een groot aanbod in rugzakken en dat je gaat passen. Laat de verkoper ook gewicht in je rugzak stoppen, dan voel je pas echt hoe hij zit.
Succes,
Barbara
 
Marlous,

Zelf heb ik een zeer zwakke rug en heb dus inderdaad behoorlijk lang gezocht naar een goede rugzak. Uiteindelijk is het een McGregory Shasta geworden. Geloof dat er niet veel winkels zijn die McGregory hebben opgenomen (namelijk een behoorlijk duur merk), maar je kunt het in elk geval bij de Bevers proberen (mijne komt van Bever Hilversum).

Ook kun je eens rondkijken naar de nieuwe Lowe Alpine rugzakken. Weet niet of ze al in de winkel liggen, maar die zijn echt super van wat ik ervan gezien heb: stabiel, comfortaben en in lengte verstelbaar.

Succes dan!

Raymond
 
[laatste wijziging op 30-01-02 om 01:13]Hallo Marlous.

Voordat je ons om raad vraagt, zou ik eerst maar eens kontakt opnemen met een arts of een fysiotherapeut die zich uit kennen met jou problemen van je aandoening.
Of bij de specialisten waar je eventueel onder behandeling bent.

Deze mensen kunnen je beter eerst het juiste advies geven over de eventuele op te lopen schade dan wij.
Mocht het erg van belang zijn dat je een speciale aanpassing aan je rugzak nodig hebt, is het mischien raadzaam om dan kontakt op te nemen met een rugzakfabrikant die mmv een fysiotherapeut, voor jou mischien wel een rugzak op maat willen maken.

Ga anders mee met het bezoek naar Radical Design.
Kun je ter plekke informeren of die mogelijkheden er zijn.

C.M.
Peter (Spiderman).
 
Hallo

Ik ben vandaag naar de Zwerfkei geweest en heb daar om advies gevraagd. Na uitgelegd te hebben wat de problemen zijn paste ik als eerst een radical design tas. Ik had wat weinig vertouwen doordat de heupbanden niet echt stabiel leken. Maar zat prima. Toen een Lowe Alpine, ik weet niet of het één van de nieuwere modellen was, maar zag er stevig uit. Zat echter verschrikkelijk. toen nog een macpac geprobeerd, maar dat was geen succes met de schouderbanden.
De rugzak van radical design zat het beste dus daar is gewicht in gedaan en ik heb een paar rondjes door de winkel gelopen. Zat echt heel erg goed, enige nadeel was de prijs 575,- auw, nog niet echt toereikend voor mijn budget,
Maar volgens de jongen van de zwerkei was het wel makkelijker om reparaties uit te laten voeren dan een groot merk.
Ik ga misschien wel mee naar radical design, dan kan ik eens even kijken hoe die dure maar goede tassen gemaakt worden.

groetjes Marlous
 
Hallo Marlous,

Jolanda, mijn vrouw, is zoals zovelen hier ;-) ook rugpatient en heeft ook al menig rugzak geprobeerd. Bij haar was een Radical Design ook de best passende. Toeval?
En de prijs? Tsja, hangt er een prijskaartje aan je rug?

Groten, zie je bij Radical Design,
Duncan.
 
Hallo mensen,
ik wil nog eventjes heel erg bedanken voor alle goede adviezen.
Onlangs heb ik een weekje uit getrokken om toch nog eens alle rugzakken verkrijgbaar te passen.
Mijn ruglengte is ook opgemeten met die lat van lowe alpine, daarna kreeg ik de skyline 65 op mijn rug van lowe alpine. Ik was er een beetje sceptisch over omdat het een rugzak is die maar 2 verschillende standen kent. Maar als een wonder sloot de rugzak over mijn hele rug heel erg goed aan. Wat een geweldig ding. En redelijk betaalbaar.
Dus het word geen radical design, hoe geweldig dan ook (de prijs was toch een aanslag op mijn bankrekening) misschien als ik door mijn lowe alpine heen ben gesleten. :D

Groetjes Marlous
 
Marlous.

Gefeliciteerd.
Ik hoop ook dat je er veel plezier van zult hebben en gezien je under-line, hoop ik dat er een parachute in past.

C.M.
Peter.

(Eén ster geeft al genoeg licht voor de toekomst).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan