West Highland Way


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
ajo!
na een forse drie-voudige enkelbreuk vorig jaar ga ik in augustus voor het eerst weer eens voor langere tijd de bergschoenen aantrekken.. Omdat ik niet zeker weet hoe mijn enkel zich gaat gedragen heb ik gekozen voor de relatief eenvoudige West Highland Way. Bij vorige hikes door schotland heb ik altijd wildgekampeerd, maar dat schijnt langs deze route niet te kunnen. Mijn vraag is of het nodig is om begin augustus campings te reserveren, of dat ik ervan uit kan gaan dat er altijd wel ergens plek is..

ik hoop dat iemand hier antwoord op weet,
groeten
peter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hey peter!

Ik heb een paar jaar geleden de WHW gelopen, eind juli. Ook met rugzak en tent en er was altijd wel plek op de campings. Er zijn ook een paar plaatsen waar je gedoogd mag 'wildkamperen'. Dat is net na Drymen; vlakbij t youth hostel in Rowardennan; bij Inversnaid; in Bridge of Orchy, in Inveroran en bij het Kingshouse Hotel.
Zie de officiele website van de WHW voor meer info:

www.west-highland-way.co.uk

Klik op: where to stay
en dan op: camping site guide (rechtsbovenaan)
Dan krijg je de hele lijst van campings en wildkampeerplaatsen.

Veel plezier!

Groetjes
Léonie
 
Ook mijn evaring is dat er altijd wel plek is op de campings. Op Rannoch Moor is eventueel ook goed wild te kamperen, hoewel dat waarschijnlijk officieel niet mag.
 
Ik heb (in 1996) ook de WHW gelopen, en alleen halverwege op een camping gestaan. Inderdaad een paar keer op die gedoogde wildkampeer plekken, maar verder gewoon in the wild.

Hoe het met reserveren zit, weet ik dus niet :)
 
heh dat belooft veel goeds :)
wist trouwens niet eens dat DEET in zo'n concentratie bestond.. tot nu toe heb ik het altijd met 50% gered (op huid en hor). werkt 100% veel beter?

groet,
peter
 
Geen idee of dat beter werkt.
Ik ben 2j naar schotland gegaan en ging steeds begin mei.
Om de midges voor te zijn was een van de motieven.
"Voor het geval dat" had ik toen in glasgow volgende produkt gekocht
http://www.lifesystems.co.uk/products/insect_repellents/high_strength/expedition_100.shtml
Ik heb het eigenlijk nog nooit moeten gebruiken.
Volgens de berichten die ik in mei las in een krant beloofde het dit jaar een uitzonderlijk 'rijk jaar' aan midges te worden.
Dit omwille van de zachte winter en het natte voorjaar.
Goed voor jou als het anders is uitgedraaid.

Ivo
ps: ik overdreef, het bevat slechts 95% aan DEET ;-)
 
Deet 95% lijkt mij totaal overbodig, en zelfs ongezond voor de huid.
Een merk als Care Plus (Torpenzorg) voert verschillende concentraties in het gamma, maar stopt bij 50%. En zij hebben toch de alle beste naam als het om malaria-risico-beperking gaat.
Bovendien heeft het percentage eigenlijk enkel invloed op de duur van de bescherming, niet op de efficientie. Gewoon iets meer smeren dus.
Ik gebruik meestal de spray van 40%voor het lichaam en kleding, en als nodig de 30% gel voor het gezicht. (huid is daar dunner, dus gevoeliger, en bovendien helpen handen ook uitstekend.)

Deet is niks om je zorgen over te maken, perfect veilig, alleen waarom meer gebruiken dan nodig?
Hieronder nog even een tabel van careplus.nl:

DEET Vorm Inhoud Werkzaam
50 % Lotion 50 ml 10 uur
40 % Spray 60 ml 8 uur
40 % Spray 100 ml 8 uur
30 % Gel 60 g 5,5 uur
 
Enkele weken geleden heb ook ik de West Highland Way gelopen. Ik denk dat ik enorm geboft heb met het weer: er zaten maar twee dagen bij waarop het (deels) miezerde. En een keer een regenbui in de nacht.

Aan de ene kant is de route erg simpel. De markering is goed, je komt langs gelegenheden waar je iets kunt eten/drinken, er zijn weinig hoogteverschillen. Aan de andere kant bestaan sommige delen van de route uit paden met stenen (the old military road enzo) en ik persoonlijk vind dat voor geen meter lopen.

De route is verder wel mooi en erg groen. Ook leuk dat je 's avonds aan de Guiness/Cider/Single malt kunt als je wilt. Nog leuker als je daarbij gaat darten met een stel Schotten en wint (dat lag meer aan het feit dat zij nog meer bier op hadden).

Reserveren van campings is niet nodig, er is plaats zat.

En dan de midges. Ik had er uiteraard over gelezen en de lotion van tropenzorg meegenomen. Nu heb ik al eerder kennis gemaakt met de muggen in Lapland, en de vliegjes bij Myvatn in IJsland, maar wat zijn die Schotse varianten irritant zeg!
Okee, ze zoemen niet, je voelt ze niet steken en ze zijn pietepeuterig klein. Maar ze zijn met veel! Ondanks de 50% deet schat ik dat ik wel 300 keer gebeten ben. Gelukkig was het mesh van de tent midge-dicht, Eureka! Je neemt er alleen veel mee naar binnen.
Daarnaast hadden we een paar erg zonnige dagen, en overal waar schapen liepen vlogen steekvliegen in de rondte (zijn dat horzels?).

Het enige jammere was dat de Ben Nevis in de wolken lag. Maar we vonden de 150 km wel genoeg en zijn naar Edinburgh doorgereisd. Leuke stad.

Wat foto's:
http://www.de-bode.net/scotland2006.html
 
beste allen,
bedankt voor alle reacties. ik ben ondertussen weer thuis en behalve wat vertraging en de welbekende midgebeten geen vuiltje aan de lucht :)

DEET 50% maakt weinig indruk op de midges. twee lokale producten wel, zodra ik ze heb gelocaliseerd tussen de vuile was etc. zal ik de namen hier posten.

peter
 
>DEET 50% maakt weinig indruk op de midges.

Mijn ervaring is dat de midgets wel rond je hoofd blijven vliegen, maar dat ze niet meer bijten.

grtz
Henk
 
dat dacht ik ook altijd, maar nu landden en beten ze gewoon door.. had zoveel bulten op mijn hoofd dat ik me weer 14 voelde ;)

het lokale spul werkte daarentegen prima. verder is een muggennetje en een shirt met lange mouwen handig en wat kennis van de beestjes (tent waar mogelijk niet in de schaduw, het liefst op een winderige plek)

overigens maken de vergezichten in de highlands alles meer dan goed, die beten neem ik graag voor lief..

peter
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan