Wildkamperen/bivakkeren


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Eigenlijk zou ik hetzelfde willen weten voor Zwitserland en Italie.
Ik dacht al eens gelezen te hebben dat het in Zwitserland niet mag.

Alvast bedankt,
Frank.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Volgens mij mag je in schotland wildkamperen.
Als je ver genoeg van de huizen staat, niets
achter laat enz..

Maar er zijn in schotland wel uitzonderingen,
je mag bijvoorbeeld niet langs de WHW bivakkeren.
Maar hier zijn genoeg campings en een soort
paal-kampeerplaatsen.

Op http://www.buitensport-schotland.nl staan
verschillende stukjes over de rechten en plichten
van een "buiten-sporter" in schotland.

Martijn...
 
[laatste wijziging op 08-08-02 om 16:57]Grote delen van Schotland zijn in particulier bezit. Officieel moet je vantevoren toestemming vragen aan de landeigenaar om er te mogen kamperen. Dan is het eigenlijk geen wildkamperen meer.
Omdat steeds meer land in handen is van buitenlandse eigenaren is het lastig de eigenaar of beheerder te pakken te krijgen.

In de praktijk is het daarom vaak voldoende netjes te kamperen, maar niet in de buurt van woonhuizen of andere openbare voorzienningen.

In sommige gebieden is wildkamperen niet toegestaan bijvoorbeeld Rothiemorgus in de Cairngorms. Zoek vantevoren dus even uit wat de regels zijn voor het gebied waar je heen wilt.
 
Zover ik weet mag je in Duitsland ook nergens wild kamperen of bivakeren, mits met toestemming van de landeigenaar.
In natuurparken is het zeker verboden.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik ben in de rui).
 
net terug van 10 dagen wandelen met 6 nachten wildkamperen in en net buiten Gran Paradiso (Italiaanse Alpen). Zonder problemen, behalve regen en onweer. N.B. binen het park G.P. mag het niet volgens de borden. Niet funny: op zondag bij een met de auto bereikbare hut werden picknickende families bekeurd door een boswachter omdat ze in het gras naast het paadje zaten te smikkelen. Aan het begin van het paadje stond een speciaal bordje met tekst, dat je niet naast het paadje mocht komen.
 
Website?

Is er geen website waar je deze informatie per land kan lezen?

Ik zou graag een overzicht willen zien van welke landen wel mag en niet. Niet alleen over wild kamperen, maar eigenlijk alle regels en wetten die van belang zijn. Visum enz.

Groeten Roland
 
RE: Website?

[laatste wijziging op 14-08-02 om 12:52]www.lonelyplanet.com? Weet het nieet zeker maar daar kun je een hoop info krijgen. Ook over visum etc.

Groet,

Peter
 
van het voorjaar met de ATB door de Eifel gereden van Monschou naar Gerolstein en overnacht in schuilhutten onderweg. geen problemen gehad (maar ook niemand tegen gekomen). maar of het mag? geen idee. gewoon doen, denk ik. een foto staat op onze web-site http://members.lycos.nl/ymondbikers . daar zie je een wel heel grote schuilhut met een barbecue.
 
Voor zover ik weet mag het niet, maar dat is voor mij de lol ervan, op de Duits/Nederlandse grans je bivak bouwen (met 3 man!!!) terwijl er toch regelmatig een douane-autootje voorbij komt, geweldig. :)

Gr, Maarten
 
Inderdaad ja! En als ze vragen wat je aan het doen bent, stug zeggen dat je met de Camel Junlge Trophy bezig bent, of niet? :D En voor de mensen die willen weten hoe dat onopvallende bivak eruit heeft gezien:

www.kleve.tk

Pieter (die die nacht regelmatig een elleboog van Maarten in z'n nieren heeft gehad) x(De wet van Murphy: Als iets fout kan gaan zal het ook ooit een keer fout gaan.
De wet van mevrouw Murphy: De Wet van Murphy geldt ook als meneer niet thuis is!
 
Outdoor: Alles mag totdat het tegendeel bewezen is.
(daarbij uiteraard de uiterste fatsoensnormen in acht nemend. Laat géén sporen. Niets!)

Shoot!

:7
 
Officieel:

Duitsland en Schotland mag je officieel niet wild kamperen.
Landen als Noorwegen, IJsland, Australie mag het, met in acht nemening van bepaalde regels, wel. Zo zijn er vast wel meer landen waar het officieel niet verboden is (misschien een keer een lijstje op de site van hinking.nl)


Niet officieel:

Mogelijkheid 1: Je gaat stiekum wildkamperen.
Als je in rustig seizoen gaat zoals winter of late herfst en je gaat van de bewoonde wereld af, gaat het meestal goed. In 15jaar wild kamperen slechts eenmaal een opmerking gehad van een Oost-europese grenswacht met een Kalasnikof. Deze konden we toch niet verstaan, dus uiteindelijk ook geen probleem.
In dit soort seizoenen ook geen probleem in NP's of WHW. De paar mensen die je tegenkomt, hebben of niets te zeggen over je wildkamperen of zijn wel een officiele ambtenaar, maar vinden het al lang leuk/goed.

Mogelijkheid 2: Je vraagt het aan de eigenaar van het weiland.
Ook hier geldt dat als het rustig is, dit zelden een probleem oplevert. Tuurlijk, als je langs de WHW de 24ste gast bent die aan de boer vraagt of je op zijn weiland mag staan, heb je kans dat hij nee zegt, maar in het algemeen is het geen probleem. We hebben zelfs wel eens op het zeer goed onderhouden gazon van een behoorlijke villa in Engeland gestaan.


Groetjes, Jaap
 
Het schijnt dat je hier in (zuid)spanje mag wilt kamperen mits hetgeen natuurpark of nationaal park is. Helaas staat hier overal prikkeldraad omheen, dus probeer maar eens een plekkie te vinden.
Nadeel 2: zelfs de grotere rivieren staan gortdroog, dus je zal je water moeten meesjouwen....

Groetz,
Dennis

- heeft hier nog niet gewildkampeert, wel wild gekampeerd (tussen feestende jongeren, grrrr!) -
 
Doet altijd even pijn hoor, een eerste keer... ;-) Je hebt het overleefd, maar als iedereen even goed op die site (www.kleve.tk) kijkt, dan zit daar een fotootje tussen van een paar volledig ingetapete (wat een woord...) hakken, DIE ZIJN VAN PIETER!!!!! Ik had nergens last van...

Maarten
(een van de anderen op de foto's van de site...)
 
wat mij betreft is er maar 1 soort kamperen en dat is wildkamperen :)

ik denk dat als je het een beetje fatsoenlijk doet (geen troep achterlaten enzo) en je niet de hele dag een tentje hebt staan, maar daar alleen voor de nacht bent, dat er weinig problemen zijn. ik heb in de Pyreneeën, Ardennen, IJsland en de Vogezen gestaan: no problemo.

gewoon een beetje je gezond verstand gebruiken joh, dan komt de rest wel helemaal goed.

fotootjes zien? www.erwinvanleeuwen.tk -> piccies
 
Henk,

In Schotland is het geen probleem, zolang je je maar gedraagt. Ik ben er nu drie keer geweest en deze winter ga ik er ook weer heen (cairgorms)om te munrobaggen en kamperen. Afgelopen zomer heb ik door een knieblessure min of meer de west highland way moeten volgen (vlakjes). Wat je daar ziet is werkelijk schandalig. Mensen kamperen bijna in de tuinen van de mensen. Ze staan gewoon in plantsoentjes in de dorpen. Veel afval en veel schreeuwende mensen kom je daar tegen. Wat dat betreft kan je dan beter wat hoger zitten. Dan zie je opeens niemand meer. In Schotland heb je trouwens ook bothies, schuilhutten. De MBA verzorgt die dingen. Er is geen lijst van, ze staan wel op de ordnance survey kaarten.
Joeri
 
[laatste wijziging op 08-08-02 om 11:49]Ik vroeg me af of je in Schotland en Duitsland mag wildkamperen of bivakkeren (dus alleen tussen zonsonder- en opgang).

En hoe zit het met de schuilhutten die je in Duitsland nog wel eens tegenkomt, mag je daar in overnachten?

grzt
Henk - die 14 tot 28 aug in Schotland zit

The Recumbent Architecture Pivo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan