Wie doet mee: kachel voor de tentipi tent


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hoi!
Ik heb van alles uitgezocht over kachels die te koop zijn voor gebruik in de Tentipi Varrie 9 tent. De kachel die mij het beste lijkt is de FourDog Ultra Light 2. En nu zoek ik mensen die met mij die kachel willen bestellen in 1 gezamenlijke order, om de kosten te drukken.
Zijn er mensen met interesse?
Tom
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb zelf de UL IDX en die voldoet uitstekend.
Houdt trouwens wel rekening met een vrij lange levertijd, bij mij duurde het ruim 3 maanden voor ik hem had.


René
 
Ach voor een kachel en pijp geheel gemaakt van titanium.
en met de huidige dollarkoers is het best te doen
Mijn kacheltje met pijp weegt net 7 kilo.

René
 
He Rene
Dank voor je bericht. Was even een paar dagen weg. De UL IDX kan ik zo gauw niet vinden, maar lijkt die op de UL2? Heb je misschien een fototje?
Ik ben met een vriend die voor zijn tent ook een stove zoekt erg benieuwd om er eens een te zien. We kennen een andere titanium stove uit Duitsland. Die is goedkoper maar lijkt minder goed.
groet
Tom
 
Hoi Henk
Er zijn ook goedkoperen kachels uit Europa, maar de keus is minder groot dan je wellicht zou verwachten als je gaat zoeken op licht, duurzaam, e.d.. RVS of titanium beperkt de keus al aardig. Het is bovendien erg moeilijk om goede vergelijkbare informatie te krijgen over kachels voor in de tent. Je kan ze nergens bij elkaar zien een goede vergelijkingssite ontbreekt. Maar goed, na wat ik op internet allemaal bij elkaar heb kunnen vinden lijkt de fourdog de beste kachel. Ik wil wel een bestandje bijvoegen, maar zie zo gauw niet hoe dat in dit format moet.
groet
Tom
 
Het is het kleinere broertje van de II en staat ook op de fourdog site Houd er rekening mee dat de standaard pijp te kort is. Je hebt nog wat extra delen nodig. Je krijgt dan een 3 inch pijp die in eerste instantie groter wordt en dan weer kleiner. De pijpdelen passen in de twee grootste pijpen en alles past dan weer in de kachel, inclusief de doorvoer en de vonkenvanger.
Kom een keer kijken zou ik zeggen.


René
 
Tja Titanium. Zit te denken waarom je zo'n kachel licht zou willen hebben. Het enige wat ik kan verzinnen is om hem mee te nemen met een kano. Anders ben je toch met de auto neem ik aan, want 7kg extra in de rugzak? Maar ik hoor graag het tegendeel :)

Op den duur wil ik ook wel een kachel voor in m'n tipi, maar ga dan toch voor een goedkope denk ik.

grtz
Henk
 
Mijn tipi is ook niet bepaald een lichtgewicht maar het is te dragen. 's Zomers dient de tent gewoon als familie kampeertent en gebruik ik de kachel bijna niet. (alhoewel, het was best comfortabel in Engeland na enige dagen regen....) In het voor en najaar is het uiterst comfortabel, tijdens familie kampeerweekeindjes. Dit zijn over het algemeen autotrips en dan maakt het gewicht niet veel uit.
Maar binnenkort gaat alles een keer mee met de rambler om te kijken hoe dat bevalt.

In de winter is het een ander verhaal. Tijdens tripjes naar de Vogezen of Ardennen dient de tent als basiskamp. We staan dan meestal toch wel ergens in het bos en dus moet er wel een stukje gelopen worden. Ik vond een meer dan halvering van het gewicht van de kachel interessant. De oude tentipi kachel gaat toch wel richting 17 kilo en dat wordt dan erg pittig. Ik bond dan de tipi en de kachel samen op een Alaska frame en dat woog dan meer dan 30 kilo. Het comfort maakte wel erg veel goed. 's Winters wildkamperen, buiten -15 en binnen +20, is echt afzien....
Ook met kanotochtjes is het helemaal niet gek maar dat heb ik nog maar een keer gedaan.

Titanium is bovendien helemaal geen verkeerd materiaal voor een kachel.
Het kan nog beter tegen hitte als rvs en straalt ook best lekker.

Ten leste, een beetje kachel met pijp gaat ook hier toch wel snel richting de €500,00


René
 
Hoi Rene
Wederom dank voor de toelichting. Ja, zou ik een keer kunnen komen kijken? Lijkt me hartstikke leuk. Stuur me anders apart een email met contactgegevens (tom.denboer@gmail.com). Het lijkt er op dat je tevreden bent met de kachel. Veel gebruikt in middels?
groet
Tom
 
Hoi Henk
Wij hebben bijvoorbeeld dit jaar en vorig jaar met drie resp twee gezinnen met ieder drie jonge kids een kanotocht van een week in backcountry Zweden gemaakt en het gewicht van de kachel deed er dan toe, bij elke overdraging opnieuw. Wel hebben we erg veel plezier gehad van de kachel die afgelopen jaar mee was wegens het koudere weer buiten (eind van de dag af en toe 4 graden en flinke wind). Dat maakte met 6 volwassenen en 9 kinderen onder de 11 het verschil waarmee iedereen het een geweldige buiten vakantie vond. De kachel die mee was woog 11 kg, wat op zich ging, maar goed, het andere gezin tilde die.
Onze tipi weegt 12-14 kg en bevalt enorm goed. De kachel biedt ons net meer mogelijkheden door het hele jaar heen.
De goedkoopste andere kachel van RVS of titanium (waarbij titanium volgens alle berichten sterker, lichter en beter warmtegeleidend en minder roestend is dan RVS) kost inderdaad ca 500 euro. Dat is de kachel die mee was afgelopen jaar. Deze fourdog is met de huidige stand van de dollar niet eens zo heel veel duurder en hij lijkt toch beter.
groet
Tom
 
Ik snap het. Zinvolle argumenten! Zal over een paar jaar, als ik zelf zo'n kachel ga aanschaffen, dit meenemen.

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan