West Highland Way in de winter

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Kenny
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kenny

Guest
Ik ben kenny 21 jaar uit belgie, wel onbekent op deze site. Ik ben dan ook net ingelogt;-)

Deze zomer heb ik samen met men vriendin en nog een koppel de WHW gemarcheerd, inclusief Ben Nevis. Het was een gecombineerde vakantie; zon, bewolkt, regen, wind. Gewoon de perfecte samenstelling van voor een ideale hiking vakantie. Het was super!!!
We waren nog niet eens in een vierde van de ganse toch en ik was in men gedachte aan het plannen om hen opnieuw te marcheren... maar in het putje van de winter. Want sneew mankeerde nog in het rijtje.

Ik had graag van jullie zoveel mogelijk tips en trick ontvangen. Vooral op gebied van matriaal (zijn er stijgijzers nodig... er waren relatief stijle stukken bij)... Gewoon alles...

Alvast bedankt...
Highlimits
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hey Kenny,

Zoek eens hier in de vroeger threads. Denk wel dat je nog informatie vindt.

Ik hoop dat ze het hier niet erg vinden, maar op www.hinking.be (als belg zeker interessant ;-)) vind je op dat forum ook wel interessante info. Check daar maar al in de FAQ van het forum.

Kijk zeker ook eens op www.buitensport-schotland.nl .
Ik weet niet of Ron hier ook een bezoeker is (dacht van wel), maar hij is een kenner op dit gebied en zal zeker kunnen helpen.


Qua materiaal ben ik redelijk zeker dat je niets extra nodig hebt. De WHW is toch een tamelijk makkelijke route. Ik heb vorig jaar de HHW (=WHW, maar door de highlands ipv errond) gelopen en op de etappes met te slecht weer ben ik beneden gebleven en dus de WHW gedaan.
Hetgeen je wel moet kunnen is je kunnen orienteren in een winters landschap! Het is verraderlijk als alles onder de sneeuw ligt....
Dit mag zeker niet onderschat worden

Fred
 
Hello Kenny

Zoals al Fred al aangaf: Uiteraad ben ik ook een regelmatiger bezoeker van dit forum.

WHW in de winter. Leuk! Speciale materialen heb je zeker nodig. Het is immers winter ;-) Dus twee paar handschoenen, muts, lange onderbroek, gamaschen, skibril, etc.

Je gaat in de winter, maar er niet te zeggen of er ook sneeuw ligt op het pad van de WHW. Een vijf jaar geleden was de gehele Rannoch Moor (400 m) in de late winter bedekt met sneeuw, maar dat is zeker niet altijd het geval. Zoals al Fred al schreef: 'je wel moet kunnen is je kunnen orienteren in een winters landschap'.

Stijgijzers: thuislaten, tenzij je de Ben Nevis (of andere bergtoppen) op gaat. Wind en de variatie in de temperatuur doet de gevallen sneeuw snel verharden op de bergtoppen, ruggen en graten. Bij stijgijzers horen ook een pickel (en kennis van het gebruik er van). Als je gewoon op de WHW blijft is het nergens zo steil of geexponeerd dat het gebruik van stijgijzers rechtvaardigd.

Kijk ook op de volgende pagina over wnadelen in de winter in Schotland: http://www.buitensport-schotland.nl/winterwalk/winterwandelen.asp En enkele opmerkingen onder de Veel Voorkomende Vragen: http://www.buitensport-schotland.nl/faq/faq.asp

groet Ron
 
Hoi,

Wat ik mis in jouw verhaal is hoe je gaat overnachten. Heb zojuist (november) een deel van de WHW gelopen (met tent), maar toen al waren veel accomodaties dicht. Als je in hostels wil overnachten moet je zeker bellen/reserveren en je planning daarop instellen.

Houd ook rekening met dichte, langdurige mist/nevel: op zich geen probleem, maar het verkloot je spectaculaire uitzicht...
Er zijn wel enkele nare stukjes, maar tenzij je echt zwaar bepakt loopt, zou je het zonder stijgijzers wel moeten redden als je je beperkt tot de WHW route.
En ja, die buitensport-schotland pagina is zeker de moeite waard.

Harry
(Er staan wat foto's op deze site, als voorproefje..)
 
even een vraag tussendoor,
hoe kun je daar het best komen?
ik heb ook plannen om em te gaan lopen, maar moet je dan met eigen auto gaan of met trein of weet ik veel wat?ik hoor het graag
groeten
 
'Er bestaan geen domme vragen!!!'
-->hoe kun je daar het beste komen?
Komt toch al aardig in de richting als het(een) antwoord al te vinden is in de postings die aan de vraag voorafgaan.
..1985 toch maar even zelf wat moeite doen of je bent zo het noorden kwijt daar in schotland.:-)

Ivo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan