West Highland Way in februari


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi, ben 10-20 februari vrij, wil dus even weg. Omdat de WHW in mei niet doorgaat voo rmij, zit ik te denken om hem in februari te doen. Heeft er iemand ervaring mee op dat tijdstip van het jaar?
Wil met tent en rugzak. Ik ken de route, is nergens gevaarlijk in normale omstandigheden, maar hoe zit het met het weer in februari?

Grtz
Maarten
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Of het gevaarlijk is zal helemaal afhangen van het weer.
Je loopt nergens langs erg steile afgronden maar wel geregeld op smalle gladde bospaadjes (Loch Lomond)
Verderop moet je rekening houden met "exposure" omdat je uren achtereen op onbeschermde open vlaktes loopt. Daar krijg je dan de volle laag van wind en weer.
Het weer in Februari kan alles zijn wat je hier kan verwachten in Februari, maar dan allemaal een graadje extremer.
Stormen, sneeuwjachten, heel veel regen, maar ook stralend mooi(vries)weer.
 
Ik ben een keer eind januari in Schotland geweest in mijn onwetendheid hopend dat ik wel wat topjes zou kunnen beklimmen. Ik heb toen geleerd dat een winter in Schotland echt een winter kan zijn. Als alternatief toen door wat dalen gelopen, of in ieder geval laag gebleven, en ook een paar stukjes WHW. Naar aanleiding van die paar dagen heb ik de conclusie getrokken dat de winter waarschijnlijk de enige periode is waarin ik nogmaals over dat pad zou gaan lopen mocht dat van mij verlangd worden. Het was er toen namelijk heerlijk rustig en verschrikkelijk mooi. Alles was namelijk wit en de lucht blauw. Nu is op dat eerste (rust) meer kans dan op dat laatste (blauwe lucht).

Maar wat Rob al zei klopt heel erg. Ik waaide onderin het dal al bijna uit mijn schoenen en het kan ongenadig regenen of sneeuw (of erger, een mix tussen die twee) rond die tijd. Ik ken het stuk bij Loch Lomond niet, maar als er bijvoorbeeld ijzel op de Devils Staircase zou liggen is dat nog best een rottig stukje. Het grote voordeel van februari is dus wel dat je niet in de file loopt (dat zie ik tenminste altijd vanuit de bus naar het noorden als ik er langs rijdt) en dat je je overnachtingsplaatsen niet hoeft te reserveren. Er is altijd genoeg plek. Alhoewel er ook wel hostels gesloten zouden kunnen zijn, maar dat weet ik zo net niet. Maar als je kampeert heb je van accommodatieproblemen natuurlijk sowieso geen last, alleen moet je wel een beetje een windvast tentje hebben.

Nou, het is een aardig verhaal geworden, maar wieweet heb je er wat aan.

Groet en veel plezier als je gaat
Harold
 
Ik herinner me dat in de bar of in het hotel in Bridge of Orchy foto's hangen van dat er meer dan een meter sneeuw langs de autoweg ligt. In dat geval heb je niets meer aan wandelschoenen, maar heb je sneeuwschoenen nodig. Ik weet niet of die omstandigheden een uitzondering waren.

Linda
 
>... Er is altijd
>genoeg plek. Alhoewel er ook wel hostels gesloten zouden
>kunnen zijn, maar dat weet ik zo net niet.....

Ik heb de WHW in November gelopen vooral om niet in die file te lopen en het was gelukkig heerlijk rustig op de WHW. Twee andere wandelaars en drie MTB-ers. Maar in November zal alles pot dicht, zelfs de campings. Reken er dus maar niet op dat je ergens kunt overnachten, tenzij je ver van de route een plekje zoeken wilt.

Eins
 
Beste Maarten,

Ik heb de WHW in begin maart 2006 gelopen. Vlak van te voren was er veel sneeuw gevallen. Toch was het goed te doen omdat je meestal vrij laag blijft. Allen bij Conic Hill was het mistig en veel natte sneeuw. In die periode was er geen camping open. Toch heb ik twee keer gekampeerd(op een besneeuwde camping). Gewoon gevraagd en gezegd dat ik alleen water nodig had. De rest van de tien dagen was het prachtig weer met veel sneeuw op de schotse bergen. Binnenkort gaan we met drie man weer een weekje naar de Highlands. We zijn op 2 of 3 februari terug. Als ik het niet vergeet dan kan ik daar verslag van doen. Op dit moment is er weer behoorlijk wat sneeuw gevallen. Je moet geluk hebben met het weer. Je kunt inderdaad alles verwachten.
Wandelgroeten Huib.
 
Ben afgelopen maart daar ook geweest. We hebben echter maar een klein stukje WHW gelopen (tot bridge of orchy). Doel was oorspronkelijk de HHW, maar hebben dus WHW+mooie dagtochten gedaan.

Wij hadden winderig, regenachtig weer, met 's nachts één keer sneeuw.

Ik zal de foto's nog eens ergens plaatsen, krijg je een indruk van het weer.

grtz
Henk
 
Zat alles dicht joh? Hm, ik heb geen probleem gehad met het vinden van betaalbare overnachtingsplekjes (bijvoorbeeld het stationsgebouw in Bridge of Orchy, dat dienst doet (deed?) als hostel). Maar ik heb ook maar een paar dagen gelopen daar, dus ik kan mazzel gehad hebben. Waren alle B&B's ook dicht? Nou, in ieder geval moet je daar dus even onderzoek naar doen. Of gewoon gaan kamperen natuurlijk :).

Harold
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan