Welke slaapzak voor Kilimanjaro?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga over een tijdje Kilimanjaro op en ben druk bezig mijn gear compleet te krijgen. Een van de dingen die nog ontbreekt is een slaapzak, die geschikt moet zijn voor temperaturen van -20 (ondergrens).
Het wordt sowieso een mummy, waarschijnlijk dons vulling.

Omdat het aanbod erg groot is vroeg ik me af of hier iemand DE tip heeft voor een geschikte slaapzak, of anders ervaringstips heeft voor waar ik op moet letten (voor gebruik tijdens zo'n trekking).

PS ander praktische materiaal-gerelateerde tips zijn ook welkom :)
 
Over de slaapzak:

Als je 'm zelf moet dragen en of dat ook vaker moet gaan doen dan: Dons, dons dons is veel lichter. Zorg wel voor een goede waterwerende edoch ademende buitentijk. Bij echt lage temparaturen (daar waar de condensatiegrens gewoonweg tegen of in je slaapzak komt) gebruik ook een VBL, dat scheelt veel ellende en waardeert het temparatuur bereik ook nog eens een stuk op (maar wel minder comfortabel). Een VBL weegt relatief bijna niets dus is ook een trucje om sporadisch als je verrast wordt toch nog even net wat meer isolatie te kunnen krijgen.

Nu kan je wel een hele dikke slaapzak kopen maar ben je daar wel mee geholpen in Afrika? M.a.w. hoe slaap je als je niet op die berg zit? Ook in een slaapzak en hoe zijn dan te temparaturen? Normaliter kan je nog best wel lang onder een opengeritste dikke slaapzak slapen maar op een gegeven moment wordt dat zelfs te heet en zonder te koud. Heb je altijd wel zo'n dikke slaapzak nodig? Of heb je uberhaupt budget voor twee aparta slaapzakken?

Je kan namelijk ook aan een twee lagen systeem denken (zak in zak), gewoon een goede standaard donzen slaapzak (hoge cuin waarde, goede buitentijk) tot bovengrens zeg -10. Deze kan je zelfs zomers gebruiken welliswaar opengeritst en als dat te heet is dan is het liggen in de lakenzak wel voldoende. Deze aanvullen met een Omsak van Tatteljee wat weer 10 graden toevoegt en voor de de echte ellende nachten nog een dunne VBL. Me dunkt dat je dan bijna de pool op kunt. }(
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan