Welke sokken ? en waarom ????


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

jurgenvv

Lid Club Hiking-site.nl
Over schoenen zijn al hele uitgebreide postings te vinden en diverse stukken op vele websites, maar over een wellicht net zo belangrijk onderdeel als de sokken vrij weinig.

Omdat mijn huidige goedkoope wandelsokken tijdens de wat langere afstanden (> 20 km) niet lekker zitten ben ik eens aan het kijken naar een echte goede sok ..

maar .. even een vluchtige blik in een buitensportzaak en ik zie rekken vol met sokken in alle soorten en maten .. ik zie echt door de bomen het bos niet meer.

Voor diverse activiteiten een andere sok ? ik zie veel verschillende materialen en "vocht afvoer systemen" (in een sok ????)
de mooiste technisch klinkende namen komen voorbij .. en het zegt me allemaal niets ...

Verschillen de materialen echt zo veel ? is er veel verschil per merk ? Maakt het nog uit of je een leren of een goretex schoen draagt ?

Wat voor sok past bij een verschrikkelijke zweetvoet die stukken van 20 a 30 km wil lopen op gevarieerd terrein in een gtx schoen ?

ik weet het echt niet meer ... heeft iemand tips ?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Jurgen,

Zelf heb ik goede ervaring met sokken van Falke (iedereen kent die wel) maar ook met wandelsokken van de Hema.
Het belangrijkste is volgens mij dat er geen naden zitten op knelpunten en loopvlak. Ook zijn de Falke sokken, die een linker en een rechter sok leveren gewoon links en rechts uitwisselbaar, dat scheelt weer met de slijtage op knelpunten.

Zweet voeten krijg ik toch, of de sokken/schoenen nu vocht afvoeren of niet.

Frank.
 
[laatste wijziging op 25-06-02 om 12:05]Jurgen, ik gebruik al een par jaar de TK3 van Falke: Niet te dik, en niet te dun met een prima comfort.
Enne stinken doen ze toch wel na zo'n dagje van 25 km...
Lees wel even het berichtje over de lubberende sokken.

"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Mogguh,

Ik heb al een paar jaar de sokken van Falke: Tk1 en Tk3, maar eigenlijk gebruik ik zomer en winter door alleen de dikkere Tk1. Verder heb ik tijdens de 4daagse spul van Gehwol gebruikt om mijn voeten in te smeren waarna ik hem blaarloos en eigenlijk ook niet zo zweetvoetachtig heb uitgelopen. Misschien tijdens een volgende hike ook proberen ... Overigens geen problemen met lubberen. Ik vouw de schacht altijd om zodat het randje nog maar net boven mijn schoenen uitsteekt.

Groets, Rutger / Estu
 
Falke TK3, topsok! Links en rechts verwisselen gaat bij mij niet op, de sokken trekken dan aan de grote tenen en proppen in de hoek bij de kleine teen......

Als het kouder is gebruik ik de TK9, maar die worden niet meer gemaakt geloof ik, jammer....:'(

Groets, Rob.
 
He Rob,

ik weet wel dat die TK9 volop verkrijgbaar zijn (tenminste bij active life in R'dam heb ik er stapels zijn hangen), of ze nog gemaakt worden weet ik niet.
 
He Jur,

Tsja, het begint saai te worden maar ik heb ook de TK3.
Maarrr... waar ik ook graag en vaak mee loop zijn de gewone sokken van Hare Majesteit de Koningin heb gekregen. Daar heb ik zelfs minder last van zweetvoeten mee dan de Falke...

Raar maar waar... ;-)

Duncan.
 
Jurgen,

Ik heb tijdens mij afgelopen tocht de Climbing-sokken van smartwool geprobeert.
Echt heel erg goed bevallen.
Die sokken zijn van merino-wol waardoor ze zachter zijn dan die van gewonen wol (o.a.falke), mijn voeten droger hielden, en heel lekker aanvoelden (ook na een week niet wassen).
Met falke sokken (zowel TK1 als walkie)loop ik met natte schoenen de binnenkant van mijn hielen altijd open in de bergen, maar nu zijn ze na 17 dagen lopen nog aardig heel.

Het enige nadeel is de prijs, 25 EURO per paar x(
Dus zou ik ze niet kopen als ik met "gewone" sokken geen problemen had!

succes met je aankoop

Groet;
Janwillem
 
Ook ik heb Falke, maar dan de TK2 (valt precies tussen de TK1 en de TK3 in, maar dat had je denk ik al bedacht.)

Erg fijne sokken, nooit blaren, zitten ook na 20 km nog heerlijk. En stinken, tsja, dat doet iedereen volgens mij na zo'n afstand.
 
Klopt... Ze worden nog WEL gemaakt, zag ze bij active Life Uden ook weer, maarrrrrrrrr........ Niet meer hetzelfde x( Vroeger waren het van die lekkere dikke pluizige sokkies, nu zijn ze dunner en van een wat stuggere stof. Snielekker aan de voeten, vind ik.

Groets, Rob.
 
Hi,

Ik gebruik altijd twee paar (dun & dik) en heb tot op heden nooit blaren gehad, maar die zweetvoeten van mij, die vreten schoenen.

Buitenste sok: Defensie sok (lekker gratis).
Binnenste sok: Craft micro (kost € 10,00 dacht ik).

alle goede adviezen ten spijt het zijn persoonlijke ervaringen.

SUC6.
 
oh ? waar kan je defensie sokken gratis krijgen ? adres aub :p
maar alle gekheid op een stokkie,

ik ga denk ik toch eerst een "defensie" sok proberen uit de lokale dump, en een paar falke's mischien ...
en op beide paren een flink stuk lopen en dan beslissen :)

thanx voor de reacties allemaal !
 
Ik heb redelijk wat verschillende wandel-sokken.
even uit m'n hoofd:
- Falke TK3, op zich prima.
- Smartwool, zitten niet echt lekker, dat wol. Drogen ook slecht
- Hema, uitstekend! Zeker gezien de prijs. De bovenkant rekt wel behoorlijk uit. Loop/vocht gedrag zelfde als Falke.
- Odlo, uitstekend! zijn wat dunner dan de andere, dragen errug prettig, goed tijdens de hike uit te wassen, in 1 nacht weer droog.
- Rucanor, bij bristol. geen wandelsokken, maar ze wandelen erg goed. Met name geschikt als je wel je wandelschoenen aanhebt, maar niet veel kilometers maakt.

nog geen Bridgedale gekocht.

verder hoop ik van t winter ook eens de test te kunnen doen bij koud weer.

The Recumbent Architecture Pivo
 
ik gebruik in mijn leren schoenen altijd de Falke Walkie (niet de ergonomische versie), niet van die moderne fratsen voor deze jongen :)


Erwin
 
[laatste wijziging op 10-11-02 om 13:27]Hoewel er vaak verwezen wordt naar de sokken van de HEMA, is er echter een probleem... de HEMA levert deze niet meer.

Zijn er alternatieven of nieuwe modellen bekend ? De HEMA wist iig niet veel zinnigs te melden. Wie wel ?!
 
Ik draag al 2 jaar de Falke TK3 sok, echt heerlijk zitten die, nog nooit blaren in gehad, en ze zitten perfect bij de drukpunten. Het enige nadeel is de prijs, maar nadat ik ze 1 keer geprobeerd had, wilde ik niet anders meer.

Greetz, Onno
 
Hallo Allemaal,

Tja, ik heb zelf ook de Falke TK3 sokken. Lopen lekker, drogen lekker snel, nooit last van blaren er mee gehad, alleen.....Ik neem nooit veel spullen mee, dus ook niet te veel sokken. Ik heb geen stink voeten, maar als ik deze sokken bij warmweer een dagje heb aangehad......Pffffffffff die lucht!!!!!

Hiervoor heb ik wel het anti-transpiratiemiddel Pedicool gebruikt!!
Werkt best wel!! zo kan ik een dagje langer op de zelfde sokken lopen!

Misschien ook iets voor Jurgen zijn klimschoenen????:7

Ben
 
geloof me Ben ... tegen mijn klimschoenen kan geen anti-transpiratiemiddel op :)

maar ze hebben pas een tijd in een emmer warm water geweekt .. doet wonderen :)
 
Paar weken geleden voor €3,95 bij het Kruidvat (vlakbij The Globe in Den Haag) gekocht en afgelopen week getest. Meer dan tien uur intensief lopen in GoreTex Meindls en geen zweetvoeten! (ik moet er even bijzeggen dat ik daar sowieso niet snel last van heb). Verder zitten ze lekker en ik heb er spijt van dat ik maar één paar meegenomen heb.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[laatste wijziging op 02-12-02 om 16:32]Afgelopen zaterdag heb ik nog even gekeken bij de Hema (winkelcentrum Presikhaaf, Arnhem) en daar hadden ze gewoon een aardige collectie wandel sokken hoor, misschien zijn ze weer in de collectie opgenomen.
afijn, je hebt keuze uit hiking en walking sokken met 3 verschillende diktes. (als ik het goed heb onthouden)

Prijs, van bijna 5 tot bijna 8 Euro per paar.
idee voor sint??, wel toepasselijk voor "in de schoen" :)

Ik heb al wel een paar gekocht maar nog niet mee gelopen.
Dus of ze bevallen moet ik later nog even vermelden.

Cheers
Frank.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan