wildkamperen Tour du Mont Blanc, wie o wie?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Wie o wie heeft tips voor mij wat betreft het wildkamperen in het gebied rond de Mont Blanc? Ik ga een deel van de TMB lopen:

Van Chamonix via Lac Blanc naar Tre-le champ>
via Col de balme naar le peuty>champex>la fouly>val ferret>entreves>lift naar Chamonix.

Mag het eigenlijk wel en waar wel en niet? ik zou graag ervaringen willen lezen van anderen. Ik hoop dat iemand me tips wil geven, zo ja, bedankt!alleen ga ik zondagavond al weg.
gr.Mariska
 
Bivakkeren boven de 2000 m en wanneer je niet meer veilig voor het donker de bewoonde wereld kunt bereiken, wordt gedoogd.

Als je bij een berghut in de buurt bent, wordt er wel van je verwacht dat je daar gaat overnachten, of anders de huttenbaas om toestemming vraagt.

In nationale parken in Frankrijk geldt de regel (bijvoorbeeld in De Ecrins) dat je mag bivakkeren van 19 tot 7 uur, maar daarbuiten geen tent mag opzetten. Het Mt. Blanc gebied is echter geen nationaal park, dus deze regel zal er misschien minder strikt worden toegepast. Als je het zeker wilt weten kun je het even te vragen bij het maison de montagne in Chamonix.

Veel plezier :)
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan