Winters Val Thorens


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

jurgenvv

Lid Club Hiking-site.nl
Hallo allemaal,

Mijn baas had de leuke mededeling dat we met het bedrijf een lang weekend op wintersport gaan enwel naar Val Thorens in de Franse alpen.
Nu kan een beetje snowboarden erg leuk maar wil ook een dag lekker de berg op lopen in de sneeuw en eventueel via een piste weer naar beneden.

Weet iemand rond Val Thorens routes die in eind Januari te toen zijn ?

Sommige skiliften gaan tot ruim 3100m, de hoogste top is ruimt 3500m, eventueel kunnen we vanaf de skiliften weer per snowboard/skies naar beneden.
Het moet een niet te moeilijke route zijn, we zijn niet uitgerust voor gletsjers of gezekerd lopen, pickels en stijgijzers hebben we wel bij ons en sneeuwschoenen kunnen we eventueel ter plekke huren.

Als iemand leuke routes weet hoor ik het graag :)

Gr,

Jur.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Heej Jur,

Ik ben een paar jaar geleden op wintersport geweest in Val Thorens. Prachtig gebied. Toen wij in de skilift omhoog zaten liep er onder ons een man met zijn hond langs de rand van de piste omhoog.

Maar als ik het mij goed herinner was er ook een "tussendoor" route omhoog, goed gemarkeerd. Onderaan de "hoofdpiste" staat (stond?) een groot bord met een plattegrond waar alle routes op stonden.

Veel plezier, ;-)

Duncan. <- Jaloerrrrss... Mijn baas doet dat niet :-(
 
The Miniman

Gewoon ter plekke bij het gidsenburo een kaartje scoren! Hebben ze zo liggen met alle sneeuwschoen-routes erop, kun je gelijk naar het weer informeren.

mzzl, & have fun!!

Edgar
 
Hello,

Net terug van een aantal dagen telemarken in Val Thorens met de Stichting Telemark Nederland (http://www.telemark.nl/). Er worden op het pisteoverzicht bijna geen wandelroutes aangegeven (1 maar). Als je de topografische kaart van Val Thorens koopt (IGN Top25 3534 OT), dan zie je vanzelf de mogelijkheden. Door bijvoorbeeld een tourskiroute (aangegeven met blauw lijnen op de kaart) op sneeuwschoenen af te dalen/of omhoog te lopen. Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Pickel, stijgijzers en touwen heb je niet nodig als je de gletsjers vermijd. Let wel: je bevindt je dan wel in lawinegevaarlijkterrein!

groet Ron

:D
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan