Wintertrektocht Franse Alpen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Op dinsdag 28 februari 2006 vertrek ik met mijn vaste Engelse wandelmaat en een deelnemer, die zich recentelijk bij ons heeft aangesloten, naar Frankrijk voor een wintertrektocht over een deel van de GR5 en GR55.

Wij lopen van Landry naar Modane, een tocht van 91 kilometer met zo´n 8.000 meter hoogteverschil, door het Parc National de Vanoise. Volgens de boekjes en de kenners is dit één van de mooiste delen van de GR5.

Het is de bedoeling om te overnachten in hutten. Wanneer dit niet mogelijk is hebben we een tent bij ons. Verder nemen we sneeuwschoenen, stijgijzers en pickel, lawinepieps, noodbaken en gps mee. Verder natuurlijk Adventure Food en alle overige zaken voor een geslaagde trektocht.

In de meest ideale omstandigheden is deze tocht te doen in 4 dagen. Wij denken dat we de tocht in winterse omstandigheden in 9 dagen zullen doen, daarbij inbegrepen eventuele contingency days. Wij vliegen terug op vrijdag 10 maart 2006.

Omdat het ons gezellig lijkt om deze tocht met enthousiaste mensen te delen, zijn wij op zoek naar deelnemers die zin hebben om mee te lopen op dit prachtige en winterse parcours door de Franse bergen.

Wij zijn ervaren lopers en verwachten dat natuurlijk ook van onze medereizigers. Zo hebben we in februari van dit jaar de Cape Wrath trail in zijn geheel gelopen, deden we de Tour de Monte Rosa en hebben we diverse keren in onder andere Schotland en Frankrijk in zomerse en winterse omstandigheden lange trektochten gemaakt. Wij verwachten van onze medereizigers dat zij zich bewust zijn van de zwaarte van deze tocht en dat zij in staat zijn deze tocht succesvol te volbrengen. Zonder dit bewustzijn en zonder de nodige ervaring zouden we mogelijk noodgedwongen de tocht halverwege moeten afbreken met alle gevolgen van dien voor iedere deelnemer. (Dit laatste is in november van dit jaar gebeurd tijdens een tocht over de GR5 van Chamonix naar Landry met een minder ervaren loper. Vandaar ook deze opmerking).

Dus, heb je een uitstekende conditie, beschik je over een grote dosis humor en doorzettingsvermogen en heb je bergwandelervaring? Doe jezelf dan een enorm groot plezier en sluit je bij ons aan voor een onvergetelijke trektocht door winters Frankrijk over de GR5 in het Parc National de Vanoise!

Reacties zijn welkom op steeman@casema.nl

Graag tot horens,

Marc Steeman
 
Beste Marc,

Afgelopen zomer ben ik naar het gebied rond Landry geweest en heb daar stukjes van de GR5 gelopen.

Echt een heel mooi gebied!!

Veel hutten en campings, echter ik weet niet of deze allemaal open zijn in de winter.

Ik wens je dan ook erg veel plezier daar.

Post eens wat foto's als je terug bent. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe het er in de winter uitziet daar.

Groeten,

Wouter
 
Hoi Wouter,

Ik zal zeker een paar mooie foto´s op de site achterlaten als ik terug ben.

Voor wat betreft de hutten: deze zijn niet bemand, wel is er altijd een winterraum. Afgelopen november heb ik van Chamonix tot Landry gelopen en op deze tocht waren de hutten ook niet bemand maar er was wel altijd een winterraum, zeker als ze van de CAF zijn.

Slapen in de hutten lijkt derhalve geen probleem maar als de omstandigheden het niet toelaten om een hut te bereiken, slapen we in de tent. Ook als we een hut wel kunnen bereiken willen we toch een paar keer in de tent overnachten, al was het alleen maar om dat altijd specifieke en bijzondere winterkampeer-in-de-bergen-gevoel te ervaren.

Pictures are to be made!

Groeten,

Marc
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan