woestijntocht


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb net een
Sinai-reis achter de rug, en vroeg me af in hoeverre het mogelijk is een woestijntocht zelf te organiseren, dus zonder groep. Ik ken de Dehesa van ZO Spanje, maar de Sinai is wel veel mooier. Wie heeft een tip of heeft dit wel eens gedaan?
Rob
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Rob,

In Jordanie kun je bij Wadi Rum prima zelf een tocht regelen. Wij hebben ons gewoon een eind van het dorpje laten droppen en zijn toen in 3 dagen terug gelopen. Erg mooi gebied en een absolute aanrader!

Nadeel is dat er geen kaartmateriaal te krijgen was destijds (misschien nu wel) en wij hebben dus voornamelijk met de gps gelopen.

Ook leuk was de White Desert in Egypte, wij zijn daar met een kameel op hike gegaan voor meerdere dagen. Moet je ding zijn, maar die beesten kletsen in ieder geval niet ;) .
Is ook heel gemakkelijk zelf te regelen. Ik voelde me zelf behoorlijk prettiger in Jordanie, maar dat had puur te maken met sommige mannen ter plekke die al beginnen te stijgeren als ze 1 blonde haar zien en dat dan vervolgens ook niet onder stoelen of banken steken.... Heb jij pietsie minder last van denk ik zo ;) .
Al met al ervaarden wij de sfeer in Jordanie als vriendelijker en prettiger.

Groetjes,
Petra
-die echt niet gemaakt is om op een kameel te zitten en er dan ook met grote regelmaat vanaf zeilde...
 
hee bedankt petra. zie het nu pas, dat je je moet abonneren, meestal gaat dat automatisch als je iets post.
Jammer dat Jordanie wat duurder is kwa reizen, Sharm -al-Sheikh is denk ik een stuk goedkoper.Kwam je veel mensen tegen?
De Sinai mag je geloof ik niet op eigen houtje door, dus we kwamen sommige dagen niemand tegen.
 
Hoi Rob,

Destijds was Jordanie stukken goedkoper dan Sharm. Wij zijn ingevlogen op Cairo en hebben vandaar een rondreis gemaakt met openbaar vervoer en met de boot naar Jordanie gegaan ipv met de bus. Was iets met een stempel in je paspoort uit Israel wat later voor oponthoud kon zorgen.
Wij hebben alles zelf ter plekke geregeld, misschien zit daar verschil in.

En nee, we zijn in Wadi Rum echt niemand tegengekomen tot de laatste 2 km van het dorpje vandaan. Wel af en toe een Jeep in de verte zien rijden. We hadden dan ook bewust een stuk desert gekozen dat niet zoveel bezocht wordt.

Groetjes,
Petra
 
Ik heb ook in Wadi Rum een woestijntocht gemaakt.We hebben onder meer de Jebel Um Adaami, de hoogste top van Jordanië, beklommen.

Onze lokale gids heet Attayak Ali; een supervriendelijke gast. Ik kan hem van harte aanbevelen. Sinds enige tijd heeft hij ook een website: http://www.bedouinroads.com/

Voor een uistekende online reisgids kan ik de website http://www.jordanjubilee.com/ aanbevelen. je hebt dan geen lonelyplanet of roughguide meer nodig.

Succes,
Joost

Mijn foto's van Jordanië: http://www.de-wall.nl/jordan/jordan1.htm
 
Hier ook uitstekende ervaringen met Attayak als gids / organisator van je reis. Ik werk veel met hem samen (werk bij een reisorganisatie)en altijd erg tevreden over hem. Spreekt redelijk tot goed Engels, heeft humor, veel kennis van het gebied en een grote familie die ook allemaal zaken voor hem regelt. Toen ik er was zelfs de mogelijkheid gehad om bij zijn ouders op bezoek te zijn, die nog echt als nomaden in de Wadi Rum woestijn wonen.

Zie mijn fotopresentatie op mijn website www.tweemetervijf.nl, onder het kopje 'reizen'. Foto IMG 0632-1 staat Attayak, DSC 5792-1 en de volgende twee zijn bij zijn ouders 'thuis' gemaakt.

één van de mooiste tochten die ik tot nu toe gemaakt heb! Wij waren dan ook wel 8 dagen in de Wadi Rum woestijn...

Groeten Damien!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan