West Coast Trail


Status
Niet open voor verdere reacties.
Is er ook iemand die het West Coast Trail heeft gelopen? En zo ja, heb je tips of dingen die aan te raden zijn? Wij zijn volgend jaar namelijk van plan dit trail te lopen in combinatie met een bezoek aan de Rocky's...

Dank
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi,

In 1998 ben ik zes weken in west-canada geweest en heb ondermeer de westcoast trail gelopen. Ik had een vrij zware rugzak (zie dat absoluut te voorkomen...!!)en dat brak me wel een beetje op want het staat bekend als één van de zwaarste trails in de wereld en fysiek is het ook een behoorlijk pittige toch, met name door de enorme geaccidenteerdheid van het terrein, het feit dat het pad vaak over dikke boomwortels en langs de kust behoorlijk op en neer gaat. De kampeerplaatsen langs het strand bereik je doorgaans alleen mbv speciaal geplaatste houten trappen wat veel klimwerk omlaag en s'ochtends weer omhoog betekent. Het is wel een enorm mooie trekking, spectaculair (oer)bos-landschap, reusachtige bomen, een fantastische kustlijn met af en toe uitzicht op de oceaan, enorm indrukwekkend.
Zorg wel dat je nat- en koudweerkleding bij je hebt, dat laatste afhankelijk van in welke tijd vh jaar je gaat, het regent er echter wel veel dus.......
Je betaalt wel een bedrag (weet niet meer hoeveel) om een permit voor de tocht te krijgen, maar dat is het wel waard. Het is echt een zeer mooie route. Anderen die deze route kennen en misschien nog reageren zullen dat ongetwijfeld beamen.

Er bestaat een leuk en interessant gidsje over de westcoast trail met veel interessante en achtergrondinformatie.

Rest me nog je veel (voorbereidings)plezier te wensen met je plannen voor de rocky's en de west coast trail!!

groet,

Niels
 
Hey Niels, dank je wel voor de informatie.Maar ik heb nog wel een paar vragen.Hoe lang heb jij er over gelopen, jij zei dat het voornamelijk boomwortels zijn maar is dat dan de hele route?En wij willen met de auto naar het begin punt maar wat is de beste manier om daar weer terug te komen.Want volgens mij is dat een heel eind om maar rijden daar dan bussen of zoiets?

groet kees & Ymare
 
Dag Kees & Ymare,
Op de volgende site staat veel informatie: http://www.i-needtoknow.com/wct/index.html Denk om de veiligheidsvoorschriften ivm beren http://www.i-needtoknow.com/wct/safety.html . Alhoewel het risico op letsel en overlijden door vallen veel groter is en de dood door verdrinking ook wel eens voorkomt
Ik heb de trail niet gelopen, maar ken het daar wel een beetje. Het gaat om een gematigd regenwoud, dus heel veel natte boomwortels, prachtige vegetatie, veel dieren en veel regen
Op de site staat dat je op 7 nachten moet rekenen en ze geven wat mogelijkheden om er te komen, alhoewel de vervoersmogelijkheden schaars zijn http://www.i-needtoknow.com/wct/routes/002.html#Anchor-Open-ended-23018
Groeten en veel plezier bij je voorbereiding en de reis
Jannie te Linde
 
Hi, heb in sept-05 de WCT gelopen. Echt geweldig, een must voor iedere hiker met doorzettingsvermogen.

Ons beviel de route ons goed van PachenaBay naar Gordon River (noord naar zuid) ipv andersom omdat je dan rustig begint en kan wennen aan het terrein voordat het zware werk begint.

Gaiters (Gamashen) zijn onmisbaar. Ze redden je van snijwonden aan kuiten, binnenlopen van modder, water en steentjes.

Heb je een auto, parkeer dan in Port Renfrew en neem de bus (www.trailbus.com) naar Pachena Bay om te starten. Maar als je zonder auto gaat (want je huurauto een week op de parkeerplaats zetten is best zonde van de huur) dan stap je al in Victoria in de bus.

Anticlimax van de route is de kampeerplaats bij Tsusiat Falls, kampeer liever 1 km zuiderlijker bij Tsusiat Point.

Er zijn verschillende passages die over gebied loipen dat vaak onder water staat en alleen bij eb te bewandelen is. De passage rond Owens Point is echt iets dat je niet mag missen. Stem je schema zo af dat je deze kunt lopen. Dit moet je gewoon doen.

Wortels en modder zijn onontkoombaar. Kilometers moet je overwinnen door bemost regenwoud en 'old growth forest'. Maar het is het allemaal waard.

20kg op je rug is max. Je kunt zwaarder gaan maar als het weer tegenwerkt (dus regen en dus loodzware glibberige ondergrond) zou je willen dat je lichter was.

Let op dat melk- en vleesproducten(ook gevriesdroogd) eigenlijk niet ingevoerd mogen worden. Dus je loopt de kans bij de grens je rugzak leeg te meoten maken als je al in nederland geshopt hebt.

De trail is druk (26 mensen per dag maximaal) dus schrijf je vroegtijdig in voor een startplekje. Let erop dat je niet altijd in kunt schrijven. Voor september kun je je bv pas vanaf juli inschrijven. Zoiets geldt ook voor de andere maanden.

Veel te vertellen maar er is genoeg info op het net te vinden. Vragen op dit forum helpt ook prima.

Rene
 
Hoi Kees/Ymare,

het zijn niet alleen maar boomwortels, de route voert langs de kust en passeert stukken die prima begaanbaar zijn, maar ook delen waar het behoorlijk inspannend is, aangezien er hier en daar over boomwortels "geklommen" wordt, het pad soms meer uit boomwortels dan uit "pad" bestaat en plaatselijk nog al op en neer gaat, door gullie's (geulen, uitgesleten door riviertjes) gaat en op veel plekken best wel flink modderig kan zijn (gaiters zijn een must om te voorkomen dat je van onder tot je middel onder de modder komt te zitten), maar laat je dat niet afschrikken; het is wel inspannend maar wel de moeite waard. Als ik me goed herinner heb ik er een dag of vier/vijf over gedaan, maar een dag of vijf tot zeven is beter, dan kun je meer genieten van de tocht. Ik was het op een gegeven moment (mede door het nogal vochtige weer)een beetje beu en liep de laatste twee trajekten in 1 dag (mede door vermoeidheid en omdat ik het even beu was).
Voor de start moet je gebruik maken van een lokale boot (is echt niet meer dan een brede geul oversteken, maar je kunt er anders niet komen) en daar moet je voor betalen en op het eind kom je in één of ander dorpje uit (ben even de naam kwijt - tofino?) dus je moet even uitzoeken hoe je dat doet met vervoer. De auto in tofino achterlaten en met de bus naar het beginpunt? zoiets...Ik weet niet meer precies hoe het zit met bussen maar daar kun je via het internet wel achterkomen..

succes en veel plezier.

Niels
 
nog een naberichtje; ik las net de rest van de berichten en hier staat eigenlijk al voldoende in om je goed voor te kunnen bereiden.
Wat betreft voedsel wil ik je graag de volgende tip geven: neem inderdaad NIETS mee vanuit nederland maar ga naar de Mountain Equipment Coop in Vancouver, een enorme zaak met gigantisch veel spullen (en echt tegen hele interessante prijzen...!), waar je je ruimschoots kan voorzien van al het voedsel wat je nodig hebt.
Ook een goede gids over de westcoast trail is hier wel te krijgen.
Ik ga de toch in de toekomst absoluut nog een keer doen wanneer ik er weer ben, want het is er adembenemend mooi!

Niels
 
Bedankt voor al jullie reacties! Ik heb eens gekeken op wat sites die werden aangeraden. Op een van de sites wordt een alternatief voor de West Coast Trail gegeven die in tegenstelling tot de WCT geen geld kost. Ook is het mogelijk te lopen waar je wil, wanneer je wil en hoe je wil, zonder permits ed. Nou was de vraag, heeft iemand de Juan de Fuca Marine Trail ook gelopen? En was het de moeite waard?

Groet
Kees & Ymare
 
Heb de Juan de Fucca trail niet zelf gelopen maar al veel ontmoet die hem wel gedaan hebben. Vaak gehoord is dat de JDFT het wat schoonheid niet haalt bij de WCT. Op de WCT kom je WCT-hikers tegen, terwijl je op de JDFT veel dagjesmensen tegenkomt. De JDFT loop namelijk pal naast de weg tussen Sooke (Victoria) en Port Renfrew. Kom jij eraan hiken zit daar gewoon de familie Smith op een strandlakentje te picknicken. Komt het adventure gevoel niet ten goede.
Nee als je dan toch geld uitgeeft aan een trip naar Canada dan moet je het extra geld in de WCT investeren. Ik heb 200$ (130euro)betaald voor het totaal: busrit, park-entree, veerpontjes en camping in het park. Ik ben nu alweer twee maanden terug maar die grote glimlach blijft op mijn gezicht plakken.

Bring gaiters & have fun
Rene
 
Hoi, nogmaals een reaktie van mij n.a.v. je vraag over de Juan de Fuca Trail. Deze heb ik voorafgaand aan de westcoast trail gelopen, als soort van inlooptocht (had ik even niet meer aan gedacht). Hij is weliswaar veel makkelijker te bereiken en je betaalt er geen toegang voor maar qua landschappelijke schoonheid inderdaad niet te vergelijken met de westcoast trail, dit stuk kust is veel ruiger en mooier, wel een beetje drukker (tenminste op de toegewezen kampeerlokaties, op de trail zelf valt het wel mee). Hier heb ik overigens een ontmoeting met een zwarte beer gehad en was een waarschuwingsbord voor de aanwezigheid van een poema geplaatst, langs de kuststrook van de westcoast trail heb ik hier niets van vernomen alhoewel het voor die dieren natuurlijk niet uitmaakt; die zwerven daar ook wel langs, al zul je hier toch al met al weinig last van hebben.
Ook over de JdF trail is voldoende op het net te vinden..

Niels
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan