Welke trekkerstent moet ik kopen?

hallo allemaal

Ik ga 10 augustus naar noord en midden noorwegen voor 3 weken om te hiken en bivakkeren in de wildernis met mijn vriendin. Ik zoek nog een lichtgewicht tentje voor twee personen. Liefst een waar je in kan zitten en bagage in kwijt kan. Niet te gek duur, 2e hands is prima. Iemand tips?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Recente discussie: https://www.hiking-site.nl/prikbord/index.php?threads/trekkerstent.16118/
De genoemde AliExpress opties gaan het niet worden waarschijnlijk, vanwege de bezorgtijd (kan oplopen tot een maand of meer, ook al is het er soms al in een week).

Verder denk ik dat het goed is om na het lezen van dat draadje een concreet budget te noemen, want ‘niet te duur’ is behoorlijk rekbaar n.a.v. besteedbaar inkomen.

Tot slot is er een hele goede zoek-optie rechtsboven, het is een onderwerp dat regelmatig terugkomt ;)
 
Je gaat over twee weken 3 weken naar de wildernis en je hebt nog niet eens het belangrijkste uitrustingsstuk? Weet je zeker dat dit een goed idee is?
 
Gezien de beschikbare tijd. Ga naar Bever in Houten en Zwerfkei in Woerden. Beide grote collectie trekkerstenten. Zoek daar wat uit. Zit je meestal niet mis. Online een supertent regelen gaat niet lukken ben ik bang voor.

Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
 
Inderdaad, ik zou eerst een budget aangeven, dan kunnen mensen meedenken.
Nog beter: bepaal eerst het budget voor de hele vakantie, inclusief eten, vervoer, aanschaf of huur van materialen, gidsen, tours etc.

Is huren geen optie?

Mirjam
 
Bedankt voor het meedenken! Ons budget is circa 500 euro, maar 20 euro meer of minder maakt ook niet echt uit. Alle tips zijn welkom.
Voor dat budget heb je best leuke tentjes te koop. Als je het gewicht inclusief footprint op max 1750gram wilt houden zou ik de MSR Hubba Hubba NX eens bekijken en een andere goede optie is wellicht de Nemo Dagger. Staan beiden bij Bever in Houten opgesteld. Zo hou je het gewicht p.p. onder de kilo en onderweg is elke gram er een.
 
Dank je lika. Die hilleberg ziet er uit als een goede deal. Ik hoor ook veel mensen over die hubba bubba. Die hillberg is twee keer zo duur nieuw zie ik. Betekent dat ook twee keer zo goed...? Stormvast lijkt me wel belangrijk in lapland (lofoten)
 
Als je voor ‘zeker’ gaat dan kan je niet de plank mis slaan met een Hilleberg. Afgelopen jaren veel lichtgewicht tenten gebruikt, maar daar moet je wel enigszins ervaring in hebben om ze goed te gebruiken. Maar gezien je feedback en budget zou ik idd gaan voor een Hilleberg. Ik heb zelf een Nallo 3 en die gebruik ik ook nog vaak. Vaak alleen de buitentent, maar als het kouder is dan met binnentent.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Nog wel 1 opmerking: Als je een tent koopt dat van nylon is gemaakt let dan op de volgende zaken:

1. Bij een 2e hands aankoop vraag aan de verkoper of de tent ook gebruikt is voor standplaats kamperen. Zo ja koop hem dan niet! Je kan dit ook controleren of de kleur van het buitendoek vaal is geworden. Zie ook punt 2 waarom deze vraag belangrijk is.

2. Een nylon tent moet je alleen voor trekken gebruiken. Dus tegen de avond opzetten en s ochtends weer afbreken. Dan ziet de tent zo weinig mogelijk zon. Het gaat namelijk om de reden dat nylon afbreekt door UV. Ook al zit er een UV blokker op het doek. Afbreken doet het toch (maar wat langzamer). Zo gaat je tent vele jaren mee. Ik heb bijvoorbeeld een 25 jarige oude Hilleberg tent nog steeds is het buitendoek in goede conditie. Ik heb hilleberg tenten gezien die ook veel UV hebben gezien. Die waren binnen 4 jaar toch wel een stuk minder in kwaliteit dan mijn 25 jaar oude.Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
 
Dank allemaal voor de tips! Heel welkom en bruikbaar. We hebben uiteindelijk gekozen voor de MRS Mutha Hubba, oa heel snel op te zetten , licht en snel beschikbaar. Ben benieuwd! Fijne zomer en groetjes!
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan