Wildkamperen (Bivakeren) in Nederland


Status
Niet open voor verdere reacties.
Het mag niet, maar dat is met zo veel dingen. Wildkamperen (Bivakeren) in Nederland. Toch ben ik het van plan. Iemand nog tips, ervaringen etc.

Kampeer regelmatig wild in het buitenland, maar heb daarbij nog nooit problemen ondervonden. Wat kan me gebeuren. Een boete?

Ik heb ook op 'wildkamperen' gezocht in de site. Daar kwam vanalles uit, maar weinig wat ik kan gebruiken.

Alle info is welkom!

gr,

Just Vervaart (pseudoniem ;)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Do's & Don'ts
De Do's:
Hou de boel netjes, laat niets rondzwerven, ook niet met de bedoeling het voor vertrek nog even op te ruimen
Als je bivak er netjes uitziet, geen messen in bomen steekt en dat soort stoer gedoe kom je er meestal met een waarschuwing vanaf.
Lichtdiscipline helpt ook tegen ontdekking.
Zorg dat je 's ochtends snel weg bent, dus eerst afbreken, opruimen en dan wat verderop, langs een pad je ontbijt maken.

Don'ts:
Geen open vuur, trekt aandacht en levert in bossen sowieso en terecht boetes op.
Niet in Zeeland, daar is zeker in de vakantieperiodes verhoogde dijkbewaking, al zoeken ze dan meer naar Duitse toeristen dan naar gaten. Er loopt een lik op stuk beleid dus gelijk dokken, niet discussieren.
Kijk uit in Nationale parken, er is daar meer kans op controle dan in andere bossen. Al zijn we hier ook een keer goed weggekomen met een waarschuwing.
In de bossen rond Bergen op Zoom daarentegen heb ik nog nooit iets van controle/boswachters gezien.

Verder: gewoon doen, heb het intussen vele malen gedaan, en nog nooit problemen gehad. Een optie zijn overigens de paalkampeerplaatste waar je legaal illegaal mag doen, een soort van gedoogzone dus.....
Als je er van uit gaat dat je misschien een boete krijgt en dat voor lief kunt nemen is het grandioos om te doen, vooral omdat je 's ochtends toch weer te dicht langs een pad blijkt te staan en de verbaasde blikken van joggers/mountainbikers zijn altijd weer lekker wakker worden
Rob
Anders ga je toch eens mee met een nachthike of andere 2 daagse tocht van de club? Daar bivakkeren we dat het een lieve lust is.


.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hoi Just,

tip: kootwijkerzand.
Een zandverstuiving, maar met 'eilandjes' van bomengroepjes waar je je prachtig kunt verstoppen met je tentje.

Nico
 
RE: Kootwijkerzand, kleine aanvulling

Just,

Het grootste deel van het kootwijkerzand is militair oefenterrein, het zou ####lig zijn als midden in de nacht het laatste wat je ooit zult zien een rupsband van een Leopard2 is, die je donkergroene tentje over het hoofd heeft gezien... :)

Niet doordeweeks dus. Er zijn ook schietbanen, ook niet te dicht in de buurt komen.. Verder wel een mooi gebied, zonde alleen dat het grootste deel ervan niet toegankelijk is voor burgers.

Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien
 
....weining meer aan toe te voegen. zorg dat je niet opvalt en zoek een stille plek. Respecteer de natuur en je slaapt heerlijk in Nl
 
RE: Kootwijkerzand, kleine aanvulling

oefenterrein? Dat is me nou nog nooit opgevallen (maar ik zie nog wel eens wat over het hoofd), ik heb er toch wel aardig wat voetstapjes staan. Of bedoel je de schietbanen bij Harskamp? Ik heb het over de zandverstuivingen ten noorden daarvan bij Kootwijk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan