winterraum in Stubaier Alpen

Hallo,

Heeft iemand ervaring met de winterraum mogelijkheden van hutten in de Stubaier Alpen? Is het er druk? Wat zijn de kosten? Sleutel noodzakelijk? Ik ben dus nieuwsgierig naar de bevindingen :)

Groeten, Roel
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Misschien meer reacties wanneer ik de vraag wat algemener stel.

Is er iemand met ervaringen met winterraum in het Alpengebied?
 
Bij de webpagina van de hutten staat vaak of en waar je een Alpenvereins sleutel kan halen. Soms moet je de deur eerst uitgraven. Ik heb nooit een winterraum met anderen gedeeld. Kan in t tourski seizoen zomaar anders zijn. Inrichting van basic tot donzen dekbedden. Er staat een box waar je een vrijwillige bijdrage kan storten. Vaak nog een lijstje voor het gebruik van levensmiddelen of gas. Geen ervaring in Stubaier alpen.

Bas
 
Bas, dankjewel!

De plek voor de sleutel heb ik gevonden. En ik heb ook even gezocht op deze site. Een echte aanrader ;)

Roel
 
Heb een nacht in het winterraum van de HochStubai hutte geslapen, en een nacht in de ambergerhutte.
Hochstubai is klein (4 tot 6 personen of zo), losstaand van hoofdgebouw, voorzien van een houtkachel met hout, pannen om sneeuw te smelten, verder basic.. Dekens op de bedden. Sleutel voor de toiletten was onder het hoofdgebouw te vinden. De deur moest enigzins vrij worden geschept. Hebben niet hoeven betalen. Kan wel vrijwillig. Verder liggen er wat tijdschriften en boeken en zo.
Ambergerhutte zit aan het hoofdgebouw, is iets ruimer, met een kachel, maar daar niet nodig gehad. Ook dekens op de bedden. Weet niet meer wat we daar betaald hebben, maar net de dag na aankomst ging hoofdgebouw open. Winterse omstandigheden waren zowat weg daar. Er lagen wat levensmiddelen: rijst, oude koffie, alleen gebruiken als je echts niets meer hebt ;-)
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan