Western Mountaineering Puma Super MF


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Heeft iemand hier de Western Mountaineering Puma Super MF toevallig in zijn of haar bezit? Of is iemand beter in zoeken naar een exemplaar in NL dan ik? Ik zou em zo graag eens life zien voordat ik em van mijn lijstje schrap.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Anna,

Ik slaap niet in de Puma, maar in de antelope MF. Dat is, zolang niemand anders zich meldt met een puma, de zak die er het dichtst in de buurt komt. Hij is een stukje minder warm dan de Puma, maar ik slaap in mn Antelope al een stuk warmer dan de opgegeven temperaturen.
verder kan ik er kort over zijn: topslaapzak, wel voor een behoorlijk hoge prijs. maar dat wist je vast al :)

Wil je m een keer bekijken en bevoelen, roep maar, neem ik m mee naar een hiking-site evenement!

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
>Ik slaap niet in de Puma, maar in de antelope MF. Dat is,
>zolang niemand anders zich meldt met een puma, de zak die er
>het dichtst in de buurt komt. Hij is een stukje minder warm
>dan de Puma, maar ik slaap in mn Antelope al een stuk warmer
>dan de opgegeven temperaturen.

Ik ben een kleumertje, dus ik ben naar zakken aan het kijken met een behoorlijke comforttemperatuur in de diepe onder-nul-kant. En natuurlijk ben ik terechtgekomen bij annex gevallen voor een slaapzak die ik nergens in NL zo even 1, 2, 3 kan kopen, maar enkel besteld kan worden in de VS of bij een volgende levering van WM bij Bever bijvoorbeeld mee kan komen, maar dan moet ik aanbetalen en dat duurt ook nog even.

>verder kan ik er kort over zijn: topslaapzak, wel voor een
>behoorlijk hoge prijs. maar dat wist je vast al :)

Ik weet enkel de aanschafprijs zou ik em in de VS kopen, maar dan heb ik em hier nog niet. En een broertje van em (de seqoia dry loft) zit op zowat 600 euro zou ik em hier kopen, dus uche, ja.

>Wil je m een keer bekijken en bevoelen, roep maar, neem ik m
>mee naar een hiking-site evenement!

Heu, ik zag me een volgend event al in een warmere zak liggen eigenlijk, want ik had het laatst bij de DDH met -6 echt koud. Alweer. Maar mocht je binnenkort in den Bosch iets te doen hebben... (betekenisvolle stilte)

:)
 
Hallo Anna!
Toch bekruipt mij het gevoel dat je voor een veel te warme slaapzak gaat! Ik heb nog eens gekeken naar de twee bladzijden WM op www.sackundpack.de Daaruit krijg ik het idee dat b.v. de WM Antelope ook wel warm genoeg is. Of wou je midden in de winter op een bergtop overnachten? (eerst helicopter huren!) De bedoelde Puma kost daar 539,95 terwijl de Antelope 140 euro goedkoper is. Maar dat niet alleen, ook een pond lichter en minder volume. Misschien moeten we samen maar eens in Krefeld gaan kijken, want ik zoek ook een warmere slaapzak. Maar niet superwarm, want anders heb je in de rest van het jaar een teveel.
Groeten,
Boelo
 
>Toch bekruipt mij het gevoel dat je voor een veel te warme
>slaapzak gaat!

Maar ik ben echt kouwelijk als ik niet echt bezig ben. Ben ook snel weer op temperatuur als ik eenmaal beweeg, dat wel. En hij moet wel jaren meegaan en ik begin het koude-kamperen wel héél erg leuk te vinden. En ik ben stiekem al aan het dromen over een tarp :)

>WM op www.sackundpack.de

Jaaaa, die had ik nog niet gevonden. Dat is al beter dan de VS!!! En zie op die site ook een puma dryloft, en, en...

>Misschien moeten we samen maar eens in Krefeld
>gaan kijken, want ik zoek ook een warmere slaapzak.

Nou, daar heb ik wel oren naar.

>Maar niet superwarm, want anders heb je in de rest
>van het jaar een teveel.

Deze slaapzak wordt voor mij een echte winterzak. Ik heb er al even tegenaan gehikt, maar ik wil echt een warme. Ik lag in een satijnen lakenzak en een fleece liner en een donzen (deken-)slaapzak met twee merino's en een merinolegging, muts, handschoenen en sokken in -6 te shaken toen ik midden in de nacht wakker werd.

Ik bedoel maar... watje.
 
Hallo Anna!
Dat was een goed commentaar van je! Als ik afga op mijn eigen ervaringen, dan is het met een goedgevulde dekenslaapzak bij +8C wel zo'n beetje aan het einde. Misschien dat het met een fleeceliner nog een 3 graden omlaag kan, maar dat is nog steeds ver van het vriespunt vandaan... Als je het in zulke omstandigheden stervenskoud krijgt, bewijst dat niets over kouwelijkheid e.d. Het is gewoon de combinatie van een te dunne isolerende buitenlaag met de super-ondoelmatige vorm van de deken plus het massieve warmteverlies langs hoofd nek en schouders. En goed isolerende onderlaag (b.v. 1,5 matje of donsmat) zal natuurlijk ook veel uitmaken!
Groeten,
Boelo
 
Aansluitend op Boelo, waar slaap je op Anna? Een warm matje is echt veel en veel belangrijker dan een warme slaapzak. Kijk eens naar een donsmat.

Daarnaast lijkt het me stug dat je niet een heerlijk warme slaapzak in de Nederlandse winkels vinden kunt. Kijk eens naar de eigen merken van Denig of Demmenie of Tataljee, ook Zwerfkei heeft vaak wel mooie merken liggen, bv Yeti (helaas heeft Yeti een suffe website) Daarnaast had Kathmandu (Utrecht/Amersfoort) altijd hele mooie Rab slaapzakken. Denig heeft een uitgebreide Macpac collectie en dan heb je ook nog een merk als Joutsen (ergens uit Scandinavie). Daar zul je toch vast wel wat kunnen vinden???

Suc6 Eins
 
Even wat geografie voor Eins: het merk Joutsen komt uit Finland. Ik las op een site dat Macpac "Europese ganzendons" gebruikt voor zijn slaapzakken. Die zal wel niet heen en weer gestuurd worden naar Nieuw Zeeland. Dus gok ik op Polen of Hongarije, daar komen zowel goed dons als goedkope arbeidskrachten vandaan. Vaak weet Raymond zulke dingen wel, hij verkeert in "welingelichte kringen".
Groeten,
Boelo
 
>Aansluitend op Boelo, waar slaap je op Anna? Een warm matje
>is echt veel en veel belangrijker dan een warme slaapzak. Kijk
>eens naar een donsmat.

TAR prolite4 large. Lekker warm en lekker breed en ik leg ook meestal mn reddingsdeken als tentluier neer.

>Daarnaast lijkt het me stug dat je niet een heerlijk warme
>slaapzak in de Nederlandse winkels vinden kunt.

Mij ook, daarom heb ik een lijstje met inmiddels teruggebracht tot 7 slaapzakken waaruit ik nog verder wil kiezen. Maar de WMseries zijn erg aantrekkelijk, dus die wilde ik niet bij voorbaat ongezien/ongevoeld en 'onbelegen' van mijn lijstje schrappen.
 
Hoi Anna,

>Heeft iemand hier de Western Mountaineering Puma Super MF

Bijna.... Ik heb de DL uitvoering (destijds inderdaad bij sackundpack gescoord). Voor mij mijn winterslaapzak, maar mijn (vrij kouwelijke) echtgenote slaapt er zomers in de wat guurdere streken heerlijk in.

Ik heb voor de komende tijd nog geen event-deelname gepland staan, maar mocht je hem willen aanschouwen dan heb ik wellicht een goed excuus ;-)

Groet,
Sander.
 
>TAR prolite4 large. Lekker warm en lekker breed en ik leg ook
>meestal mn reddingsdeken als tentluier neer.

De prolite serie is lichter dan andere TAR series doordat in het schuim een soort gaten gestansd worden. Eigenlijk lijkt het een beetje op een soort mesh, maw in een prolite zit dus relatief veel open ruimte wat een prolite theoretisch minder warm moet maken. Wat je zou kunnen doen is op een winterhike een gesloten celschuim (EVA) matje meenemen, die voegen niet veel gewicht, maar wel merkbaar meer warmte toe.

Eins
 
>Bijna.... Ik heb de DL uitvoering (destijds inderdaad bij
>sackundpack gescoord).

Ik was zelfs nog niet eens een dryloft tegengekomen tot ik bij sackundpack kwam.

>Voor mij mijn winterslaapzak, maar mijn
>(vrij kouwelijke) echtgenote slaapt er zomers in de wat
>guurdere streken heerlijk in.

Ik heb mijn voor de winter volkomen ontoereikende dekenzak die me 3 seizoenen in NL goed bevalt. Ik heb ook een zomermummie, maar ik kies dan weer eerder voor de deken, wat minder efficient, maar meer comfi is.
 
>Vaak weet Raymond zulke dingen wel,
>hij verkeert in "welingelichte kringen".

Nope, in dit geval weet ik het ook niet. Macpac is wel erg bewust bezig met waar ze producten laten maken en hoe (omstandigheden, milieu, etc.), dus ik neem aan dat de kwaliteit van het dons ook wel goed zit. Zowel qua kwaliteit van het dons zelf als ook de 'kwaliteit' van hoe het verkregen wordt.

Raymond
 
>De prolite serie is lichter dan andere TAR series doordat in
>het schuim een soort gaten gestansd worden. Eigenlijk lijkt
>het een beetje op een soort mesh, maw in een prolite zit dus
>relatief veel open ruimte wat een prolite theoretisch minder
>warm moet maken.

Okeej, vraagje aan eenieder: Ik heb de prolite4 large (63x196x3.8 - 0.93kg) en de prolite4 women's regular (51x168x3.8 - 0.68kg). Ik neem eigenlijk de large liever mee, omdat die groter is, waardoor er minder risico is, dat ik kou van de grond meepak náást mijn TAR. Maar de women's heeft minder "gaatjes" onder de voeten en torso. Ik ben echter 167 en niet smal, dus ga - zeker met mijn nu nog dekenzak - geregeld langs mijn mat liggen.

Wat zouden jullie dan meenemen?
 
>Wat zouden jullie dan meenemen?

Uhm, ik zou de lichtste van de twee meenemen aangevuld met een EVA matje. Ik verbaas mezelf 's nachts juist alijd hoe goed ik op mijn matje kan blijven liggen. Ik denk dat dit komt doordat het matje warm is en de grond koud waardoor ik onbewust weer terug kruip op het warme matje wanneer ik daar buiten ben gerold.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan