wheelie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga er graag op uit om een paar dagen te hiken. Nu mijn zoon van 11 ook de hike kriebels krijgt wil ik dit ook eens met hem gaan ondernemen.

Het probleem: hoe krijg ik alles mee? Nu zag ik dat er een wandelkar is de wheelie van radical design. Ik denk de oplossing voor de hike, niet wetende dat dat karretje even iets meer dan 400 euro kost.

Heeft iemand ervaring met de wheelie,en weet iemand een goed tweede hands wheelie te koop. Of zijn er mensen die weten of ze in de omgeving van Arnhem ergens te huur zijn?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: misschien een eigen rugzak?

Weet je al zeker dat je met een wheelie op pad wilt of is een rugzak voor hem ook een optie?
Als je zoon 11 is, kan hij waarschijnlijk best zelf een rugzak dragen? Als je een weekend gaat hiken, kan hij een kilo of 5 best zelf dragen (Slaapzak, kleding en waterfles).
Een tent en kookspullen had je waarschijnlijk zelf altijd al mee, dus zijn voor jou geen extra gewicht. Alleen eten komt er bij.
 
Ik ga er ook graag op uit met mijn dochter (12), doen we niet te vaak maar ze vind het wel erg leuk. Ze heeft hierbij haar eigen rugzak met slaapzak, matje, kleren, leesboek en waterfles en dat gaat eigenlijk prima. De afstanden niet te lang maken, regelmatig stoppen en leuke dingen doen. Kaartlezen vind ze ook erg leuk en ik hoop in de komende tijd haar de GPS eens uit te kunnen leggen.

De rest van de spullen heb ik in mijn rugzak, zoals ik dat normaal ook heb als ik alleen op pad ga.

Ervaring met een wheelie heb ik niet maar misschien gewoon eens zo proberen, eerst een nachtje en daarna wat langer. Niet helemaal een antwoord op je vraag maar wilde het toch even kwijt :)

Groetjes, Jolanda
 
De Wheelie is te huur bij Bever Zwerfsport. Bever Zwerfsport is onder andere gevestigd in Arnhem. Bij een eventuele aanschaf wordt de huurprijs in mindering gebracht.
 
Ik ben het met de twee personen voor mij eens dat een jongen van 11 wel met een deel van zijn eigen bagage kan lopen. Ik ben al enige jaren verkennerleiding en bij ons lopen de kinderen ook met hun eigen bagage.
Er zijn wel een aantal dingen om goed op te letten. Ik zou uitgaan van maximaal een 5de van zijn iegen gewicht, zeg bijvoorbeeld 6-7 kilo. Maar dit hangt natuurlijk ook van zijn bouw en conditie af.
Er zijn tegenwoordig hele goede kinderrudzakken te koop, maar een daypack van bijv 25 liter kan ook heel goed.
Gewoon naar de winkel gaan en verschillende tassen passen, net zoals je bij jezelf zou doen.

Kids kunnen eigenlijk veel meer dan ze denken(en dan de ouders vaak denken), maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.
Ga gewoon eens een dagtoch maken, met de bepakking die je voor een paar dagen ook mee zou nemen, en dan kun je wel inschatten of het gaat of niet.

En het belangrijkste is natuurlijk om plezier te hebben! Dan wil hij vanzelf vaker mee!
 
RE: misschien een eigen rugzak?

Nog even ter informatie: ik loop al sinds mijn 5e (en mijn zusje sinds haar 3e!) met een rugzak. Eerst alleen met mijn knuffel en kleurpotloden erin, maar al snel met meer. Toen we zo klein waren, liepen we hooguit 5km op een dag (waar we de hele dag over deden).
Rond mijn 12e droeg ik al mijn eigen spullen, soms ook met brander en eten voor een weekend. Maar dat kon alleen omdat ik regelmatig met mijn ouders liep en dus getraind was.

Saskia
 
Ik ken de wheelie alleen van zien gebruiken in mijn naaste omgeving. Beperking is toch wel de inhoud, deze is 'slechts' 80 a 90 liter (wat ik mij herinner), wat weinig is voor 2 personen. Je zoon zal dus ook echt wat zelf moeten dragen. Lopen met wheelie en een eigen rugzak gaat gewoon weg niet. Simpelweg omdat de wheelie ook een aparte heupband heeft. En dat combineert dus niet met een extra rugzak...

Qua loop eigenschappen is de wheelie wel erg ideaal je komt er een behoorlijk eind mee. Maar zoals alles met wieltjes zijn trappen verre van ideaal, de grootste beperking zal toch wel zijn op het punt van rotspaadjes met zeer hoge stappen...

En ik loop met mijn kinderen met een Rambler (zelfde beperking qua begaanbaarheid als wheelie). Maar mijn kinderen zijn dan ook nog een heel stuk jonger, die kunnen nog niets tillen...
 
Je kunt een wheelie evt huren bij de grote beversport zaken.
Second Hand zijn ze bijna niet te koop, ik probeer al een jaar er eentje secondhand te kopen.
Misschien koop ik komend jaar wel een nieuwe en verkoop hem nadat ik mijn tocht heb gemaakt)
Succes
peter
 
inderdaad, als je echt een beetje van de gebaande paden afwilt, dan zou ik kiezen voor een gewone rugzak, ook voor je kind. Neem alles zo lichtgewicht mogelijk mee. Houd zaken zoals ANWB en Perry in de gaten. Die willen weleens leuke aanbiedingen hebben, ook voor kinderen. Dure outdoormerken heb je ook voor kinderen, maar als je niet zeker weet of ze het leuk vinden, dan is het mss zonde van het geld om dure outdoorspullen te kopen. Schoenen en rugzak zijn in mijn ogen het belangrijkste, daar zou ik het minst op bezuinigen.
Maar een ding: Ga, ik zou willen dat mijn ouders vroeger zo avontuurlijk waren...

Groetjes,

Mirjam
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan