wildkamperen Ardennen in augustus


Status
Niet open voor verdere reacties.
Er staat op dit prikbord een hoop over wildkamperen in de ardennen maar allemaal over weekendjes en voor en na seizoen, maar hoe zit dit in Augustus? Is het dan ook vrij aardig mogelijk of zijn er dan wel (strenge) controles?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Marius,

Mijn ervaring is dat in het 'hoog-seizoen' de kans om gesnapt te worden vele malen hoger is. Enerzijds is het langer licht en zijn er dus meer mensen op pad, anderzijds zijn de veldwachters minder bang voor een koude neus en dus ook langer/vaker op pad.

Raymond
 
Ik heb heel veel wild gekampeerd in de Ardennen maar niet in de zomer,het is te druk met andere mensen die zich overal mee bemoeien Zou ik niet doen, in de winter is het meestal geen probleem vooral niet in de minder bewoonde gebieden zoals hoge venen of zo.
 
Hen in de zomer al wel eens een nachtje in het wild doorgebracht en toen in elk geval geen controle gehad. Misschien had ik gewoon geluk. In elk geval moet je er rekening mee houden dat je toch een boete krijgt aangesmeerd. Tja, je weet dat het kan gebeuren dus ...
Maar je moet ook rekening houden met een tweede punt:
tussen 15 juli en 15 augustus en tussen 15 september en 15 opktober houdt men de zogenaamde bers- en loerjacht. Dat houdt onder andere in dat het verboden is het bos te betreden voor 9 uur 's morgens en na 5 uur 's avonds. Je moet dus niet ineens wildkamperen om dan in fout te zijn. Bovendien riskeer je een lading hagel in je kont ...
 
waar worden die jachten dan gehouden? Is dat alleen in bepaalde gebieden of doen ze dat in de gehele ardennen. Anders kunnen we het misschien ontwijken?
 
Jagen doen ze door de hele Ardennen/Eiffel/Hoge Venen etc etc heen.
Het meeste land is daar particulier bezit of verpacht en vrijwel elke boer/houtvester verdient wat extra met de jacht.
Rob

Deze verrekijker vergroot 8 x.
Zal ik je eens wat vertellen?
Ik heb er gisteren voor de negende keer doorheen gekeken en hij doet het gewoon nog!

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan