winterjacks


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo allemaal,
De zomer is in aantocht en dus is het tijd om de garderobe aan te vullen met in de aanbieding zijnde winterkleding. Ik ben op zoek naar een isolerend jack, voornamelijk om dagtochten door de bergen (wij wonen in de Spaanse Pyreneeën) mee te maken maar ook om ’s avonds laat en ’s morgens vroeg de honden mee uit te laten. Dus niet voor huttentochten of voor rond het kampvuur op de camping. Het lichaam warm maken en houden als het op de wandeling (te) koud wordt en warm zien thuis te komen. Een tweede eis: liefst voor zo min mogelijk geld (herkenbaar?). Er is mij gebleken dat als je van bepaalde merken teruggrijpt naar oudere en traditionelere modellen de prijzen enorm zakken en er voor superprijzen ook superjacks te krijgen zijn. Ik heb al veel gelezen over het vergelijk dons/synthetisch en op dit moment heb ik een viertal jacks gevonden waarvan ik denk dat ze aan mijn eisen voldoen, zij het dat ze onderling wat verschillend in materiaal zijn. Alles rond de 100 euro, een mooie prijs lijkt me; meer uitgeven hoeft niet!

Keuze #1: Jack Wolfskin Zenon. Een combinatie van goedkoper eendendons en synthetisch. Niet de duurdere Zenon XT dus! Gezien bij Engelhorn voor €99.
http://www.engelhorn.de/sp/produkte...poqrecId=aedec172-e1d3-11e3-9313-406186f70000

Keuze #2: Berghaus Hybrid Ignite. Een synthetisch jack gezien bij Trekkinn voor €101. http://www.trekkinn.com/montana/berghaus-ignite-hybrid-hoody-blue-aster---myconos-blue-man/114758/p

Keuze #3: Berghaus Torridon reversible, erg warm (denk ik) donsjack. Gezien bij Cotswoldoutdoor voor €120 en bij Trekkinn zelfs voor €103. http://www.cotswoldoutdoor.com/es/b...eversible-down-jacket-1b110517?id_colour=3524

Keuze #4: Black Diamond Aces Hybrid Hoody. Wederom een synthetisch jack, met Primaloft isolatie. Onder andere gezien bij Engelhorn voor €99.
http://www.engelhorn.de/sp/produkte...lor=506#q=black+diamond+access+herren&start=2

Wie heeft er ervaringen goed of slecht met bovenstaande jacks? Wat zijn jullie ideeën over dit onderwerp? Zijn er (goede en goedkope / betere en goedkopere) alternatieven? Nogmaals: dit zijn in mijn ogen vier superjacks voor een superprijs.
Kan alleen (nog) niet kiezen……………………
Wie helpt?? Ik hoor graag ervaringen van jullie.

Hiking groeten vanuit Visalibons.
Gerrit / Casa Alamos
 
winterjack

Waar ga je dat jack laten als je het te warm krijgt? Een synthetisch jack gaat slecht passen in een rugzak. Beter kun je met laagjes werken. Moet het waterdicht zijn of niet? Zo ja, neem dan een GTX-achtig jack met uitritsbare fleece. Zo nee, neem dan een softshell.

Mirjam
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan