Winterkamperen voor beginner


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allen,

Als ik de nieuwe hoogtelijn opensla, het gebrek aan sneeuw tijdens de WWH zie en de overvloed aan verhalen hoor kan ik er niet meer tegen!

Ik wil me gaan orienteren op een gebied om te gaan winterkamperen. Ik ben hierin een beginner met welliswaar een C1 en C2 cursus op zak, maar geen kennis van lawines.
Waar ik naar op zoek ben is een sneeuwzeker gebied dat op een goedkope manier te bereiken is met ov of vliegtuig. Ik wil me niet druk hoeven te maken om lawines, ik zal dus een laag of niet te steil gebied moeten uitzoeken.

Voor de rest maakt het me allemaal niet zoveel uit, de periode waarin ik eventueel wil gaan is met pasen dus 6 t/m 9 april. Ik ga waarschijnlijk in mijn eentje, tenzij dat erg afgeraden wordt.

Ik hoop dat jullie me aan mijn portie sneeuw van dit jaar kunnen helpen!

Groeten,
Jeroen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Rondom Oberstdorf in de Allgau heb je honderden km's loipes, veel sneeuw en perfecte gebieden om laag met sneeuwschoenen op stap te gaan, niet te gekke heuvels te beklimmen en toch lekker de eenzaamheid te vinden.
Over het OV kan ik je niet veel zeggen, met de auto is het goed te doen en Oberstdorf heeft een station.
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Jeroen,
zoals gezegd
de vercors
verschillende onbemande hutten om de pijn te verzachten
http://www.refuges.info/wms_nav/polygone/4/vercors/
Met openbaar vervoer naar grenoble
Ryanair vliegt vanaf charleroi naar grenoble
Andere optie is met eurolinebus tot grenoble
Franse spoorwegen zullen een stuk duurder zijn
Resterende stuk met de bus tot bv Correncon
Link hiervan zal ik evt opzoeken bij interesse
Wat recente foto's
http://www.flickr.com/photos/wvdoorne/sets/72157594529648587/

Toch nog even binnen de 'wijzig' tijd zeggen dat de orieentatie niet altijd even eenvoudig is en daarom misschien toch niet echt voor een 'beginner' maar dat moet je dan zelf maar uitmaken

Ivo
 
Hoi Jeroen,

Dan wil ik je toch aanraden Noorwegen te overwegen. Met de pasen worden er overal in zuid-noorwegen routes uitgezet met lange stokken. Die routes gaan door gebieden waar je veilig bent voor lawines en het is makkelijk te navigeren met die stokken. Pasen is een goede tijd wat betreft lange dagen en je hebt redelijk lekker weer als je geluk hebt. Hardangervidda is redelijk vlak en goed voor beginners. Je hebt alleen wel ski's of sneeuwschoenen nodig. Er zijn veel hutten met de pasen open, zodat je backup hebt als het kamperen niet bevalt.

Linda
 
allemaal bedankt voor de reacties. Ik besef me dat het vrij laat in het seizoen is wanneer ik wil gaan. Qua sneeuwzekerheid zal Noorwegen een stuk veiliger zijn. Ook wat Linda zegt over aangegeven routes zou dit handig zijn. Met welke temperaturen moet ik rekening houden?
Mijn slaapzak gaat tot ongeveer -5 prima, maar veel kouder moet het niet gaan worden. Misschien is daarom een gebied dichter bij Oslo aan te raden?

Alvast bedankt voor je moeite Linda!

Groeten,
Jeroen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan