Wicklow Way Ierland: kaarten/campings


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Jips jips allemaal,

we gaan met twee vrienden in midden Juli de Wicklow Way wandelen in Ierland en we zouden hierbij graag de tent als overnachtingsmiddel gebruiken. Het is mij opgevallen dat er nergens op de site van de Wicklow Way aangegeven staat waar er campings zijn, enkel B&B's.

Mijn vraag is nu of er veel campings langs de route te vinden zijn. Is wild camperen eigenlijk toegelaten in de regio van de Wicklow Way? Een derde vraag is of er kaarten bestaan waarbij alle overnachtingsmogelijkheden vermeld worden(inclusief contactgegevens eventueel).

Alvast bedankt en yeah, de zon heeft ons eindelijk bereikt!!!

Yanick
 
Volgens deze site zijn er maar 4 campings in Wicklow:
http://www.irishbeds.com/wicklow_cmp.html

Qua kaartmateriaal heb ik erg goede ervaringen met Harvey. Ze hebben ook een kaart van de Wicklow Mountains:
http://www.harveymaps.co.uk/acatalog/Ireland.html

Alle overnachtingsmogelijkheden staan daarop aangegeven, maar gedetailleerde contactgegevens ontbreken. Het lijkt me dat die ook te snel veranderen om op een kaart af te drukken. Gewoon dus even zelf een lijstje in elkaar knippen-plakken.
 
Ik heb aan de westkant van Ierland ook wel in de achtertuin van jeurgherberg gestaan. Kun je 's avonds lekker droog binnen zitten.

Die staan op dezelfde site: http://www.irishbeds.com/wicklow_hos.html

Ik ben toendertijd ook door de Wicklow mountain gefietst, maar herinner me niet meer waar we gekampeerd hebben. Herinner me wel dat het vaak moeilijk was om leuke campings te vinden. Heb ook wel eens bij een boer aangebeld en in zijn weiland gestaan.

Groeten,

Linda
 
Hoi Yanick,

ik heb de eerste week van maart de Wicklow Way gelopen samen met mijn vriendin. Daarbij hadden we ook onze tent meegenomen... helaas zijn er zijn er geen campings op de route. Wel zijn er enkele hostels. Een aardig boekje met veel informatie is de "Trekking Gids Ierland" van Peter en Ute Freier, uitgegeven door Deltas (+/- 16 euro). Daarin staan 11 LAW's beschreven in Ierland, waaronder de Wicklow Way. Zij besteden ook veel aandacht aan de overnachtingsmogelijkheden en vermelden in welk dorp langs de route er hostels, B&B's of campings zijn. Wij hadden de pagina's van over de Wicklow Way gekopieerd en meegenomen en bij het tourist office op het vliegveld een routekaart van de Wicklow Way met uitleg gekocht(10 euro). Darmee konden wij uitstekend onze weg vinden.

Uiteindelijk hebben wij de eerste 5 etappes (Van Dublin naar Iron Bridge) gelopen. In Knockree en Glendalough hebben we in een hostel geslapen, waarbij het hostel in Glendalough van hotel kwaliteit is, maar in de zomer bijzonder druk schijnt). Kamperen in het wild is verboden, maar op afgelegen plekken kan je niets gebeuren in principe. Wij hebben vaak bij een pub of een boer aangeklopt of we bij hem in een veldje onze tent mochten opslaan. Dat was bijna altijd mogelijk.

Kamperen is dus niet ideaal, omdat er geen faciliteiten zijn, je moet iedere dag zelf op zoek gaan een plek. Avontuurlijk is het natuurlijk wel.

Wij hebben afgelopen najaar ook de Dingle Way in Ierland gelopen, die vonden wij iets ruiger en afwisselender. Daarnaast zijn daar meer plekken waar je kan kamperen en mogelijkheden om wat inkopen te doen. Misschien een leuk alternatief?

In ieder geval veel wandelplezier gewenst in Ierland!!
Mochten jullie meer weten, dan ben ik altijd bereid om informatie te geven.

Met vriendelijke groet,

Huub
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan