wildkamperen & hygiene


Status
Niet open voor verdere reacties.
ik ga normaal met men schatje rondtrekken in mallorca
planning is normaal n-w kust afhankelijk hoe rap we daar geraken al liftend. en een avond en dag palma

maar we zouden gaan wildkamperen.
waar weten we nog ni alles is afhankelik waar we geraken.
desnoods tussen de olijfbomen,...

maar hoe doen jullie dat met hygiene,
is dat wassen in de zee of een week volledig stinken?

trouwnes enkele tips voor mallorca (+- 5 dagen), mooie pleksje, plaatsen voor wildkamperen.
(mallorca heeft maar 2 officiele campings dus das ook ni vet)
en als iemand adress weet van de jeugdherber weet van in palma is dat ook steeds welkeom

bedankt
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Tja, dat is een open deur. Als er water binnen bereik is wassen en zo niet dan stinken. Een deostick mee schijnt in dat geval wonderen te doen (al prefereer ik dan toch het eerlijke stinken). Volgens mij zitten er trouwens wat letters op je toetsenbord omgewisseld of je spelt uiterst belabberd ;-).
 
ja precies amaai men nederlands (heb er 2de zit van), dat komt omdat ik te snel wil typen,

mercikes voor reactie
 
Met een halve beker water kan je je wassen en je tanden poetsen. Halverwege je vakantie kan je gewoon een dagje op een camping staan, een zwembad bezoeken of in zee duiken, ofzo.

grtz
Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
Popcorn,

Het hoeven hier geen ‘tien voor taal toestanden’ te worden maar toch;
we hebben als ' minderheid' iets hoog te houden binnen deze site.
Vandaar: doe je best om enig niveau te houden in jouw postings.
Vraag voor jeugdherberg in Palma.
Het is verleidelijk om met dit weer anderen aan het werk te zetten doch je kan beter!!!
Enige vorm van ondernemingszin is wel op zijn plaats en doet een mens groeien.
http://jeugdherberg.pagina.nl/
Geloof me, het antwoord is te vinden.

Ivo ;)
 
ik zal me proberen in het vervolg deftiger uit te drukken :p


en de tip die ivo gaf had ik al gedaan, maar ik had er mail naar gestuurd, maar dat gaf een mail -error
waarschijnlijk gaan we toch niet een slaapje doen in palma maar de eerste trein pakken van soller naar palma (om 6,45) kwestie van toch al wat voorbereid naar daar te gaan,

groetjes
 
Yo, als je biologisch afwasmiddel koopt dan ben je in 1 keer klaar. Je kunt er jezelf, je haar, je kleren en (duh) je afwas mee schoon maken. Met als enorm voordeel: het is de goedkoopste zeep die ook in zout water schuimt. En zonder dat is het lastig wassen. Zeezeilers gebruiken het al eeuwen... Een blok gewone handzeek is ook prima hoor, maar dat is met zout water wat lastiger.
Let er alleen wel even op dat je biologisch afbreekbaar spul koopt, het gaat niet via de waterzuivering, maar zo hoppa het oppervlaktewater in en dat is niet zo leuk met bijvoorbeeld een zwaar basisch product...

En daarnaast is het veel witbrood eten zodat je niet zo vaak naar de WC hoeft. En plan het een beetje handig met het ongesteld zijn van je vriendin. Dan is een nachtje/ bezoekje aan een camping wel handig.

Die deo is geen goed idee, trekt muggen aan (heb ik gehoord en het tegendeel is nog niet bewezen, better safe than sorry).

Wildkamperen is helemaal te gek (net terug uit Zweden, bomvolle campings en wij hebben NIEMAND gezien. Yeah baby, yeah!) geniet er van, maar maak geen vuur (tenzij je weet dat het mag) en ruim je troep op.

C-ya out there!
Gerben


"It's about fears and controlling your fears. About knowing your limits and knowing the limits that nature is imposing on you. I am dealing with that every day - it is part of what I like."

->Gilles Voirol, freeride snowboarder 1975 - 2002<
 
Even over het wildkamperen, er zijn verschillende campings op Mallorca die niet erg bekend zijn (behalve bij de locale bevolking). Er is niet echt veel aanwezig (stromend water, douche (koud) en toilet), maar daar staat tegenover dat je ook nix hoeft te betalen. Wij hebben op eentje gestaan langs de weg van Soller naar Pollenca (als ik het me goed herinner bij km paal 17). Een mailtje naar de mallorciense VVV leverde een hele lijst op. Ze zijn vaak moeilijk te vinden (en bestaan niet altijd meer, geloof ik), maar als je er eentje hebt, sta je wel op een erg mooie plek, met voorzieningen en voor nix.

Veel plezier

"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
Hoi Gerben,

ben het niet geheel met je eens.

Je schrijft dat zeep moet schuimen anders werkt het niet. Da's een fabeltje. Schuim maakt niet schoon maar is slechts een visueel iets. De eerste zeepjes hadden het als bijwerking. Tegenwoordig geloven we dat een zeep niet werkt als het niet schuimt. Dat zit dus tussen de oren.

Ook wat de opmerking over de deo betreft heb ik zo mijn vraagtekens. Het lijkt met sterk dat deo vliegen aantrekt. Anders zou onze receptioniste vergeven zijn van vliegen en andere zwevende luchtaanbidders, want deo gebruiken doet ze. Het zijn eerder lichaamsgeuren waardoor de vliegen bij ons komen dan de chemische dampen waarmee we ons omgeven en insmeren.

Wat het witbrood betreft. Als je gaat trekken heb je energie nodig. Dat haal je uit je eten. De keuze "niet poepen en niet lopen" of "wel poepen en lekker lopen" lijkt me makkelijk.

groet
Richard
 
de lucht van de deo (en after-schaaf etc) jaagt wel het wild weg, dus als je wild wilt kijken .......
 
He Richard, dat schuimen herinnerde ik me van een natuurkundeles, maar dat is al honderd jaar terug, so I'll take your word for it.

Energie hoef je niet uit vezels te halen en vezels dragen enorm bij aan je ontlasting omdat ze veel vocht vast houden. Je energie kun je bijvoorbeeld ook uit suikers halen. Aardappelpuree rules big time. Noten zijn ideaal en veel fruit (indien mogelijk). In Zweden heb ik me lam gegeten aan de frambozen (let op wormpjes) en de bosbessen vliegen je om de oren...

Die deo heb ik volgens mij gelezen in het tips gedeelte van deze site. Misschien staat er een motivatie bij? Ik zal nog even kijken. Misschien zitten er wel spannende feromonen in waar we geen weet van hebben...! :)

C-ya!
Gerben


"It's about fears and controlling your fears. About knowing your limits and knowing the limits that nature is imposing on you. I am dealing with that every day - it is part of what I like."

->Gilles Voirol, freeride snowboarder 1975 - 2002<
 
>Let er alleen wel even op dat je biologisch afbreekbaar spul
>koopt, het gaat niet via de waterzuivering, maar zo hoppa het
>oppervlaktewater in en dat is niet zo leuk met bijvoorbeeld
>een zwaar basisch product...

Wil ik even op aanvullen. Gooi je afwaswater nooit in het water weg, maar altijd in de grond, zover mogelijk van water vandaan. Dat het biologisch afbreekbaar is geeft niet aan dat het geen kwaad kan, het wordt alleen relatief snel verwerkt, en dit kan het beste gefilterd worden door grond. Dit geldt ook voor je eigen afvalstoffen, dus buikhuilen ook nooit rechtstreeks in het water!

Weet iemand hoelang het duurt voordat het afwasmiddel is afgebroken? (zal wel schelen per soort, maar dat terzijde)

grtz
henk

The Recumbent Architecture Pivo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan