Windstopper vs Soft shell


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag mensen
Kan iemand mij het verschil vertellen tussen gore soft shell en gore windstopper, volgens site van gore is gore soft shell namelijk 100% waterdicht, maar dan is het toch geen soft shell meer maar een hard shell?

alvast bedankt
Toon
 
Gore heeft eigenlijk 2 soorten "soft shell":
1)windstopper soft shell (al zal niet iedereen het er mee eens zijn dat dit thuishoort in de soft shell categorie) bestaande uit een windstopper in een modern kleedje, lees stretchie, slijtvast,...
2) gore-tex soft shell (behalve in naam inderdaad geen soft shell) zijnde een gore-tex waarvan de binnenvoering bestaat uit een dun fleeceachtig laagje, getapede naden en dus inderdaad 100% waterdicht. De naam soft shell is er op gekleefd omdat dat nu eenmaal een term is die in is en Gore wil zoveel mogelijk van de koek.
 
Gore windstopper is een fleece met een windstopperlaag erin. Softshell is naast winddicht ook glad aan de buitenkant (voor het afparelende vermogen van het materiaal) en heeft stretch. Volgens mij zijn beide waterdicht, maar niet getaped. Ze kunnen daarom niet als volledig waterdicht gelden en zijn dus 'softshell'. Wat Wibier als tweede noemde is een andere, derde toepassing van Gore: Goretex Softshell. Dit is een stretch-versie van Goretex. Inderdaad zijn de naden hiervan getaped, dus is 'ie waterdicht en noem je het een 'hardshell'.

Er zijn vast duizend meer mogelijke meningen over dit immer onduidelijke thema, maar volgens mij zit het ongeveer zoals ik hierboven schets.

Harold
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan