Wintercamping in de Eifel?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag allemaal,

Ik ben van plan tussen kerst en oudjaar een wintertochtje in de Eifel te maken. Het zal grotendeels wildkamperen worden, maar voor de eerste nacht ben ik nog op zoek naar een camping die open is, bij voorkeur in de omgeving van Gerolstein. De camping in Gerolstein zelf is dcht. Kan iemand iets aanbevelen?

Tips over routes zijn overigens ook welkom natuurlijk!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Rense,

Ik ben van het voorjaar in Gerolstein geweest. Ook de eerste dag van een tocht. Toen hebben we iid op de camping in Gerolstein zelf gestaan. Naam mijn weten is er daar maar 1 camping dus kan je zo niet direct helpen. Verder kun je gemakkelijk zelf een route uitstippelen in dit gebied en zijn veel route's redelijk gemarkeerd. Dus stukjes van verschillende route's aan elkaar plakken eventueel. Oja ga gene koffie drinken bij de vusclub, daar zitten alleen maar dronken opa's die wel heel graag bij je komen zitten!

Mssls M.
 
Hoi Rense.

Een aantal jaren geleden hebben we tijdens de WWH op een camping in Bleialf gestaan.
Leuke caming en er is een mogeliijkheid om een kampvuur te maken op een speciale vuurplaats.
Vraag wel even duidelijk waar het hout ligt.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
>Vraag wel even duidelijk waar het hout ligt.

Oh, waren die planken bedoeld om dit voorjaar een nieuw hek te bouwen? Nou, dat scheelt je weer een dag klussen he! :+

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Dank voor de reacties. Het wordt waarschijnlijk Blankenheim, vanwege de bereikbaarheid per trein. Nu maar hopen op sneeuw...;)
 
Om het onderwerp even af te sluiten:

- De camping in Blankenheim is op zich een aanrader, zij het dat ie toch nog wel zo'n 8 km van het spoor af ligt. Verder prima camping, met goede voorzieningen en vriendelijk personeel.

- De "Landal Wirfttal" camping in Stadtkyll daarentegen wil ik graag hartelijk afraden. De receptie sluit op de onchristelijke tijd van 17.00; daarna weigert men ook maar de (glazen) deur open te doen om twee vermoeide wandelaars (met -1 buiten) te woord te staan. Als je vervolgens op eigen initiatief dan maar in het bijbehorende restaurant gaat vragen, krijg je na veel gesoebat uiteindelijk toch nog een plekje op een bultig veldje toegesnauwd, pas nadat men door heeft dat je te voet bent. Voor al deze gastvrijheid moet je dan de volgende ochtend 23 euro (!) betalen (voor 2 personen en een tentje). De Duitsers een gastvrij volk? Jazeker! Deze camping wordt dan ook gerund door Nederlanders.

- camping "Kronenburger see" bij Hallschlag is dan weer een verademing. Uiterst vriendelijke mensen ("mit Zelt?? Wissen Sie, wie kalt es ist?"), ruimte zat en een redelijk prijs.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan