West Highland Way & wild camperen


Status
Niet open voor verdere reacties.
X

xven

Guest
Hoi,
samen met 2 vrienden ga ik in mei The West Highland Way bewandelen.
Wat ik me afvraag is in hoeverre wild camperen nog kan (met 1 tent)?
Andere tips over deze trektocht zijn ook steeds welkom.
Groeten,
Sven
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: WHW & wild camperen

Hoi

Ik heb met 3 vrienden in 1996 de WHW gelopen en voornamelijk wild gekampeerd. Het was alleen de eerste avond een probleem, toen we, net buiten Milngavie op een mooie heuvel, met uitzicht op een erg mooi meer (met bijbehorend landhuis) onze tent op wilden zetten. Toen kwam er al erg snel een landrover omhoog gereden met de opmerking dat kamperen daar niet toegestaan was. Het was namelijk prive terrein. We konden echter wel proberen om in het bos een eindje verderop te gaan staan, dat was ook prive terrein, maar daar had niemand last van. Moraal: als je zorgt dat je niet vlak voor de landeigenaars uitzicht gaat staan is er weinig aan de hand.
Zie verder m'n reisverslag op m'n homepage (http://www.natureview.nl/hiking/)

Veel plezier in ieder geval (ook met de midges :+ )

"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
Hai Sven.

In het archief staat al een hoop over de WHW.
Probeer eens wat terug te lezen.
Zie je dezelfde links ook weer verschijnen.

Veel plezier.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb nu de tropen kolder).
 
RE: WHW & wild camperen

zoals al eerder gememoreerd is wildkamperen tijdens het eerste stuk wat lastig. Na loch lomond zijn de mogelijkheden beter (zolang je je maar aan de 'regels' voor het wildkamperen houdt).

Er zijn wel een aantal 'officiele' wildkampeerplaatsen zoals;
*vlak voor conic hill (in het bos van Garadhban Forest)
*halverwege loch lomond, net voorbij de plek waar de wandeling naar ben lomond begint (Ardess) parkeerplaats en jeugdherberg
* na de brug, in bridge of orchy
* nabij inveroran hotel (div lokaties)
* bij kings house hotel
Deze plaatsen staan ook op de wandelkaarten aangegeven, en zijn ook geen echte wildkampeerplaatsen.
volledige lijst op http://www.west-highland-way.co.uk (met ook de officiele campings daarbij)

En als je in mei gaat, denk dan aan de bank-holiday van mei, in die week kan het wel eens erg druk zijn.
 
RE: West Highland Way

[laatste wijziging op 29-04-03 om 15:00]Hallo Sven,

Hierbij een aanrader als je onderweg een keertje niet wilt kamperen en toch gratis en gezellig wilt overnachten:
Tijdens mijn WHW-tocht in 2000 heb ik onderweg gebruik gemaakt van een zg. "Bothy". Dat zijn kleine hutjes die door de Mountain Bothy Association (http://www.mountainbothies.org.uk/) worden onderhouden en belangeloos voor het publiek beschikbaar zijn.

Bij Loch Lomond ligt "Doune Bothy" (op de kaart aangegeven), en de WHW loopt er direct langs. Een echte aanrader! Heel eenvoudig ingericht, pas gerenoveerd, kurkdroog en best ruim. Slaapplaatsen voor ca. 6 personen (planken waarop je je matje kunt leggen, even oppassen voor spijkers en splinters). Je vindt er verder veel ruimte om natte kleren op te hangen, een open haard, stromend water voor de deur, een prachtig uitzicht over Loch Lomond en de ondergaande zon, en een mooie ontmoetingsplaats met andere liefhebbers. En binnen word je niet lastig gevallen door midges.

Wat betreft de campsites: Ten zuiden van Tyndrum, bij de River Fillan is ook een wildkampeerplek "ingericht". Ik zou je afraden om deze te nemen, want het grasveld is allesbehalve vlak, je zit constant in de herrie van de rivier, en het was "crowded with sheep (and droppings)". Loop even een paar kilometer door naar de "Strathfillan camping and wigwamsite". Weliswaar geen wildkamperen, maar een beter alternatief. Eenvoudig, goedkoop, en met een soort backpackerskeuken waar je kunt koken en eten. In de weekends wel wat luidruchtige bevolking, dus kies een plek ver verwijderd van de caravans. En er is een speeltuin.

De camping bij Kingshouse Hotel is er eentje met een "dubbele bodem". 's Avonds ben je van harte welkom in de pub achter het hotel, maar als je 's morgens aanklopt in het hotel om even naar het toilet te gaan krijg je resoluut nee te horen. En wachten tot de pub weer open gaat (12.00) is ook weer zoiets... Je kunt proberen om te vragen of je bij een spiegel op het toilet je contactlenzen in mag doen, dat wil nog wel eens lukken. De campsite bij Kingshouse schijnt aan het eind van het seizoen de meest vervuilde te zijn...


Veel plezier,

Erik
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan