weten jullie een oplossing voor dit probleem(pje)?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste hikers

De laatste maanden wandel ik bijna elke zondag tussen de 15 en 25 km, maar meestal is het zo,n 20 km. Na ca. 10 km. krijg ik last van schuurplekken, net onder mijn oksels. Nu heb ik al eens voor de wandeling talkpoeder van Zwitsal gebruikt. Gewoon, diegene die ze voor baby,s billetjes ook gebruiken ;-) De eerste keer werkte dat wel, maar de laatste keer, afgelopen zondag, kreeg ik dus na 10 km al last. Vaseline ben ik een beetje huiverig voor, om dat vooraf te doen, ik ben bang dat ik juist smetplekken krijg als ik daar ga zweten. Weten jullie hier iets op?

Even nog ter info:

Als kleding draag ik een sportbeha, idd synthetisch, maar dus sneldrogend. Daarover een Columbia blouse met oprolbare mouwen.
Is ook synthetish, ook vanwege het feit dat het snel droogt = minder afkoeling.

Volgens een medewandelaar moest ik me luchtiger kleden, maar ik heb de hele tocht, ook toen het bewolkt was, met bovenstaande kleding gelopen, waar sommige andere alweer een softhel o.i.d. aandedenI(deed ik alleen even bij pauzes, tegen afkoeling)
De rugzakbanden zijn niet de oorzaak, die zittten net iets lager.

Dus mochten jullie tips hebben, dan hoor ik dat graag!

Groeten en dank,

Mirjam
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Daarover een Columbia blouse met oprolbare mouwen.

Mirjam,

In hoeverre zitten de schuurplekken op dezelfde hoogte als de opgerolde mouwen? Kan me namelijk zo voorstellen dat als je veel zwaait met je armen de 'bobbel' van opgerolde mouw steeds langs je lichaam schuurt. Hetzelfde geldt wellicht voor de rand van je BH.

Idee: probeer eens een ander kledingstuk te dragen, zoals een Icebreaker shirt met lange mouwen of Lowe Alpine Dryflo. Daarmee ben je ook beschermd tegen de kou, maar je hoeft niet direct je mouwen op te rollen als het warmer wordt.

Raymond
 
Mijn excuses voor even off topic te gaan al situeert mijn probleem zich wel een beetje in dezelfde sfeer. Overlaatst ging ik twee dagen trekken in de Ardennen en toen ik thuiskwam had ik gigantische irritatie op mijn onderrug. Ik droeg een Icebreaker shirtje met daarover een Patagonia Regulator Fleece (jammer genoeg nog steeds geen softshell, we blijven sparen :( ).

In eerste instantie denk ik dat de oorzaak de combinatie van een vochtig ondershirt en het schuren van de rugzak zou kunnen zijn, maar ik heb er eigenlijk geen idee van. Indien het een allergische reactie of iets in die aard op merinowol was zou ik de irritatie toch over heel mijn bovenlichaam moeten hebben lijkt mij. Heeft er iemand ook al eens iets soortgelijks voorgehad?

Misschien toch eens een patagonia capilene overwegen...
 
Hoi Mirjam,

SportBH's verschillen ook onderling. Check of jouw BH niet ergens scherpe randjes heeft en probeer eens andere BH. Ik heb het wel eens gehad met een goedkoop merk die na verloop van tijd een scherpe rand aan de onderkant van het elastiek kreeg.

En zoals Raymond al zegt, probeer eens een ondershirtje van zacht materiaal i.p.v. een blouse.

Linda
 
We hebben het hier wel vaker over dit soort problemen gehad, dus zoek nog even op het forum.

Eén van de oorzaken kan zijn je wasmiddel. Bij wasmiddel van de HEMA krijg ik rode plekken, bv.

grtz
Henk
 
@Henk: Ik was alles met Natural, onder andere wegens allergische reakties.

@Linda, mijn beha is er eentje van Odlo, met heerlijke zachte randen.
Met die harde randen heb ik ook, van shock absorber, maar die draag ik daarom al niet..

@Raymond: die opgerolde mouwen zitten lager, maar ik zal zeker wel eens kijken naar een nog luchtiger shirt. Ik heb ook wel eens met een tropenblouse gewandeld, maar daar had ik hetzelfde probleem. Ik dacht dat dat kwam door dat netgaas bij de oksels. Een icebreakers shirt lijkt me algauw wat warm, maar ik ga dus op zoek naar iets anders...

Bedankt allen tot nu toe!

groetjes,
Mirjam
 
Hoi Mirjam,
Het lijkt er toch op dat je een allergie aan het opbouwen bent. Je schuurt met je arm tegen de zijkant van je BH aan. Textieldeeltjes krijgen zo een intensief contact met de huid. Zelf kan ik geen Odlo meer dragen. Ik reageer er allergisch op. Dit was eerst niet zo, is geleidelijk begonnen en nu heb ik al mijn Odlo-spul weg moeten doen, want het wordt steeds heftiger.
Probeer eens een andere BH, misschien is het bij jou het zelfde probleem
Groeten
Jannie
 
Naqi Body Screen kan een oplossing brengen. Als fervent afstandsloper had ik vroeger ook last van schuur- en wrijfplekken. Vooral de oksels, te tepels en tussen de benen kunnen zich problemen voordoen. Door de natte kledij die tegen een bezwete huid schuurt of gewoon bezwete huid tegen elkaar. Voor mij is dit probleem opgelost door de huid in te smeren met een laagje 'Body Screen' van het merk Naqi (www.naqi.be). Dit product legt een soort film op de huid waardoor wrijving niet meer zorgt voor irritatie. Het voelt niet vettig aan zoals vaseline en ik heb er nog nooit problemen van ondervonden, integendeel. Kan het iedereen aanraden. In Vlaanderen is het te koop via de apotheek of op bepaalde sportevenementen waar de invoerder met een promostandje aanwezig is.
Groeten
Sam
 
Jannie,

Dat is nou het gekkke, bij mijn armen heb ik het minste last. Daar is het wel ietsje rood, maar meer als het ware "aan de overkant" oftewel net boven mijn bh randje. Ook vreemd is het, dat ik links altijd meer last heb als rechts. Overigens kan ik ook geen rokje dragen als ik dat zou willen, ik krijg dan schuurplekken waar mijn benen tegen elkaar komen...
 
Sam, ik zal eens kijken of ik dat spul via een kennis die in Belgie woont te pakken kan krijgen. In elk geval hartelijk dank!

Mirjam
 
Hoi Mirjam,
Het kan ook een soort zweetallergie zijn. Je kan aan de ene kant meer zweten als aan de andere. Misschien helpt het spul van Sam, anders maar naar de dermatoloog ivm met je allergische aanleg
Groeten
Jannie
 
Vaseline werkt dus toch, zo heb ik gemerkt! Ik was even bang voor de combi van vaseline en zweet, maar ik heb gisteren bij een wandeling van 22 km nergens last van gehad, helemaal goed!

Desondanks iedereen dank voor de tips!

Groet,

Mirjam
 
Vaseline werkt dus toch, zo heb ik gemerkt! Ik was even bang voor de combi van vaseline en zweet, maar ik heb gisteren bij een wandeling van 22 km nergens last van gehad, helemaal goed!

Desondanks iedereen dank voor de tips!

Groet,

Mirjam
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan