Winkels die Karrimor rugzakken verkopen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Weet iemand een winkel in Nederland die nog Karrimor rugzakken verkoopt? Voor zover ik weet worden ze in Nederland niet meer verkocht, maar dat lijkt me sterk. Er is toch nog wel ergens een eigenwijs winkeltje dat ze heeft...?

Wie kan me vertellen waar dat winkeltje zit?
Gerben
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi, wat zoek je precies?

Zover ik kan nagaan is nl. karrimor al een tijdje over de kop. Karrimor SF word nog wel gemaakt... Bestel gewoon via een Engelse E-shop, is een pak goedkoper dan winkel in Nl. die claimen dergelijke spullen te kunnen leveren.

Bas

Karrimor was an English producer of high-quality outdoor and sports equipment. It was founded in 1946 by Charles and Mary Parsons with Grace Davies; the brand suffered a decline in the 1990s and went into receivership in 2004. Within 24 hours it was bought out by Lonsdale Sports, who broke up the company, selling the outlets and retaining only the rights to the name, which it licenses to such events as the KIMM.
 
klopt, das de SF series... maar zoals gezegd, kun je deze beter uit de UK laten komen, ben je veel minder kwijt.

De normale burger materialen vind je eigenlijk nergens meer, er is een bedrijf in Japan welke nogwel een nieuwe lijn onder Karrimor brand op het net verkoopt, maar dat lijkt me lastig.

Bas
 
Hi Bas


>Zover ik kan nagaan is nl. karrimor al een tijdje over de kop.


"Kimmlite / OMM: Mike Parsons is the face of OMM (formerly Kimmlite) and an original owner of Karrimor. He started OMM when he decided to concentrate on light and fast products. In keeping with his association with both KIMM events, adventure racing and fast, lightweight alpine mountaineering, he has been designing an innovative (and durable!) range of backpacks, clothing and sleeping systems for the last three years"

zoeken dus op OMM (= Original Mountain Marathon). Is goed verkrijgbaar in de UK en buiten UK eigenlijk alleen online.

MVG

Rolf
 
Het beter uit UK laten komen, klopt niet. De prijzen liggen, zeker met verzendkosten, praktisch gelijk aan die van Country Store in Apeldoorn. Overigens ben ik erg tevreden met de Sabre 45 die ik daar heb gekocht, want de kwaliteit is natuurlijk wel MilSpec, d.w.z. bijna onverslijtbaar!
Groeten,
Boelo
 
Yep, die ik heb ik daar 2 weken terug ook op gehaald.

Leuke shop trouwens, hebben ook spulletjes van Swanndri en dergelijke, heerlijk rondgeneusd.

De rugzak pas 1 keer gebruikt, tot nu toe bevalt hij goed. Vant weekend mogen we op voor de tweede sessie....

ps Ze zitten in Epe.
 
Hmm, weet zo uit mijn hoofd niet meer wat ik in euros voor mijn sabre heb betaald maar met s&f kwam dit toch echt 20% goedkoper uit dan bij de lokale outdoor toko. Zal eens zien of ik nog wat bedragen kan terug vinden.

Bas

hmm, kom uit met s&f voor een sabre 45 uit op 108 euros tegen 125 (ex s&f) bij country store...

Kan aan mij liggen
 
Je hebt gelijk Bas! Ik kocht hem ruim een half jaar geleden voor 110 euro, in Epe bedoel ik.Zal wel tussentijdse prijsverhoging zijn.
Boelo
 
Hoi Gerben,

Bij de Vrijbuiter in Roden hebben ze een aantal rugzakken van Karrimor. Op hun website staan er een stuk of drie, maar toen ik er in het najaar was, hingen er meer in de winkel.

www.vrijbuiter.nl

Succes!
Léonie
 
Hee Gerben,

Waarom wil je graag een Karrimor? Ze hebben een hele korte ruglengte. Toen die nog bij mij in de winkel hingen verkocht ik ze eigenlijk alleen aan vrouwen met een hele korte rug.

Dat was altijd makkelijk, trouwens. Als er toen een vrouw een rugzak zocht en zij had een hele korte rug dan pakte ik of de Macpac Rimu of een Karrimor, keken ze me vaak verbaasd aan, maar zelfs als we bijna alle rugzakken pasten kwamen we toch uit op een van die twee.

Dus vordat je een Karimor blind van internet koopt zou ik je toch aanraden om eerst goed te passen.

Eins
 
>
>maar is geloof ik niet direct een antwoord op de originele
>post?
>

Dat licht eraan wat je zoekt. Volgens mijn informatie zet OMM de Karrimor buitensport lijn voort, maar nu onder de merknaam OMM. De productie van Karrimor zelf, is gestopt. Producten die nog te koop worden aangeboden onder de Karrimor naam komen uit oude (winkel)voorraad.

Volgens mij is ook de productie van miliaire zaken gestopt. Het verschil met de buitensport lijn is dat OMM deze lijn niet voortzet.
Ook hier geldt dat wat je op de markt nog aantreft oude voorraden zijn.

MVG

Rolf
 
Allemaal bedankt voor de reacties.

De karrimor die ik wil is de Sabre 45. Niet uit de gewone serie van Karrimor, maar uit de special forces serie. Lijkt me sterk dat ze de militaire varianten met zo'n kort rugpand maken dat alleen korte vrouwen ze kunnen dragen. :)
Maar goed, dat is wel de reden waarom ik hem in een winkel wil kopen: ik ga geen rugzak, slaapzak, matje, schoenen etc. kopen als ik ze niet geprobeerd heb.
Ik wil deze Karrimor omdat je, voor hetzelfde geld, veeeeeeel meer rugzak voor je geld krijgt dan bij bijvoorbeeld een vergelijkbare Berghaus.

Volgende week dus maar even naar Epe...

Groeten!
Gerben
 
Hallo Gerben!
Nog iets nieuws! Het model Karrimor Delta 35 bij Countrystore is ook een mogelijkheid, daarbij kun je tentje of tarp goed buitenop hangen.( die meenemen om te passen).
Groeten,
Boelo
 
GEKOCHT!

Nou, ik heb hem gekocht hoor, de Sabre 45. Ben er in de vakantie voor op en neer gegaan naar Epe.
Ik ben 1.92, maar met een relatief korte rug. In de winkel heb ik er een tijdje mee rondgelopen met een lading lampenolie erin en dat voelde prima. Mocht het nou uiteindelijk toch enorm tegenvallen dan ga ik een paar dingen aanpassen, maar eerst ga ik hem natuurlijk een tijdje intensief gebruiken...

Groeten!
Gerben
 
RE: GEKOCHT!

Hi,

in de vakantie aangeschaft, doet me denken dat je em dan ook gelijk aan een grondige test hebt onderworpen?

in iedersgeval, veel plezier er mee!


Bas

-- ook nog steeds erg blij met zen sabre --
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan