Welke tocht nu?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hoi,

Ik ben net terug van Tasmanië, daar heb ik de Overland Track en South Coast Track gelopen. Maar nu ben ik op zoek naar een volgende bestemming en ik heb eigenlijk geen idee. Wat ik zoek zijn meerdaagse (4-8 dagen) tracks langs de kust, dat is voor mij de mooiste omgeving. Een goed voorbeeld is de West Coast Track in Canada, die heb ik een paar jaar geleden gelopen. De zwaarte van de tocht maakt me niet zoveel uit, dat lukt wel.

Hebben jullie ideeën? Of is er al een post voor dit onderwerp? Dan graag een verwijzing.

Thx, Marcel.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Misschien is de Lycian way in Turkije wat voor jou? Een lange tocht waar je in zijn geheel zo'n 4 weken voor nodig hebt maar je kan vrij eenvoudig een mooi stuk van een week eruit halen.
http://www.lycianway.com/

In September heb ik zelf de Velebitski Planinarski Put gelopen in Kroatië. Deze trek volgt de hoofdkam van het Velebit gebergte. Hij kom weliswaar bijna niet op zeeniveau maar je hebt voortdurend prachtige uitzichten over de adriatische kust.
Zie http://de-wall.blogspot.com/2009/09/velebitski-planinarski-put.html

Ik lees ook graag de tips van anderen.

Succes,
Joost
 
Marcel,

Erg leuk is ook de GR221 op Mallorca.

Hoewel ik zelf de GR221 nooit als meerdaagse tocht gelopen heb ken ik wel alle paden op Mallorca vrij goed en het is een geweldig mooi wandeleiland.

Zie ook:

http://www.conselldemallorca.net/mediambient/pedra/senderisme.php?idioma=ing&opcio=2

http://idd02ucg.eresmas.net/index.htm

Ik vind het zelf altijd geweldig dat je daar op bos- en rotspaden loopt te sjouwen, veel leuke toppen kunt aa doen en onderweg prachtig uitzicht op de kustlijn hebt.

Marla
 
Klopt, een beetje ver weg is wel leuk. :)
Ik heb gisteren nog verder gezocht. De volgende tochten spreken me wel aan
1. Inderdaad; Patagonie, torres del plaine
2. Zuid Afrika; otter trail - Ik las ergens 2 jaar van te voren reserveren?
3. Zuid Afrika; whale trail
4. Engeland; West Highland Wilderness

Pin me niet vast op de namen, die kloppen niet helemaal...
 
Hebbie misschien ook ergens foto's online van Tasmanië?

Dat lijkt mij nou weer leuk :)

Joost
 
Sorry, de foto's zijn niet online, die blijven nog even privé, misschien doe ik dat ooit.

Nog een tocht die zo te zien heel aardig is:
Canada: Nootka trail.
 
Ik kreeg de catalogus van het knaagdier binnen voor de zomer 2010. daar stond ook die trail in beschreven (in het begin van de catalogus in canada). Lijkt idd erg mooi op basis van dat stukje.
 
Veel verder weg van Nederland dan dit gaat haast niet:
- Humpridge track op uiterste zuidelijke puntje zuidereiland in Nieuw Zeeland. Prachtige track van 3 dagen, (eventueel te verlengen). Mooie combinatie van alpien gebied met schitterende uitzichten over zee en regenwoud plus strandjes langs de kust. Daarnaast zelfs nog een beetje 'cultuur' met een oud niet meer bestaand logger-stadje en bijbehorende tramrails plus tramviaducten (grootste houten viaduct ter wereld) waar je een deel van overheen loopt.
- En als je dan toch in NZ bent zijn er tal van andere schitterende tochten langs de kust, zoals bijvoorbeeld de Queen Charlotte Track (druk in het hoofdseizoen), Coromandel Walkway (1 dag), Abel Tasman Coastal Track (erg druk).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan